Διαμαρτυρία μπροστά στη μπουτίκ των Dolce & Gabbana στο Λονδίνο

Διαμαρτυρία μπροστά στη μπουτίκ των Dolce & Gabbana στο Λονδίνο Facebook Twitter
2

Χθες το απόγευμα, μέλη της LGBT κοινότητας υπό την καθοδήγηση του ακτιβιστή Πίτερ Τάτσελ συγκενρώθηκαν σε διαμαρτυρία μπροστά στην μπουτίκ των Dolce & Gabbana στη Bond street του Λονδίνου. "Ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνουμε τους Ντόλτσε και Γκαμπάνα να προβούν σε απολογία και να αντιληφθούν ότι τα παιδιά που γεννιούνται σε ομόφυλες οικογένειες είναι εξίσου χαρούμενα και ευπροσάρμοστα με εκείνα που αναθρέφονται στις παραδοσιακές ετερόφυλες οικογένειες" δήλωσε ο Τάτσελ.

Ένα από τα άτομα που βρέθηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές, η 30χρονη Ροσέν Νακίντου από την Ουγκάντα, δήλωσε: "Είμαι λεσβία και κάποια μέρα θέλω να κάνω παιδιά. Πρέπει να πολεμήσουμε γι' αυτό. Μπορεί να διαθέτεις την ελευθερία του λόγου, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι τους άλλους και το πώς αυτό που λες επηρεάζει την πλειοψηφία. Δεν αφορά μόνο τους γκέι και τις λεσβίες. Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη".

Η Βικτόρια, περαστικός που βρέθηκε στο σημείο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, έχει αντίθετη άποψη: "Αν η φύση δεν έχει σχεδιάσει για σένα να κάνεις παιδιά, γιατί δεν υιοθετείς; Υπάρχουν τόσα ορφανά. Είναι εγωιστικό. Οι διαδηλωτές θα έπρεπε να βοηθούν τους άστεγους ή να επιδίδονται σε σχετικές εθελοντικές εργασίες που σε κάνουν και νιώθεις όμορφα. Αυτό που κάνωουν προκαλεί απλώς αρνητική ενέργεια".

Λίγες ημέρες πριν, ο Έλτον Τζον είχε καλέσει το κοινό να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ του brand, έπειτα από τα σχόλια του σχεδιαστικού διδύμου σε συνέντευξή τους στο ιταλικό περιοδικό Panorama ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ετερόφυλους γονείς, χαρακτηρίζοντας τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες "χημικά και συνθετικά". 

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανο Γκαμπάνα προπάθησε να υπερασπιστεί τις απόψεις τους σε συνέντευξή του στο CNN: "Αγαπάμε τα γκέι ζευγάρια. Είμαστε γκέι. Αγαπάμε την γκέι υιοθεσία. Αγαπάμε τα πάντα. Είναι απλώς μια έκφραση της προσωπικής μου άποψης". Ο Τάτσελ σχολίασε στο Dazed σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας: "Έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, όμως κι εμείς έχουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. [...] Θέλουμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι όταν ενθαρρύνεις τις προκαταλήψεις, δεν μπορείς να γλυτώσεις στη συνέχεια, χωρίς τίμημα".

Διαμαρτυρία μπροστά στη μπουτίκ των Dolce & Gabbana στο Λονδίνο Facebook Twitter
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ