Oι 14 Έλληνες εφοπλιστές στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους του κόσμου

Oι 14 Έλληνες εφοπλιστές στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους του κόσμου Facebook Twitter
Γιάννης Αγγελικούσης
22

Πριν λίγες ημέρες μεταδόθηκε η είδηση, ότι η Ελληνική ναυτιλία είναι στην κορυφή του κόσμου. Τώρα, στη λίστα του Lloyd's, ανάμεσα τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες και στελέχη της θάλασσας, φιγουράρουν και 14 ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών, με δύο από αυτά τα ονόματα μάλιστα να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Πρόκειται για τους κυρίους Αγγελικούση, που είναι στο Νο 4 και Γιώργο Οικονόμου που βρίσκεται στην 5η θέση.

Οι υπόλοιποι Έλληνες στη λίστα των 100 κορυφαίων είναι οι παρακάτω: Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (28), Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63), Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75), Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90).

Οι δύο πρώτοι στη λίστα προέρχονται από τη μεγάλη «οικογένεια των Βίκινγκς» ενώ ο τρίτος είναι Κινέζος.

Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται να έχουν προχωρήσει σε 97 νέες παραγγελίες πλοίων. Συνολικά, η επενδυτική διάθεση των Ελλήνων για ναυπηγήσεις παρουσιάζει 32% μείωση από τα επίπεδα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2011.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM