Σε πλειστηριασμό 10 χιλιάδες ακίνητα

Σε πλειστηριασμό 10 χιλιάδες ακίνητα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Εμπορικά ακίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες θα βγάλουν πρώτα στο «σφυρί» οι τράπεζες. Οι λίστες με περίπου 10.000 ακίνητα που ανήκουν σε «κακοπληρωτές» είναι έτοιμες και τα προγράμματα πλειστηριασμών έχουν πάρει ήδη την άγουσα προς τους ιδιοκτήτες-δανειολήπτες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, έως το τέλος του έτους θα εκποιηθούν περί τα 500 με 700 εμπορικά κυρίως ακίνητα, και στόχος είναι μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2017 να έχουν εκπλειστηριαστεί 5.000 ακίνητα.

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες τα ακίνητα που πρόκειται να βγούν στο σφυρί ανήκουν σε "στρατηγικούς κακοπληρωτές".

Στόχος του μπαράζ αναγκαστικών μέτρων είσπραξης με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς είναι η είσπραξη περίπου 5 δισεκ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, όπως προβλέπει το "Τεχνικό Μνημόνιο", κείμενο που συνοδεύει το μνημόνιο και που σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ