Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης και υποκινητής του Brexit, παραιτείται από το UKIP

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης και υποκινητής του Brexit, παραιτείται από το UKIP Facebook Twitter
25

 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος UKIP που υποστήριξε με θέρμη την εκστρατεία υπέρ του Brexit αιφνιδίασε τους πάντες σήμερα το πρωί καθώς ανακοίνωσε πως έκανε αυτό που του αναλογεί και τώρα παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος.

 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, είπε: "Νιώθω ότι είναι σωστό να κάνω πλέον στην άκρη. Έκανα ό,τι μπορούσα και δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα τελικά πετύχαμε. Χωρίς το UKIP η ψηφοφορία δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Η νίκη του Leave σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία έχει επιτευχθεί".

 

«Μπήκα σε αυτόν τον αγώνα, επειδή ήθελα να είμαστε μια αυτοδιοικούμενη χώρα, και όχι για να γίνω πολιτικός καριέρας. Το UKIP είναι σε καλή θέση και θα συνεχίσει, με την πλήρη υποστήριξη μου για να προσελκύσει μια πολλές ψήφους», πρόσθεσε επίσης.

"Ουδέποτε ήμουν και ουδέποτε θέλησα να είμαι πολιτικός καριέρας. Ο στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε και πρόσθεσε"Έτσι αισθάνομαι πως είναι σωστό να παραμερίσω από τη θέση του αρχηγού του UKIP".

Σύμφωνα με τον Guardian είπε επίσης "Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος είπα πως θέλω πίσω την πατρίδα μου. Τώρα θέλω πίσω και τη ζωή μου".

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Είχε παραιτηθεί τον Μάιο του 2015 αφού είχε αποτύχει να εκλεγεί στη βουλή στις περυσινές γενικές εκλογές, αλλά απέσυρε την παραίτησή του τρεις ημέρες αργότερα.


Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις Βρυξέλλες «σαν γεράκι» στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

 

 
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM