"Nα πάψουν να χρηματοδοτούνται οι δήμοι από το κράτος"

"Nα πάψουν να χρηματοδοτούνται οι δήμοι από το κράτος" Facebook Twitter
10

Συμφωνία μέσα Twitter «πέτυχε» ο Στέφανος Μάνος με τον Γιάνη Βαρουφάκη για το θέμα της διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι δημότες.

Ο κ. Μάνος ανέφερε ότι από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούληση να περιορίσει τη διαφθορά και την διαπλοκή, από την άλλη όμως  τα μέτρα που προτείνει προς το παρόν  είναι κατασταλτικά και τιμωρητικά, καθώς αυξάνει τους ελέγχους και τις ποινές.

«Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Όπως ανέφερε, αν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας».

«Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω» απάντησε μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM