Ξανά γυμνή, αλλά με παρέα, η Κardashian - Selfie με το μοντέλο Emily Ratajkwoski και μήνυμα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Ξανά γυμνή, αλλά με παρέα, η Κardashian - Selfie με το μοντέλο Emily Ratajkwoski και μήνυμα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα Facebook Twitter
16
Ξανά γυμνή, αλλά με παρέα, η Κardashian - Selfie με το μοντέλο Emily Ratajkwoski και μήνυμα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα Facebook Twitter

Πριν από μερικές εβδομάδες το Νο1 θέμα στα celebrity news ήταν η γυμνή selfie της Κim Kardashian. Αφού επί μέρες όλοι ασχολήθηκαν με τη φωτογραφία αυτή και τα σχόλια εκτροχιάστηκαν, η Kim απάντησε και έλαβε υποστήριξη από γυναίκες, μερικές εκ των οποίων ήταν και αρκετά διάσημες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Justin Bieber πόζαρε και αυτός γυμνός και ανέβασε τη φωτογραφία στο instagram, αλλά τα σχόλια που ακολούθησαν δεν είχαν καμία σχέση με αυτά για την Kim και αυτό δείχνει πως τελικά ίσως ακόμη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία τα δύο φύλα.

Το μοντέλο Emily Ratajkwoski είχε υποστηρίξει ανοιχτά την Κim με τα μηνύματά της και πριν λίγες ώρες και οι δύο φίλες αποφάσισαν πως θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για (likes?) να στείλουν ένα νέο μήνυμα σχετικά με τον σεξισμό και την απελευθέρωση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Κίm και Emily συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν τόπλες με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού μπροστά σε έναν καθρέφτη δημοσιεύοντας παράλληλα τη φωτογραφία στα social media. H Ratajkwoski σημειώνει πως "είμαστε πολύ περισσότερα από τα σώματά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτά" και προσθέτει πως η κάθε γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει τη σεξουαλικότητα της όποτε και όπως θέλει χωρίς ενοχές και ντροπή.

When we're like...we both have nothing to wear LOL @emrata

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

Πάντως ο πρώτος που έσπευσε να σχολιάσει το νέο αυτό ομαδικό μήνυμα των κοριτσιών ήταν ο Bρετανός παρουσιαστής Piers Morgan, ο οποίος είναι πάντα καυστικός και σχολιάζει αιχμηρά την Κim και σχεδόν όλους τους διάσημους.

Το σχόλιο του μέσω Twitter για τον φεμινισμό που μόλις πέθανε: 

It's Viral
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Δεν θα μπώ στη διαδικασία να σχολιάσω την κίνηση της εν λόγω κοπελιάς, είναι περιττό και άσκοπο. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι όταν βγαίνει το στήθος για να ''πουλήσει''/ προκαλέσει ή για λόγους ''φεμινιστικής προπαγάνδας'' είναι οκ ''because it's hot'' ή γίνεται για ''ανώτερο- συμβολικό σκοπό'' ... όταν όμως το βγαίνει για να θηλάσει ένα μωρό ΟΠΩΣ Η ΦΥΣΗ ΟΡΙΖΕΙ τότε είναι ''αηδία''. Αναρωτιέμαι λοιπόν τί να σημαίνει άραγε αυτό για την κοινωνίας και την δήδεν πρόοδό μας.... Αναμένω με αγωνία τις δηλώσεις των απανταχού φεμινιστών ν επί του θέματος...
Όπως μας πληροφόρησαν και οι διάσημες κυρίες, αυτό που ορίζει μια γυναίκα σήμερα είναι βυζί, κόλος, και πόσο σουφρωμένα χείλη έχει. Μόρφωση, ικανότητες, προσωπικότητα και εμφάνιση που δε τη κολάμε στο τζαμι να τη βλέπει ο κόσμος ειναι για τους οπισθοδρομικούς κλπ. Κρέας γυναικείο φρέσκο και τα μυαλά ποσέ με σως αβοκάντο...
αυτο δε λεγεται φεμινισμος, λεγεται ξεπουτανευομαι για τα λεφτα και τη δημοσιοτητα, σορρυ κιολας αλλα καπου εχει εχουμε χασει το νοημα των λεξεωνΤωρα να διαμαρτυρονται, οι γυναικες του δυτικου κοσμου οτι δεν μπορουν να ντυθούν οπως θελουν και να εκφράσουν τη σεξουαλικοτητα τους ειναι μαλλον αστειο
Θα χαρακτήριζα πετυχημένο το ψευδώνυμο "ανώριμος 23" και θα πω οτι και μονο από τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να καταλάβει κανείς οτι ναι οι γυναίκες του δυτικού κόσμου δεν μπορούν να ντυθούν και να εκφράσουν την σεξουαλικότητα τους οπως θελουν χωρίς να χαρακτηριστούν από πολλούς ως πουτ@νες κ.λπ. Το θέμα δεν ειναι μονο να μην με συλλάβει η αστυνομία αν βάλω μια μίνι φούστα και βγω έξω, αλλά και να μην με κακοχαρακτηρίσει ο κόσμος από την οποιαδήποτε στυλιστική κ.λπ. επιλογή μου.Και προφανως υπαρχουν 2 μετρα και 2 σταθμά, γιατί αν δεις εναν ανδρα να μοστράρει τους κοιλιακούς του στο fb δεν θα τον βρίσεις και ούτε θα υπαινιχθείς οτι ειναι ανήθικος κλπ. (ο,τι θα ελεγες εσυ και πολλοι άλλοι για μια κοπέλα που ανεβάζει μια "αποκαλυπτικη" φωτο στο fb)
όπως είναι δικαίωμα σου να ντύνεσαι όπως θέλεις, ειναι δικαιωμα του οποιουδήποτε να σχηματίσει μια γνώμη για σενα από την εξωτερική σου εμφάνιση. Η γύμνια και η προκληση όπως κ να το κανουμε έχει συνδεθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια με ελευθεριάζουσες γυναικεςΕγώ ανέφερα το παραπάνω σχόλιο γιατί, 7/10 περιοδικά είναι με γυμνούς-γυμνες στο εξώφυλλο, όλες οι διαφημίσεις δείχνουν επίσης με εσώρουχα ή ημίγυμνα μοντέλα, ενώ εξω οι περισσότερες κοπέλες κυκλοφορούν με κολάν, κοντές φούστες, σορτσάκια κλπ, Επίσης,στην παραλία με brazilian μπικινι. Είναι τουλάχιστον αστείο να λες σε μια δυτική κοινωνια οτι οι γυναικες καταπιέζονται ως προς το πως θα ντυθούν.
Γιατι πρέπει να ταυτίζομαι με κάθε θέμα που σχολιάζω;Ισχύει το αντιθετο πολλές φορες για να μιλησεις αντικειμενικα πρέπει να μην ταυτίζεται με το αντικείμενο μελέτης.Εσείς προβάλλετε ως επιχείρημα ότι ντύνεστε προκλητικά και σας σχολιάζουν αρνητικά στο δρόμο- σας "πειράζουν" οι άντρες. Μηπως να καταργησουμε και τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων ή να τις κάνουμε να ταυτίζονται με τις δικές μας για να νιώθουμε καλύτερα; Τον άντρα επίσης, μηπως θα έπρεπε να τον ευνουχίζαμε να μην περνάνε από το μυαλό του σεξουαλικές σκέψεις όταν βλεπει μια κοντή φούστα ή ένα καλοσχηματισμένο πισινο;
Διότι ο Μόργκαν έχει ιδέα από φεμινισμό.Κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η γυναίκα που εκθέτει το σώμα της δεν εκθέτει απαραίτητα και τη σεξουαλικότητά της, και η γυναίκα που εκθέτει τη σεξουαλικότητα της δεν αντικειμενοποιείται αυτομάτως, είτε ανεβάζει φωτογραφίες στο instagram είτε χορεύει τσιφτετέλι στο σκυλάδικο. Περισσότερο δρων υποκείμενο είναι. Και ο μη σκανδαλισμός από την έκφραση της γυναικείας σωματικότητας, ειδικά στην ποπ-λαϊκή κουλτούρα είναι μείζων φεμινιστική κατάκτηση. Απ' την Καρντάσιαν και τα λαμέ φορέματα σε σκυλάδικα , πολύ περισσότερο απειλούν τα δικαιώματα της γυναίκας η αριστερή "φεμινίστρια" με το κοντό κορακί μαλλί που θέτει την κλειτοριδεκτομή σε ένα δικαιολογητικό πλαίσιο εξωτισμού και διαλεκτικής με "δυτικά" έθιμα (όπως πχ περιτομή) και η προσπάθεια επανεγκλωβισμού της λαϊκής σωματικότητας στο ανδρικό στοιχείο (ελαφροζεϊμπέκικο) από Κραουνάκη, Μάλαμα και λοιπούς -όχι τυχαία- μη απολλώνιους.
Αγωνίζομαι για τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου δε σημαίνει βγάζω τοπλες σελφι. Θα συμφωνησω παρόλα αυτά με αυτό που είπατε για την κλειτοριδεκτομη. Ανατριχιαστικό.
Συμφωνώ μαζί σου raiden. Ναι είναι φεμινισμός να εμφανίζομαι και γυμνή, αν έτσι μ΄αρέσει, και να μην θεωρεί ο ανδρικός πληθυσμός ότι επιζητώ βιασμό.Η καλαισθησία ή όχι του εγχειρήματος είναι ένα άλλο ζήτημα.
Περιγράφεις θαυμάσια τον κεκαλυμμένο σεξισμό, στον αντίποδα του machismo, ο οποίος κατ εμέ ειναι σχεδόν χειρότερος (κυρίως επειδή ειναι κεκαλυμμένος) και ίσως και πιο μισογυνικός στον πυρήνα του (η γυναίκα γίνεται αποδεκτή ως ίση μόνο όταν δεν επιδεικνύει παραδοσιακή θηλυκότητα). Αφθονεί στην Βόρεια Ευρώπη (χειροτερα απ οσο φανταζεστε οσοι δεν το χετε βιωσει) και γενικοτερα εντός συγκεκριμένων συναφιών.. Παρόλα αυτά, απο μια αλλη πλευρα τετοιου ειδους χειρονομίες τον τρέφουν. Ενισχυει μια εικονα της θηλυκοτητας ως φτηνιας.