Τσίπρας προς ΕΕ: Βγήκε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε

Τσίπρας προς ΕΕ: Βγήκε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
63

Τη δυσαρέσκεια του για την ανακοίνωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανακοίνωσή της, η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.»

Η επίμαχη δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» αφορούσε την ουκρανική κρίση.

63

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πρωτού ακόμα φτάσω στο τέλος του κειμένου ήμουν σίγουρος οτι είναι για κάτι που έχει να κάνει με την Ρωσία.Ο Alexis γλύφει Πούτιν γιατι ελπίζει σε δάνειο για όταν (κατά πάσα πιθανότητα) η ΕΕ θα κλείσει την κάνουλα σε 2-3 μηνες
@όνομα εμφάνισηςΑπό την ΕΕ δηλαδή τι έχουμε; Δε γίνεται και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Ανήκουμε (ακόμα τουλάχιστον) στην ΕΕ η οποία έχει ενιαία εξωτερική πολιτική.
Η Ρωσσία φίλε μου τώρα έχει τεράστια ύφεση λόγω των κυρώσεων. Ποιο δάνειο να μας δώσει; Έτσι κι αλλιώς δεν θα μας έδινε αλλά δεν μπορεί τώρα και να θέλει. Και την ίδια στιγμή διώχνουμε και τους Κινέζους από τον ΟΛΠ. Σε λίγο θα τρέχουμε για δάνειο στη Βενεζουέλα.
Πρώτη φορά Αριστερά (στην υπηρεσία δικτατορίσκων όπως ο Πούτιν). Μάλιστα κάποιοι "αριστεροί" ήδη χάρηκαν που στηρίζουμε τους ρώσους απέναντι στους "ναζί" του Κιέβου. Η μεγάλη πλειοψηφία του ουκρανικού λαού έγινε "ναζί του Κιέβου". Και ήμαστε ακόμα στην αρχή...
Δε νομίζω ότι διαχωρίζει τη θέση μας, απλώς και μόνο διμαρτύρεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται: δήλωση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, και να μην ερωτάτε ούτε ο αρχηγός ούτε και κανένας άλλος από την κυβέρνηση της Ελλάδας.
Δε νομίζω ότι πήρε θέση υπέρ η κατά κάποιου, εξέφρασε (διακιολογημένα κιόλας) τη δυσαρέσκειά του που κάποια κράτη κυριαρχούν στην Ε.Ε. που υποτίθεται ότι είναι μια ένωση ομότιμων κρατών. Φαντάζομαι είσαι είτε δυσαρεστημένος ψηφοφόρος περασμένων μεγαλείων ή απλά υποστηρίζεις πως τα πλούσια κράτη πρέπει να έχουν και περισσότερα δικαιώματα, άρα "δημοκράτης".
Το έχω καταλάβει βρε Δον Ιδιώτη, αλλά προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά, υπάρχουν ακόμα πολλοί συνταξιούχοι που σας στηρίζουν. Άλλωστε ευτυχώς, στη Βουλή -αν μη τι άλλο- μπήκατε.
Spyridon το άρθρο αναφέρεται σε κίνηση του Τσίπρα κι αυτό σχολίασα, το άλμα σου στην υποστήριξη των ΑΝΕΛ από αυτό πραγματικά με ξεπερνά. Τι να πει κανείς...
μακαρι να ειναι σαν τον πουτιν, ο οποιος κατακτησε χωρις καν να κανει στρατιωτικο πολεμο ενα τοσο στρατηγικο κομματι στην ρωσια παιζοντας απλα "σκακι"... μακαρι να ειναι σαν και αυτον γιατι θα μεινει στην ιστορια ως θαυμασιος ηγετης οπως και ο πουτιν για τους ρωσουςη αμερικη χρησιμοποιει μια πολιτικη προκειμενου ολες οι χωρες να μισησουν την ρωσια και τον πουτιν και το πετυχενει...
Σε όλους τους Πουτινολάτρες λέω το εξής. Εφόσον τόσο πολύ τον έχετε ως ίνδαλμα μπορείτε να μεταναστεύσετε στη Ρωσία, να δουλέψετε και να ζήσετε εκεί. Όχι στις ΗΠΑ, στη Ρωσία να πάτε!
Αυτό το σκαλωνα που έχουν οι Έλληνες με τον πουτιν δεν το καταλαβαίνω... Ξέρεις τι μισος παίζει απο τους Ρώσους στο πρόσωπο του? Επειδή γνωρίζω αρκετό κόσμο απο κει η πλειοψηφία δεν τον θέλει...άσε που έχει ρημάξει τα πάντα.Πρέπει να κάνετε ένα ταξιδάκι στη Ρωσία και μετά τα λέμε..
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/ πάρε μια ιδέα για το τι γίνεται στην Ουκρανία ... εσύ δεν παίρνεις καν ίσες αποστάσεις, είσαι με τους νεοναζιστές και τους ιμπεριαλιστές(ξέρω ξενίζει η λέξη)