Σάλος με την αντίδραση του Sky News όταν καλεσμένη έδειξε το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Σάλος με την αντίδραση του Sky News όταν καλεσμένη έδειξε το εξώφυλλο του Charlie Hebdo Facebook Twitter
15

Πολλά ήταν τα μέσα που επέλεξαν να μην προβάλλουν το εξώφυλλο του περιοδικού Charlie Hebdo που χθες κυκλοφόρησε με το σκίτσο του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο. 

Στο επίκεντρο των σχολίων που κάνουν λόγο για λογοκρισία και τουλάχιστον προσβλητική συμπεριφορά βρίσκεται από χθες το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News το οποίο είχε καλεσμένη την γαλλίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο Caroline Fourest. Η συζήτηση η οποία εξελισσόταν γύρω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο περιοδικό.

"Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μας υποστηρίζουν, ότι οι δημοσιογράφοι στη Βρετανία προδίδουν την έννοια της δημοσιογραφίας και δεν δείχνουν ένα σκίτσο σαν αυτό..." Παράλληλα η Caroline σηκώνει το περιοδικό που βρίσκεται δίπλα της και προσπαθεί να το δείξει στην κάμερα.

Το πλάνο κόβεται αμέσως, το μικρόφωνο της καλεσμένης κλείνει και στους δέκτες επιστρέφει η εικόνα από την παρουσιάστρια η οποία είναι εμφανώς εκνευρισμένη και ζητά συγνώμη από τους τηλεθεατές που ενδεχομένως βρήκαν προσβλητική την εικόνα του Μωάμεθ

.

Ακολούθησαν δεκάδες επικριτικά σχόλια στο Twitter ενώ αρκετοί υποστήριξαν πως οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές και πως συγνώμη έπρεπε να ζητήσουν από την καλεσμένη που την έκοψαν στον αέρα με τέτοιον τρόπο χωρίς να επανέλθουν στο θέμα.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM