Πού κρύβουν τα λεφτά τους οι Έλληνες

Πού κρύβουν τα λεφτά τους οι Έλληνες Facebook Twitter
23

 

Φωτογραφία
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Μάρτιν Παρ επιστρέφει για να φωτογραφίσει το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογραφία / Ο Μάρτιν Παρ ετοιμάζεται να φωτογραφίσει ξανά το ελληνικό καλοκαίρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς φωτογράφους θα εκθέσει έργα του στο Hyper Hypo και θα υπογράψει βιβλία και αναμνηστικά που θα είναι διαθέσιμα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
M. HULOT
Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT

σχόλια

20 σχόλια
Και γω που όταν διάβασα για μια γιαγιά που τα έκρυψε σε μια τρύπα που άνοιξε στον τοίχο, αλλα μετα 3 μήνες δεν τα βρήκε γιατί τα φάγανε, λέει, τα ποντίκια, δεν το πίστεψα!
χαλαρώστε παιδιά στο διαδίκτυο υπάρχουν τα πάντα! από ιδέες άλλο τίποτα...αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαπράξει το τέλειο έγκλημα μπορεί άνετα να κάνει την έρευνα του στο google...στο youtube...Δεν σας φταίει το άρθρο σε τίποτα...Το να έχεις πολλά λεφτά στο σπίτι είναι χαζομάρα γενικότερα!..αν μαθευτεί, κινδυνεύει η ζωή σου απλά!
Η φράση "tragic" ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο άθλιο φωτορεπορτάζ, αλλά και ο τίτλος του, είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Πού κρύβει τα λεφτά της, η γιαγιά της φίλης μου, θα έπρεπε να λεγόταν. Αλλά αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία, το να ξεσκεπάζεις αλλά και να γελοιοποιείς δηλαδή τον φόβο των υπερηλίκων, τότε σε παρακαλώ κάνε και ένα φωτορεπορτάζ για το πού κρύβουν οι δικοί σου "Ελληνες" την φούντα, τα σεξουαλικά βοηθήματα, τσόντες κλπ. Εκεί θα έχει πλάκα...
Πάντως οι κλέφτες είναι πολύ εκπαιδευμένοι και δεν περιμένουν από την Zeit να δουν πού κρύβουν τα χρήματα οι άνθρωποι. Οι δε νεόκοποι κλέφτες λόγω φτώχιας, προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ούτε Zeit ούτε lifo. Διευκρινισθέντος αυτού, το επίπεδο του ρεπορτάζ είναι κι αυτό πολύ καλά κρυμμένο, έψαξα εξονυχιστικά και δεν το είδα πουθενά.
Συγχαρητήρια για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις σας! Θα πρότεινα οι αναγνώστες σας να φανερώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, τα σημεία που κρύβουν τα χρήματά τους... Εγώ π.χ. τα κρύβω στο δεξί ντουλάπι του κυλικείου της LIFO...
Φανταζομαι πως η γιαγια της προτελευταιας φωτογραφιας θα βρισκει πανεξυπνη την ιδεα της αναδημοσιευσης του αρθρου της Zeit. Ετσι, για να πονηρευονται και οι λιγοτερο ψυλλιασμενοι -επιδοξοι και μη - διαρρηκτες.
Είναι από εκείνες τις φορές που δεν ξέρεις τί να πρωτοσχολιάσεις. Πάντως, πέραν της διόλου αγαθής πρόθεσης των συντακτών της Zeit, το γεγονός ότι κυκλοφορούν τέτοια άρθρα εμένα με κάνει να υποψιαστώ πως μάλλον κάτι παίζει στην (εχμ) πολυαγαπημένη μας χώρα και προσπαθούν σαν τρελοί να τραβήξουν αλλού την προσοχή. Γιατί για χιουμοριστική μπηχτή αυστηρά και μόνο, εμένα δεν μου κάνει.