Ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
7
Ο διχασμός του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

ΤΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ήρεμος, πράος, εξέφρασε απλώς τις αντίθετες απόψεις του, κάνοντας διάφορες κυβερνητικές εφημερίδες να τον αποκαλέσουν «γατάκι». Οι γέφυρες επικοινωνίας δημιουργήθηκαν και ο Αλέξης δεν ήταν πια ο «τρελός» επαναστάτης που ετοιμάζεται να τινάξει το ευρώ στον αέρα αλλά «ένας ενδιαφέρων συνομιλητής». 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αμερική: Συνάντησε αξιωματούχους, τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και παραδέχτηκε πως τη δανειακή σύμβαση δεν θα τη σκίσει αλλά θα την επαναδιαπραγματευτεί. Έδειξε για μια ακόμα φορά πως θαυμάζει τη μεταρρυθμιστική πλευρά του Ομπάμα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την Αμερική: Δήλωσε σε εκπομπή πως θα «συμμαχούσε ακόμα και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα», εξέθεσε τον βουλευτή του Τάσο Κουράκη όταν είπε ότι δεν αποτελούν επίσημες θέσεις του κόμματος οι δηλώσεις του για το «χριστιανόσημο» και έκανε διάφορα ανοίγματα στον περίφημο μεσαίο χώρο. 

Γιώργος Σταθάκης: Ο ήρεμος οικονομολόγος. Αγαπημένος των παρουσιαστών που θέλουν να κάνουν μια κανονική συζήτηση. Η ιδιότητα του ως καθηγητή τον βοηθά να εξηγεί με σαφήνεια τις οικονομικές θέσεις του κόμματος, χωρίς να προκαλεί πανικό 

Δημήτρης Παπαδημούλης: Ήρεμη και έμπειρη δύναμη. Έρχεται πάντα να μαζέψει τα «μαργαριτάρια» της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Γιάννης Δραγασάκης: Ευρωπαϊστής και παλιά καραβάνα, με σταθερές θέσεις υπέρ της διατήρησης της χώρας στο ευρώ.

ΤΟ ΥΠΕΡΕΓΩ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ 

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ο ηγέτης της Αριστεράς της Αριστεράς. Έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και ότι μια χρεοκοπία δεν θα ήταν καταστροφική. Αποτελεί τον κύριο εσωκομματικό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα, παρότι οι διαφωνίες τους δεν δείχνουν να επηρεάζουν την πορεία του κόμματος. 

Γιάννης Μηλιός: Είναι ο εφευρέτης του επιστημονικού φασισμού ή τεχνοφασισμού που υποτίθεται ότι έβλαπτε τη δημοκρατία στην ψηφοφορία των πρυτάνεων στο πανεπιστήμιο. Κατά καιρούς, έχει υποστηρίξει ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει πιο δυνατά το χαρτί της χρεοκοπίας. 

Στάθης Παναγούλης: Όλοι θυμόμαστε την αναφορά του στον νόμο του Λιντς για όσους ψήφισαν το Μνημόνιο. 

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Αναρχικό πνεύμα, ενεπλάκη άδικα σε ένα μοντάζ που έγινε στις δηλώσεις του μετά την επίθεση στο Mall. Κατά τ' άλλα, υπερασπίζεται λίγο παραπάνω απ' όσο θα ήθελε η μετριοπαθής πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας σε συγκεκριμένα κομμάτια του συστήματος. 

Πέτρος Τατσόπουλος: Το «εγώ, το υπερεγώ και το εκείνο» μαζί. Ή κόντρα με τη Χρυσή Αυγή τον έβγαλε από τα ρούχα του και η... μισή Αθήνα βρήκε τον εραστή της. 

Δημήτρης Στρατούλης: Ακυρώνει τα Μνημόνια, δανείζεται από τις τραπεζικές καταθέσεις και μετά χρειάζεται ένας μηχανισμός που προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. 

Πάνος Σκουρλέτης: Ο εκπρόσωπος Τύπου είναι εκτός Βουλής και εντός κόμματος. Έτσι, δεν τον ενοχλεί καμιά φορά να λέει ότι τα ευρήματα σε σχολές και καταλήψεις είναι αυτά που συναντάμε σε κάθε σπίτι.

Διάφορα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Ποιος τα γράφει αυτά; Υιοθετεί κάποια συγκεκριμένη πρόταση ή απλώς πετάει ατάκες; Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χίλια δυο προβλήματα (και όσο πάει φτιάχνει κι άλλα), όμως αν δεν εξηγείται από πού και προς ποια πλευρά ασκείται η κριτική κάθε φορά, προσωπικά μου μένει η εντύπωση ότι μιλάει κι όποιον πιάσει (από χρυσά αυγά μέχρι εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ)
Έχουν και άλλα αξιόλογα στελέχη, πρώτης γραμμής ας πούμε. Για παράδειγμα αυτή είναι η Χριστοδουλοπούλου και εδώ επιχειρεί μια αρκετά σοβαρή και νηφάλια προσέγγιση, σε ένα δύσκολο θέμα όπως το μεταναστευτικό.http://www.youtube.com./watch?v=ODQUtPI2HPY
Γεγονος ειναι οτι τα περισσοτερα στελεχη ειναι "οτι να'ναι". Εχουν πολυ δρομο μπροστα τους μεχρι να φτασουν σε ενα επιπεδο στοιχειωδους σοβαροτητας...