O Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στη Ν.Κορέα μπαλόνια με αποτσίγαρα και χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας

O Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στη Ν.Κορέα μπαλόνια με αποτσίγαρα και χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας Facebook Twitter
5


 

Η Β. Κορέα "βομβάρδισε" την Ν. Κορέα με χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα και αποτσίγαρα, δυναμιτιζοντας εκ νέου τον πόλεμο της προπαγάνδας ανάμεσα στις δύο χώρες. 

 

Μπαλόνια με ήλιο και φυλλάδια με συνθήματα εναντίον της Ν. Κορέας ανακατεύτηκαν με ανθρώπινα απόβλητα και στάλθηκαν πάνω από τα σύνορα. Καθένα είχε ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη και μικρό εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε τα μπαλόνια να σκάσουν πάνω από το έδαφος του εχθρού. Κάποια όμως δεν έσκασαν καθόλου, με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στα χωράφια εγείροντας φόβους στους ντόπιους πως μπορεί να περιέχουν βιολογικά ή χημικά όπλα και κάνοντας την ήδη εύθραυστη σχέση των δύο χωρών ακόμη χειρότερη.

 

"Όταν ανοίξαμε ένα πακέτο που έπεσε στο έδαφος, βρήκαμε πλαστικές σακούλες γεμάτες φυλλάδια ανακατωμένα με σκουπίδια. Σε μερικά μάλιστα υπήρχαν και αποτσίγαρα, χαρτομάντιλα και καθημερινά απόβλητα" μαρτυρά στην The JoongAng Daily ένας αστυνομικός της Ν. Κορέας, προσθέτοντας πως περιείχαν επίσης χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας και φυλλάδια που αποκαλούσαν την Πρόεδρο Park Geun-hye "πολιτική λέρα". 

 

Τον τελευταίο μήνα η Pyongyang έχει διασκορπίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο προπαγανδιστικά μηνύματα, σε μια άτυπη μάχη προπαγάνδας που ξεκίνησε από την πυρηνική δοκιμή που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα συγκεκριμένα φυλλάδια έρχονται σαν απάντηση στην απόφαση της Ν.Κορέας να εξαπολύσει προπαγανδιστικά μηνύματα προς την Β.Κορέα μέσω τεράστιων μεγαφώνων που έστησε στα σύνορα. 


Το υπουργείο Άμυνας της Ν.Κορέας λέει πως τα μπαλόνια που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής μπορεί να φτάνουν και το ένα εκατομμύριο. Τα περισσότερα βρέθηκαν κοντά στην επαρχία Gyeonggi, ενώ κάποια κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σεούλ. Ο λόγος που τα έχουν εφοδιάσει με εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι για να διασκορπιστούν καλύτερα τα φυλλάδια όταν αυτά σκάσουν στον αέρα. 


Η Σεούλ φέρεται να εξετάζει την τοποθέτηση γιγάντιων οθονών στα σύνορα, οι οποίες θα προβάλλουν μηνύματα και βίντεο κατά της Β. Κορέας. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια Ισραηλινών σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων αποκάλυψε το CNN - «Δεμένοι, με καλυμμένα μάτια, τους φορούν πάνες»

Διεθνή / Βασανιστήρια Ισραηλινών σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων αποκάλυψε το CNN - «Δεμένοι, με καλυμμένα μάτια, τους φορούν πάνες»

Εικόνες δείχνουν φυλακισμένους σε μυστικό κέντρο κράτησης - Το CNN επικαλείται πηγές από το Ισραήλ που επιβεβαιώνουν τις σοκαριστικές εικόνες
NEWSROOM
Οι μητέρες των Miss USA και Miss Teen USA καταγγέλλουν: «Η δουλειά των ονείρων τους κατέληξε σε εφιάλτη»

Διεθνή / Οι μητέρες των Miss USA και Miss Teen USA καταγγέλλουν: «Η δουλειά των ονείρων τους κατέληξε σε εφιάλτη»

Η Μiss USA Νοέλια Βόιγκτ και η Miss Teen USA, Ούμα Σοφία Σριβάσταβα παραιτήθηκαν πρόσφατα από τους τίτλους τους - Οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας που «φιμώνουν» τις εστεμμένες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία

Διεθνή / «Είναι οικοδόμος, μην τον ακούτε»: Κορυφαίος Τούρκος σεισμολόγος αποδομεί Ιάπωνα που προβλέπει σεισμό σε 4 μεγάλες πόλεις

Οι δηλώσεις Ιάπωνα σεισμολόγου, η επίθεση από Τούρκο συνάδελφό του και η λίστα με τις 17 πιο σεισμογενείς περιοχές στην Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ