Αγαπητή ‘Α, μπα’, γιατί επιστρέφω εκεί που δεν πρέπει;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, γιατί επιστρέφω εκεί που δεν πρέπει; Facebook Twitter
14

________________
1.

Υπάρχει τρόπος να χαλιναγωγήσω την τάση μου για διοούρηση, ώστε να μην μου συμβαίνει τις πιο ακατάλληλες ώρες;- Θανάσης


Διοούρηση; Μήπως «διούρηση»; Αν δεν έχεις γεννήσει πρόσφατα, ψάξου, μπορεί να έχεις διαβήτη ή και τίποτα χειρότερο. Αν εννοείς «ούρηση» μη σκας, υπάρχουν πάνες για ενήλικες.

________________
2.

Η μαμά πάντα έλεγε να είμαι μερακλής άνθρωπος, όχι προχειρότητες, αλλά ακόμα ευχαριστιέμαι καλύτερα το φαγητό, όρθια, στον πάγκο της κουζίνας, το σεξ στ' αυθόρμητα, σχεδόν με ρούχα, φτιάχνω βαλίτσες δυο ώρες πριν από το ταξίδι. Πώς και δεν βρήκα τη χαρά της προετοιμασίας; Θέλει εξάσκηση;- mariam


Ας μην ψάχνουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

________________
3.

"όταν είμαστε ανασφαλείς σε μία σχέση, πρέπει να φύγουμε από αυτήν ή να το καταπολεμήσουμε/δουλέψουμε;
και αν είναι να το δουλέψουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας ή με τη βοηθεια του άλλου;"- DIONYSIA


Αν δεν είσαι ανασφαλής εκτός σχέσης αλλά μόνο μέσα σε αυτή τότε είναι επειδή παίρνεις πάσες από την άλλη πλευρά, δηλαδή ευθύνεται και ο άλλος. Δεν είναι αδύνατο να ανατραπεί η δυναμική αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μπορεί να δημιουργηθεί το ανάποδο καθεστώς λόγω εκδίκησης ή να διαλυθεί τη σχέση εντελώς. Γενικώς δεν πάνε καλά τα πράγματα.

________________
4.

Έχω βρει στο deep web ιστοσελίδα όπου μπορείς να παραγγείλεις μια δολοφονία για 20,000 δολάρια. Πιστεύεις ότι είναι καλή η τιμούλα ή μπορώ να βρω και καλύτερα; Γιατί είναι τόσο ακριβό;- Τ.


Δηλαδή εσύ θα το έκανες για λιγότερα λεφτά;

 

________________
5.

"ΑΓΑΠΗΤΗ Α,ΜΠΑ ,
Πώς γίνεται μετά από τόση στεναχώρια ξαφνικά να μη νιώθεις απλά τίποτα?
Πώς γινεται ξαφνικά ένας ανθρωπος με τόσο λίγη αυτοπεποίθηση να νιώσει οτι δεν έχει ανάγκη κανέναν για να επιβεβαιώνεται και για να καλύψει τα κενά του-και κακά τα ψέμματα- για να μη νιώθει μόνος?
Μπορούμε όμως μόνοι μας είναι είναι κάτι που λέμε στον ευτό μας για να μην ανησυχεί(μόνος στην προκειμένη περίπτωση απο αποψη σχέσης όχι φίλων)?
Είναι η πρώτη φορά που νιώθω οτι στέκομαι στα πόδια μου μετά από χρόνια- χρόνια μακροχρόνιας σχέσης κ αναμονών.
Άνθρωποι με τους οποίους μιλάω καθημερινά θέλουν κατι να ανατρέψει τη ΦΛΑΤ καθημερινότητα τους, όμως τελικά καποια περίοδο δε χρειαζόμαστε μια ήρεμια στη ζωή μας?
βαρέθηκα να κουράζω καταστάσεις και να περιμένω να ενδιαφερθούν οι άλλοι για μένα ή γενικά να περιμένω κάτι -οτιδήποτε.
Πραγματικά, ξαφνικά δε νιώθω τίποτα-το επαναλαμβάνω γιατι πάντα σκεφτόμουν με γνώμονα την εννοια μου για τους ανθρώπους που αγαπάω.
Αυτή την εβδομάδα όμως αποφάσισα να εντάξω σ'αυτή την κατηγορια τον εαυτό μου και να βάλω τους υπόλοιπους σε λίστα αναμονής και γιατι όχι ορισμένους σε κατεύθυνση για τον κάλαθο των αχρήστων.
Όλα αυτα που λέω φαινονται ερωτήσεις που λανθάνουν παράνοια, ή α,μπά???
αν ναι παρακαλώ να ενημερωθώ ευγενικά θα καταλάβω :-)"- Φράιντει


Δεν ξέρω τι περίμενες από τους άλλους. Αν περίμενες να σε σώσουν από τον εαυτό σου, καλά έκανες και σταμάτησες να περιμένεις. Αν τους νοιαζόσουν περιμένοντας ανταπόκριση, καλά έκανες και σταμάτησες να νοιάζεσαι.
Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους δεν είναι «όλα ή τίποτα». Με τον καθένα χτίζεις διαφορετική σχέση. Όταν νιώθεις ότι ρίχνεσαι ή ταλαιπωρείσαι, απομακρύνεσαι – όταν βλέπεις ανταπόκριση, προχωράς. Η διαδικασία αναπροσαρμόζεται και δεν τελειώνει μόνο όταν τελειώσει και η σχέση. Ούτε είναι όλοι ίδιοι, ούτε κι εσύ είσαι η ίδια με τον καθέναν, ούτε είσαι η ίδια κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Δε χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πετραδάκι – πετραδάκι η κάθε μέρα.

________________
6.

 

Αν αφαιρέσουμε τον έρωτα, τότε ποια βασικά κριτήρια πρέπει να πληροί ένας άνθρωπος για να κάνει σχέση με κάποιον άλλο. Στην ουσία, είναι ότι θέλω να βαδίσω πιο ορθολογιστικά από εδώ και πέρα στις σχεσεις μου και να μη λαμβάνω υπόψη μόνο το πόσο γουστάρει ο ένας τον άλλο (σεξουαλικά) γιατί έτσι την πατάω συνήθως. Ευχαριστώ :)- ένας απλός άνθρωπος


Μα προφανώς δεν είναι ίδια για τον καθένα. Εσύ ξέρεις τι θεωρείς βασικό. Μπορεί να έχεις θολώσει από το τι λέει το περιβάλλον σου ότι είναι πρέπον ή cool αλλά κατά βάθος σίγουρα ξέρεις. Όλοι ξέρουν τα κριτήριά τους, το τραγικό είναι ότι φοβούνται να δοκιμάσουν αυτό που θέλουν μήπως και δεν είναι τόσο καλό όσο το φαντάζονται και αποφεύγουν αυτό που τους ταιριάζει για να έχουν κάτι να περιμένουν. Περιμένοντας «ερωτεύονται» διάφορους ακατάλληλους και μετά λένε για μαλακομαγνήτες.

________________
7.

"όχι, δεν ήθελα πάντα να ρωτήσω αλλά θέλω να πω ότι με εκνευρίζει πολύ να μιλάνε φωναχτά στο κινητό όταν είναι μέσα σε ΜΜΜ ( και δεν εννοώ ηλικιωμένους)!Μα δεν είναι πολύ εκνευριστικό ή εγώ είμαι υπερβολική?
Δεν ξέρω γιατί αλλά σε έχω συνδυάσει με πολύχρωμα marsmallow στο μυαλό μου! Αυτά! Φιλιά!"0-penny


Αν έχουν κάνει μπάνιο, αντέχω τις φωνές.

________________
8.

Τι κάνουμε όταν μπροστά είναι γκρεμός και πίσω ρέμα;;;- Ελένη!


Συνήθως έτσι είναι. Η ζωή είναι συνεχόμενες επιλογές της λιγότερο κακής λύσης.

________________
9.

Aς υποθέσουμε πως ενώ είσαι 21 και γενικώς οk έως ικανοποιημένος/η με τη ζωή σου, τα βασικά σου προβλήματα είναι δύο :

1.family issues (είσαι μακριά , 100% oικονομικά ανεξάρτητος/η , αλλά προσπαθείς να αλλάξεις καταστάσεις διότι στενοχωριέσαι ΑΚΟΜΑ α. για τα ''θέματα'' που άφησε ένας κακός γάμος και έπειτα ένα άκομψο διαζύγιο στα younger siblings σου και β. για το πόσο έχουν καταρρακώσει όλα αυτά τη μητέρα σου). τι κάνεις; συνεχίζεις να προσπαθείς ή α,μπα;

2. love issues: απλά δεν ξέρεις τι θέλεις. σε στυλ, άτομο που σου αρέσει ενδιαφέρεται και το προσπαθεί , αλλά εσύ βάζεις τρικλοποδιές, γιατί λες πως θέλεις επιτέλους κάτι σταθερό γιατί νιώθεις μόνος/η και η εν λόγω συγκυρία το καθιστά πολύ δύσκολο για t>3 months .. όταν όμως σκέφτεσαι τον εαυτό σου να μπαίνει σύντομα σε μια μακροχρόνια και ισορροπημένη σχέση , κάπου κάτι μέσα σου κλωτσάει. δικαιολογείται λόγω ηλικίας ή είναι παντελώς εγωπαθές και ανώριμο;

P.S. Keep rocking.- Discodermolide


Βάλε κι άλλα θέματα καλέ, λίγα έθιξες. Πολύ με διασκεδάζει που πιστεύεις ότι μπορώ να σου λύσω όλα τα προβλήματα μέσα σε μια απάντηση πέντε σειρών. Αλλά θα το κάνω.
1. Δε μπορείς να λύσεις τα προβλήματα της μαμάς σου ούτε τα προβλήματα των μικρότερων αδερφών σου
2. Οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν σχεδιάζονται, απλώς συμβαίνουν. Εσύ μπορεί να «κλωτσάς» όσο θέλεις, αλλά γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος που θέλει «μακροχρόνια και ισορροπημένη» σχέση μαζί σου;

________________
10.

Να μάθω πιάνο ή κλασσική κιθάρα; Τι λες;- Τζένη


Δύσκολο. Η κιθάρα προσθέτει σεξ απήλ, το πιάνο class. Σκέψου τι σου λείπει περισσότερο ώστε να δημιουργήσεις μια ενδιαφέρουσα αντίθεση.

________________
11.

"Α, μπα;

Γιατί πάντα τρώω τη σοκολάτα που αγοράζω μέσα στην ίδια μέρα και δεν μπορώ να συγκρατηθώ?! "-anemoptero


Γιατί να συγκρατηθείς;

________________
12.

"Αγαπητή μου Λένα,

Πραγματικά τον τελευταίο καιρό έψαχνα απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας, και ακόμα και αν ακούγεται υπερβολικό (έτσι είμαι εγώ), σε βρήκα!!! Περιμένω πως και πώς να σε διαβάσω και νοιώθω ότι είσαι το δικό μου παράθυρο για τον εκεί-έξω κόσμο!!! _ Αφήνω τα γλειψίματα και πάω στο προκείμενο: Γιατί ενώ ξέρω ότι μια κατάσταση μπορεί να μου προκαλεί κακό όταν βρίσκομαι σε αυτήν, κάθε φορά που ηρεμώ μακριά της, την αναζητώ ;;;;;;;(Ευτυχώς όχι τόσο απεγνωσμένα όσο 1 χρόνο πριν!). Πιστεύεις ισχύει το; ""Αργία μήτηρ πάσης κακίας"", το θέμα σχετίζεται με χυψολογικά αίτια ή με το φαινόμενο που περιγράφει το Κουρδιστό πορτοκάλι; Φυσικά περιμένω να μείνω άφωνη με μια πιθανότητα που δεν έχω φανταστει!!!!!!!! Συνέχισε ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!!!!! "-Clockwork Orange


Επειδή σου αρέσει η ένταση και ξέρεις ότι έχεις ακόμα ψυχικά αποθέματα για να αντέξεις το συναισθηματικό hangover. Όταν αρχίσουν να σου τελειώνουν... θα δεις.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#12Tι φαινόμενο παεριγράφεται στο Κουρδιστό Πορτοκάλι;Πάνε πάρα πολλά χρόνια που είχα δει την ταινία και το μόνο που θυμάμαι είναι ότι περιέγραφε πολύ βία, ελπίζω να μην εννοείς αυτό..
Γίνεται ένα ψυχολογικό πείραμα στην ταινία, σε κάποιον που είναι παρανοϊκός και βίαιος, και ενω για ένα μεγάλο χρονικό το πείραμα λειτουργεί και σταματάει να έχει κακή συμπεριφορά τελικά στο τέλος αφήνεται και πάλι στην παράνοια!!! Γιατί ο άνθρωπος απλά δεν αλλάζει... ;)
#12εχεις την ψευδαισθηση οτι θα την δαμασεις.εχεις πολυ μικρες πιθανοτητες να το κανεις, ειδικα αν το προσπαθεις με τον ιδιο τροπο καθε φορα
#6ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ολοι εκει εξω εχουμε τα ιδια ζητουμενα απο τον αλλο ανθρωπο (ΝΟΤ), τι νοημα εχει να τα απαριθμησουμε??η τα εχεις, η δεν τα εχεις.ουτε να τα βρεις μπορεις ουτε να τα υποκριθεις