Κοιμητήριο για άθεους άνοιξε στη Σουηδία

Κοιμητήριο για άθεους άνοιξε στη Σουηδία Facebook Twitter
Ο Josef Erdem μπροστά στον χώρο του νεκροταφείου για άθεους
4

Άνοιξε στην τοποθεσία Borlänge στην κεντρική Σουηδία το πρώτο νεκροταφείο της χώρας για άθεους- χωρίς θρησκευτικά σύμβολα. Την ιδέα ότι και οι άθεοι θα πρέπει να έχουν την τελευταία τους κατοικία σε τόπο ειδικά για αυτούς, χωρίς την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων είχε ο τοπικός δάσκαλος Josef Erdem, ο οποίος κατάγεται από το Κουρδιστάν. Όπως είπε συζήτησε το θέμα με φίλους του -θρησκευόμενους και μη - και βρήκαν εξαιρετική την ιδέα.

"Υπάρχει μια θέση σε αυτή τη γη για όλους και δεν πρέπει να μπαίνουν όρια  στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε ούτε στο πώς επιλέγουμε να κηδευτούμε", είπε σε τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Το νεκροταφείο θα φροντίζει η Εκκλησία της Σουηδίας, χωρίς όμως να έχει λόγο για το πώς οι άνθρωποι θα θάβονται εκεί. Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι να ταφούν στο νεκροταφείο, σε περίπτωση που επιθυμούν, αλλά δεν θα πρέπει οι τάφοι τους να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα.  Το νεκροταφείο είναι άδειο μέχρι σήμερα, αλλά ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ταφούν εκεί.

Σχεδόν οκτώ Σουηδοί στους 10 λένε ότι δεν είναι θρησκευόμενοι ή δηλώνουν άθεοι.

Με το ποσοστό αυτό η χώρα συγκαταλέγεται στα λιγότερο θρησκευόμενα κράτη στον κόσμο. Μεγαλύτερο ποσοστό άθεων υπάρχει σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2014 μόνο  στην Κίνα και την Ιαπωνία,

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ