ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυτοί είναι οι Άντρες της Χρονιάς

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυτοί είναι οι Άντρες της Χρονιάς Facebook Twitter
6

13,360 ψήφοι, ένα αποτέλεσμα

Οι άντρες της χρονιάς είναι:

Ο Hamayun Anwar και ο Wakar Ahmed

 

 

Τα αποτελέσματα (27/1, ώρα 15.00)

 

Hamayun Anwar και Wakar Ahmed

 

Ποιοι είναι:

Από άρθρο του Άρη Δημοκίδη, την επομένη του θανάτου τους:

Σε μια εποχή που ψάχνεις με το κερί την ανθρωπια, το ότι δύο άντρες θυσιάστηκαν προσπαθώντας να σώσουν δύο δύστυχα γεροντάκια (που δεν αποκλείεται να είχαν τη χειρότερη άποψη για τους Πακιστανούς!) είναι μια είδηση σημαντική. Μια είδηση που προκαλεί συγκίνηση για το χαμό των ηλικιωμένων αλλά και για την αυτοθυσία των δύο αντρών.

Πόσοι και πόσοι δεν θα είδαν στο δρόμο κάποτε αυτούς τους δύο Πακιστανούς και θα βλαστήμησαν μέσα απ' τα δόντια για "τα ζώα που μας κατσικώθηκαν". Πόσες γλυκύτατες ηλικιωμένες δεν θα τους είδαν και θα τρόμαξαν ανεπαίσθητα μήπως οι "μαυριδεροί" αυτοί εγκληματίες τις πλησιάσουν!

Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές - κι οι δύο, οι συγκεκριμένοι δύο άντρες που δίχως άλλο θα είχαν τραβήξει αρκετές φορές τα βλέμματα (εχθρικά βλέμματα, τρομαγμένα βλέμματα, βλέμματα αηδίας) σήμερα έκαναν μια προσπάθεια σωτηρίας, κυριολεκτική αλλά και -άθελά τους- συμβολική.

Τουλάχιστον προσπάθησαν. Κι ας το πλήρωσαν με τη ζωή τους...

--------------------------------------

+ Μαζεύουμε προτάσεις για την επόμενη ψηφοφορία μας

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Αναζητούνται οι καλύτεροι Έλληνες και Ελληνίδες εν ζωή συγγραφείς

Προτείνετε όσους θέλετε και σας αρέσουν στο OTHER:

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Αυτό το "By Niko Ago" στις φώτος των αδικοχαμένων Πακιστανών μου χτυπάει πολύ άσχημα. Ξέρω ότι ο Niko βοήθησε πολύ στο να αναδειχθεί η ιστορία τους, αλλά το να κοτσάρεται το όνομά του τόσο επιδεικτικά το θεωρώ αντιαισθητικό, το λιγότερο.
Και θα ηθελα αν γινοταν να το μαθουν και οι μανες τους.Να μαθουν οτι σε αυτη την μακρινη εχθρικη χωρα καποιοι εκτιμησαν την πραξη των παιδιων τους.Και τους ειδαν σαν ηρωες..Αλλα ζηταω πολλα..Εδω μεχρι πριν καποιες μερες δεν υπηρχαν λεφτα για να στειλουν τις σωρους τους στην πατριδα τους...
Αυτοι ειναι οι αντρες της χρονιας!Αυτους ψηφισα κι εγω!Και μην αρχισουν καποιοι τις σαχλαμαρες οτι πρεπει να ειναι ζωντανοι οι αντρες της χρονιας.Απο τους ζωντανους νεκρους προτιμαω αυτα τα δυο παιδια.Αυτο που εκαναν ηταν BIGGER THAN LIFE...