Τραγικός ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας- Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus

Τραγικός ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας- Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus Facebook Twitter
2

Με τον τραγικότερο απολογισμό γράφεται ο επίλογος της προσπάθειας των σωστικών συνεργείων για ανεύρεση επιζώντων, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά, καθώς η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο ανακοίνωσε πριν λίγο πως δεν υπάρχουν καθόλου επιζώντες.

Η πρεσβεία ανέφερε εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ότι οι επιβάτες ήταν λιγότεροι από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα επισήμως από τις αιγυπτιακές αρχές και το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας. "Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπήρχαν 212 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροπλάνο" σημείωσε ενώ αρχικά όλες οι άλλες πηγές έκαναν λόγο για 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. "Δυστυχώς, όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί" ανέφερε, στα ρωσικά, η πρεσβεία με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Νοσοκομειακές πηγές και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

 

Τραγικός ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας- Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus Facebook Twitter

 

Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής, το αεροπλάνο έχει κοπεί στα δύο, με τους οι διασώστες να περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμια και 17 παιδιά μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένοι από την είδηση, οι συγγενείς των επιβατών του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στο Σινά συγκεντρώνονται από το πρωί στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το Airbus A321 της εταιρείας Kogalymavia.

Τραγικός ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας- Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus Facebook Twitter
Τραγικός ο απολογισμός της αεροπορικής τραγωδίας- Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού Airbus Facebook Twitter

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε εθνικό πένθος για αύριο, 1η Νοεμβρίου και εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στους οικείους των θυμάτων.

Οι ρωσικές αρχές ναύλωσαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τις οικογένειες των επιβατών σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ενώ, για προληπτικούς λόγους, έστειλαν στο αεροδρόμιο και ασθενοφόρα.

Το Airbus A321 απογειώθηκε στις 5.51 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα και συνετρίβη 23 λεπτά αργότερα. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν σε μια ορεινή, απομονωμένη περιοχή στο Βόρειο Σινά. Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές από τη συντριβή σκοτώθηκαν "πολλοί άνθρωποι" μεταξύ των οποίων και παιδιά. Οι 214 επιβάτες ήταν Ρώσοι και οι υπόλοιποι 3 Ουκρανοί. Από τους 217 επιβάτες, οι 138 ήταν γυναίκες, 62 άνδρες και 17 παιδιά.


Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι διασώστες έχουν εντοπίσει επίσης το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM
Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM