Αγαπητή Α, μπα, γιατί γίνονται τόσες παρεξηγήσεις στο ίντερνετ;

Αγαπητή Α, μπα, γιατί γίνονται τόσες παρεξηγήσεις στο ίντερνετ; Facebook Twitter
19

________________
1.

"Aγαπητή Α,μπα,

Μου αρέσει πολύ η στήλη σου και τα εύστοχα σχόλια της!!!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής; Πιστεύεις ότι μακροπρόθεσμα αποδίδει όλη αυτή η προσπάθεια διεύρυνσης του εκπαιδευτικού μας υπόβαθρου με στόχο πάντα την επίτευξη του επαγγελματικού ονείρου μας; Ζω στο εξωτερικό τελευταία και θα ήθελα πολύ να κάνω αυτό που ονειρεύτηκα αλλά μέχρι τότε αρκεί να ξέρω ότι κάνω ή έκανα ο, τι καλύτερο μπορώ!! Τι λες; Ευχαριστώ!! " – pulpit

Λέω ότι οι σπουδές και η επίτευξη του επαγγελματικού στόχου συσχετίζονται μόνο σε καλά οργανωμένες κοινωνίες, σε κράτη που σέβονται τα πτυχία που δίνουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι προσλαμβάνονται σε κατάλληλες θέσεις με αξιοκρατικό τρόπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και στο ανάποδο φαινόμενο, δηλαδή σε ορισμένες θέσεις να μπαίνουν κυρίως όσοι έχουν τελειώσει το τάδε πανεπιστήμιο, ακόμα κι αν δεν είναι και οι πλέον κατάλληλοι. Οπότε, όλα με μέτρο, ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεσαι.

Το να αισθάνεσαι όμως εσύ προσωπικά ότι είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για τη δουλειά που ονειρεύεσαι είναι το πιο σημαντικό από όλα.

________________
2.

"Γεια σου Αμπίτσα (κλεμμένο από άλλους, το είδα και μου άρεσε το Αμπίτσα.),
αφού άρχισαν οι ερωτήσεις τύπου ""πως μοιάζεις εμφανισιακά"" και εκμυστηρεύσεις όπως ""εψαξα στο google pictures τη Λένα Φουτσιτζή"" ( ο τόνος στη λήγουσα...!) γιατί αντί ενός από τα gif που συνοδεύουν τις απαντήσεις σου δε βάζεις και μια φώτο σου να βλέπουμε σε ποιά κοπέλα απευθυνόμαστε? Θα μου πεις ""γιατί εσύ μου έστειλες φώτο μαζί με την ερώτηση?"" Σωστό αν θες σου στέλνω αλλά κάνε εσυ την αρχή....." - Μπακλαβατζίογλου

Θα βάλω όταν βρεθεί το συνεργείο που θα με φωτογραφίσει – κομμωτής, μακιγιέρ, φωτογράφος, τα πάντα.


________________
3.

"Γεια σου!
Εδώ και κάποιους μήνες διαβάζω την στήλη σου γιατί μου αρέσει ο κυνισμός και η ειρωνεία που έχει κάτι να πει. Ως αφορμή έχω την τελευταία απάντησή σου (4.11.2012). Μου θύμισε τα λόγια της μάνας μου, όταν της εξηγώ ότι οι νέοι και όχι μόνο είμαστε μέσα στη μιζέρια. Γιατί είμαι στην παραγωγικότατη ηλικία, θέλω να διοχετεύσω σε μία εργασία ενέργεια, αλλά αναγκάζομαι να κάθομαι όλη μέρα ως άνεργη με χρέη να κλαίω τη μοίρα μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ό,τι μας συμβαίνει πρέπει να λέμε ""υπάρχουν και χειρότερα"". Δεν έχει λογική. Στην τελική ό,τι έγινε στο παρελθόν έγινε. Θυμάμαι επίσης ηλικιωμένους να συζητούν και να ακούγονται ατάκες του στυλ ""ας προσπαθήσουν οι νέοι να χτίσουν ξανά την Ελλάδα"", ""εμείς περάσαμε χειρότερα και τα καταφέραμε"", ""είναι καλομαθημένοι γιαυτό δεν αντέχουν τώρα"" κτλ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, αλλά γιατί ήταν κακό που είμασταν καλομαθημένοι; Ίσα-ίσα το να έχεις κάποιες ανέσεις και αξιοπρεπή ζωή είναι (τις περισσότερες φορές) δείγμα ακμής και δύναμης. Να εξάρουμε δηλαδή τις εποχές κακουχίας; ως μέτρο για το σήμερα; Υποτίθεται πως εξελισσόμαστε..λέω εγώ τώρα.
Φιλούσκια" – Heartcore

Αυτό που έκανες, είναι αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά με τα γραμμένα του ίντερνετ: κάποιος γράφει κάτι και οι υπόλοιποι το ερμηνεύουν σαν προσωπική μομφή και ο καθένας απαντάει σε κάτι που δεν είπε ποτέ του, ανάλογα με τον δικό του πόνο.

Στην ερώτηση «αν υπήρξε ποτέ άλλη περίοδος που οι άνθρωποι να ήταν τόσο αποξενωμένοι και απογοητευμένοι» η απάντησή μου ήταν «ναι, φυσικά και υπήρξε». Μόνο αυτό. Δεν διανύουμε την πιο δύσκολη εποχή που έχει περάσει ποτέ, είναι αστείο και να το σκέφτεται κανείς.

Όμως δεν είπα «υπήρξαν κι άλλες, οπότε σκάσε». Ούτε είπα «υπάρχουν και χειρότερα, οπότε προσπάθησε περισσότερο». Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα, επειδή έχεις τη μύγα, και είναι κατανοητό, είναι αυτά που ακούς συνέχεια. Το ότι υπήρξαν χειρότερα δε σημαίνει ότι τώρα είναι εύκολα. Με λίγα λόγια, συμφωνώ μαζί σου, αλλά παραλίγο να μην το καταλάβεις. Μεταξύ μας λίγη σημασία έχει, αλλά προσπάθησε να μην το κάνεις με τους δικούς σου ανθρώπους, μπορεί να έχεις παρεξηγήσει κι άλλους.

(Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που τα λένε ακριβώς έτσι. Όμως άλλοι τα λένε για να ξεμπερδεύουν με την κουβέντα, άλλοι τα επαναλαμβάνουν επειδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σ' αυτές τις περιπτώσεις μην μπαίνεις καν σε συζήτηση.)

________________
4.

"Αγαπημένη μου Α,μπα,

(όχι απλά αγαπητή ;))
Πως μπορώ να διαχειριστώ σωστά τον εκνευρισμό/θυμό/παράπονα που μπορεί να προκύπτουν στην δουλειά μου ώστε να μην εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου?
Και αφού μάθω να τα κρύβω πως θα περάσω στο επόμενο βήμα του απλά να μην ασχολούμαι?
Πως μαθαίνεις να ΜΗΝ ασχολείσαι?

Φιλιά."- Ανεμόνη

Είναι κάτι που βελτιώνεται με τα χρόνια, αλλά γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να τα κρύβεις; Να μην τα κρύβεις, να τα δείχνεις με ηρεμία και σαφήνεια (δύσκολο το ξέρω, αλλά κάνε μικρές δοκιμές). Αν δεν τα δείχνεις μια μέρα θα εκραγείς και μετά θα φανείς σαν τρελή.

________________
5.

"Α μπα!!
Εγκάρδια συγχαρητήρια για την στήλη σου!!!! you rock!!! Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν εκεί που μετακόμισες έχεις πειραματιστεί καθόλου με το surf. Αν ναι, πες λεπτομέρειες!!!!!!! " – vilma

Ευχαριστώ πολύ! Αν με ήξερες, θα ήξερες πόσο αστείο είναι αυτό που ρωτάς. Είμαι από τους ανθρώπους που βολεύονται κυρίως στην οριζόντια στάση. Και σπορτίβ να ήμουν όμως, μου φαίνεται σπορ που θέλει πολύ προσπάθεια και εξάσκηση.

 

________________
6.

"Πόσο εύκολο είναι να γράψεις ένα βιβλίο, να το εκδόσεις και αφού γίνει best-seller παγκοσμίως, να γράψεις το σενάριο του για την κινηματογραφική εκδοχή και να στο σκηνοθετήσει ο C. Nolan ( αν δεν είναι διαθέσιμος, βολεύομαι με D. Aronofsky), με πρωταγωνιστή τον J. Hamm σε διπλό ρόλο που θα του δώσει το Oscar (επιτέλους) και Mélanie Laurent? Εσύ που βρίσκεσαι στη σωστή όχθη και έχεις επαφή με την εκεί show-biz, πώς το βλέπεις το σχέδιο μου? Πώς ανοίγεσαι και κάνεις ασφαλείς επαφές με αυτόν τον κόσμο?
Έχω αρχίσει να το γράφω και έχω όλο το storyboard στο μυαλό μου + τis κινηματογραφικές λεπτομέρειες. Να συνεχίσω λες? Ευχαριστώ!" - Banzai LV

Τι σύμπτωση, μόλις γύρισα από λαντς με τον Νόλαν και τον Ντι Κάπριο και λέγαμε ότι πρέπει να βρούμε ένα ελληνικό σενάριο για να το κάνουμε ταινία, θα γίνει χαμός. Μόλις γράψεις μπεστ σέλερ, κλείσε ραντεβού με τη γραμματέα μου.

________________
7.

"ΧΑ! Σε έπιασα! Στην ερώτηση 2 εδώΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ! Ναι, ναι όπως τ' άκουσες γε-νι-κεύ-εις. Όταν λες ""οι Έλληνες ξέρουν ότι στη χώρα τους παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι και παραμυθιάζονται ότι είναι παίκτες"" εννοείς ΟΛΟΙ οι Έλληνες; Έχεις γνωρίσει όλους τους Έλληνες και έχεις άποψη; ε; ε; ε;"

Όχι, δεν εννοώ ΟΛΟΙ οι Έλληνες, ΚΑΠΟΙΟΙ Έλληνες, γι' αυτό και το «οι Έλληνες» και όχι «όλοι οι Έλληνες». I practice what I preach :)

________________
8.

"Αγαπητή Α μπα,
πρραγματικά απολαμβάνω την κάθε σου απάντηση! Τελικά πώς γίνεται το photoreading; έψαξα αρκετά αλλά επειδή είναι αγαθό προς πώληση είναι και αρκετά καλά κρυμμένο μυστικό....πώς; να πάω σε σεμινάριο ή να αγοράσω το βιβλίο; θα μπορούσα αλλά.....αν υπάρχει απάντηση ( ή αλλιώς εύκολη λύση) θα την προτιμούσα....άσε που ανυπομονώ για το πώς θα μου απαντήσεις..! keep up the good work! " - who cares

Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η συναρπαστική απάτη, ευχαριστώ πολύ! Διάβασα διάφορα σχετικά και το αγαπημένο μου σχόλιο ήταν ότι «λειτουργεί μόνο αν πιστεύεις πλήρως σ' αυτό και αν το ασκείς με πεποίθηση», οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι λειτουργεί μόνο σε όσους πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Όμως να σου πω κι ένα άλλο μυστικό, εγώ κάνω photoreading εδώ και πολλά χρόνια και πάει πολύ καλά, το μόνο προβληματάκι είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και μετά από δέκα λεπτά έχω ξεχάσει και τα λίγα που κατάλαβα. Έμαθα το κόλπο διαβάζοντας για το πανεπιστήμιο.

(Για τους μη μυημένους, photoreading είναι να διαβάζεις με την ταχύτητα του φωτός και «επιστημονικά» περιγράφεται ως αυτό ακριβώς που έτσι κι αλλιώς κάνεις όταν διαβάζεις – ότι δεν διαβάζεις κάθε γράμμα ξεχωριστά αλλά αναγνωρίζεις λέξεις, πηδάς δευτερεύουσες προτάσεις κλπ. Αυτό δηλαδή που κάνει όλος ο κόσμος όταν διαβάζει κείμενα στο ίντερνετ : κρατάει μια λέξη και μετά αρχίζει να γράφει κατεβατά βρίζοντας στα γκρίκλις).

________________
9.

Αγαπητή αμπα, χάρηκα όταν διάβασα πως έχεις μείνει σε πολλές χώρες, γιατί μάλλον μπορείς να απαντήσεις στην ερώτησή μου: Εχω βγάλει πολλά λεφτά έξω και δεν χρειάζεται να δουλεύω. Θα φύγω για ένα μήνα στη Γαλλική Πολυνησία και στη συνέχεια θα πάω στην Καραϊβική για 2-3 μήνες. Που είναι καλύτερα να είμαι τα Χριστούγεννα, στις Μπαχάμες ή στα Μπαρμπέιντος; - Λάκης

Λάκη είσαι πολύ εκτός, τα Χριστούγεννα πάμε στο Aspen στης βαρώνης φον Βαντερβούχτεν.

 

________________
10.

Προτιμάς τις γάτες ή τους σκύλους; - Είμαι ο/η

Μου αρέσουν οι γάτες που τουλάχιστον παραδέχονται ότι υπάρχεις και οι σκύλοι που έχουν ισχυρή προσωπικότητα.

________________
11.

"Σήμερα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο.
Και άλλα μέτρα, πιο σκληρά και ακόμα πιο κάτω στο βαρέλι με τον άφαντο πάτο...
Αλλά εγώ, θέλω να συνεχίσω να ζω..Δεν μπορώ να βάλω τη ζωή μου σε αναμονή, μέχρι να περάσει η κρίση. Θέλω να σπουδάσω, να κάνω οικογένεια, παιδιά, να προσπαθήσω να βρω καλύτερη δουλειά, να κάνω πράγματα που μ' αρέσουν, θέλω να πάω θέατρο σε όποια παράσταση μ' αρέσει, θέλω οι φίλοι μου να μην έχουν κατάθλιψη και να μην νιώθω τύψεις αν ξοδέψω λεφτά ""άσκοπα"".
Είμαι ονειροπόλα? Πετάω στα σύννεφα? Είμαι χαζή? Δεν αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα? Θέλω ψυχίατρο?" - Κατ

Σίγουρα πάντως δεν είσαι καμία εξαίρεση. Όλοι αυτά θέλουν.

________________
12.

Φαντάζεσαι να ήταν ο ουρανός πράσινος και τα φύλλα γαλάζια από την "κυανοφύλλη" (sic) ; Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; - Αστροναύτης Ιππόκαμπος

Ναι, φίλε, γιατί;

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Αστροναυτη της #12 αυτο δεν συμβαινει γιατι το φως που πεφτει στα φυλλα εκπεμπει στα μηκη κυματος που αντιστοιχει το κιτρινο-πρασινο χρωμα και απορροφα ολες τις υπολοιπες χρωματικες αποχρωσεις. το ιδιο συμβαινει και με τον ουρανο, εκπεμπει δηλαδη στο γαλαζιο-μπλε. γεωπονια φιλοι μου.
#3 Δείγμα ακμής και δύναμης δεν είναι και το πώς αντιμετωπίζεις τις κακουχίες όταν εμφανίζονται;Εξάλλου υπάρχει και μια θεωρία που αποδίδει την πτώση της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας κατά κύριο λόγο στην καταστροφή των πολιτικών αρετών και την πλήρη διαφθορά των αξιωματούχων που είχαν χάσει κάθε αίσθηση καθήκοντος προς την κοινωνία, και εμπιστεύθηκαν 'βάρβαρους' μισθοφόρους για να υπερασπιστούν τους πολιτες. Αν ζούσες στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί κάτι θα σου θυμίζει αυτο...
#6 Banzai LVΈχω την υποψία ότι πρώτα έγραψες τον ευχαριστήριο λόγο για την Ακαδημία (μη σου πω ότι βρήκες και τι θα φορέσεις) και μετά αποφάσισες να γράψεις βιβλίο.
Όχι Όλγα, κάνεις λάθος. Σε τέτοιες περιστάσεις προτιμώ τον αυθορμητισμό. :)Λένα, στο υπόσχομαι, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα μου πάρεις συνέντευξη ως απεσταλμένη της Lifo. Επίσης το βιβλίο γράφεται ήδη στα Aγγλικά, πέρα από την καταγωγή μου δεν χρειάζεται να κάνω άλλα πράγματα στην Ελλάδα, εκεί υπάρχει ο Παπακαλιάτης. ;)
Για αυτό με ξύπνησες νυχτιάτικα, ουρλιάζοντας από χαρά ή τρόμο -δεν κατάλαβα-, μέχρι εδώ ακούστηκες, τρομάρα σου!!!Ορίστε, έπαθα ταχυπαλμία τώρα και δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ :DDD@Α,μπα μου, αφού δεν γενικεύεις, όπως λες το παλεύεις, γιατί στην απάντηση της νο.8, στο τέλος, χρησιμοποιείς την απαγορευμένη φράση "όλος ο κόσμος";Πλάκα μας κάνεις;Υ.Γ. Είσαι μία από τις μεγάλες μου αδυναμίες, εσύ και το Παρίσι, αχ ναι...
(Δεν ξέρω αν καταχωρήθηκε το πρώτο σχόλιο, οπότε το ξαναγράφω) Ώπα, τι αναπάντεχη χαρά ήταν αυτή νυχτιάτικα; 2η Α, μπα; για τις 10/12; ή μήπως τα΄παιξε ο υπολογιστής μου;..! Τα gif πού πήγαν, οεο;;..
Προφανώς εσείς όλοι που τρελαίνεστε στο πάτημα του όχι (δεν εξηγείται αλλιώς να το κοτσάρετε όπου βρείτε ευκαιρία) προφανώς μπήκατε σήμερα πρωί στη στήλη,ε;..
Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι μερικοί το κάνουν και από κεκτημένη ταχύτητα,these little crazy no-buttoners!-Τί δουλειά κάνεις;-Είμαι καθ'έξιν no-buttoner στις στήλες σχολίων της Lifo-Άντε ρε, καλή σταδιοδρομία!