Ο φυλακισμένος χουντικός Ντερτιλής δεν θα πάει στην κηδεία του γιού του

Ο φυλακισμένος χουντικός Ντερτιλής δεν θα πάει στην κηδεία του γιού του Facebook Twitter
23

Δεν θα παραστεί στη κηδεία του γιού του, ο χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια από το δικαστήριο που δίκασε τους πραξικοπηματίες και τους συνεργούς τους. Ο 62χρονος γιός του Ντερτιλή πέθανε το περασμένο Σάββατο από ανεύρυσμα και η κηδεία του θα γίνει αύριο από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία φοιτητή έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ως μάρτυρας κατηγορίας είχε καταθέσει ο οδηγός του, ο οποίος περιέγραψε πώς ο Ντερτιλής επιβαίνοντας στο τζιπ σήκωσε το περίστροφο και πυροβόλησε το φοιτητή στο κεφάλι.

Ο στρατιωτικός Ντερτιλής είχε τη φήμη σκληρού αξιωματικού, ο οποίος πριν την χούντα είχε υπηρετήσει σαν ταγματάρχης στην Κύπρο, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα. Αναφέρεται στο «ιστορικό» ότι όταν κατά την εκκαθάριση ενός τουρκοκυπριακού χωριού, ο Γρίβας του ζήτησε από τον ασύρματο να μην ξεπεραστούν τα όρια στη μεταχείριση των αμάχων, ο Ντερτιλής εκνευρισμένος, πυροβόλησε τον ασύρματο.

Στρατιωτικός και ο γιός του, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών. Παραιτήθηκε από το στρατό και έφυγε για την Αυστρία, όπου έγινε επιχειρηματίας.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Ελλάδα / Ελένη Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού
NEWSROOM