Οριστική η συμφωνία: Τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα

Οριστική η συμφωνία: Τετράμηνη παράταση για την Ελλάδα Facebook Twitter
22

Για συμφωνία σε κείμενο δύο σελίδων την οποία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή στο Γιούρογκρουπ ώστε να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών, κάνουν λόγο πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική πλευρά και μόλις μετέδωσε ο Αντ1, η παράταση θα είναι 4μηνη και δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα λιτότητας ενώ φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά κερδίζει να μην ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση αλλά αυτό να αντικατασταθεί από μια ευελιξία σε συνεννόηση με τους εταίρους. Η εκταμίευση των δόσεων θα γίνει τμηματικά. Η 4μηνη παράταση θεωρείται "δάκτυλος Σόιμπλε", καθώς Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχουν δάνεια που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα. Επίσης μέσα σε αυτό το τετράμηνο η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει κείμενο με μεταρρυθμισεις.

 

Το μέιλ Χαρδούβελη μπάινει στην άκρη ή θα επαναδιαπραγματευτεί η χώρα τι από αυτά τα μέτρα που προβλέπει θα εφαρμόσει και τι όχι.

Δύσκολα όμως θα εφαρμοστούν -τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης- οι πολύ δραστικές προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης μιας και η συμφωνία αποκλείει μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας.

 Το κείμενο θα είναι δισέλιδο ως μήνυμα για τις αγορές ότι γεφυρώθηκε το χάσμα ενώ η Ελλάδα θα καλείται μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλλει κοστολογημένο υπόμνημα με τα μέτρα που θα συνοδεύουν την παράταση.Προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης και του ΔNΤ με την ελληνική και τη γερμανική πλευρά.

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM