ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H Θεσσαλονίκη χωρίς μετρό για τα επόμενα 6 χρόνια

H Θεσσαλονίκη χωρίς μετρό για τα επόμενα 6 χρόνια Facebook Twitter
21
H Θεσσαλονίκη χωρίς μετρό για τα επόμενα 6 χρόνια Facebook Twitter

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να αποκτήσει μετρό πριν από το 2020 ή το 2023 όσο καλά κι αν πάνε οι εργασίες από εδώ και πέρα και όποιον σταθμό και να καταργήσουν.

Ο ίδιος, ενώπιων του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, επεσήμανε πως οι 2 μετροπόντικες αν και ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσουν τις εργασίες, θα αποθηκευτούν στο σταθμό της Ν.Ελβετίας και δεν πρόκειται να λειτουργήσουν έως ότου κατασκευαστούν οι διαφραγματικοί τοίχοι στη Βούλγαρη.

Οι αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου, έχουν δυσκολέψει πολύ την κατάσταση, όμως το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι αυτό.Οι απαλλοτριώσεις, τα οικονομικά ζητήματα και τα θέματα μηχανικού είναι αυτά που παρατείνουν τα έργα του μετρό σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Χάρης Κυπριανίδης.

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου και αρχαιολόγος, Δημήτρης Παπάς, τόνισε πως απομένει να ολοκληρωθεί το 28% των ανασκαφών. «Φοβόμαστε ότι οι πρόσθετοι πόροι ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που τελούν υπό τελική έγκριση για τις αρχαιότητες, δεν είναι επαρκείς», είπε.

21

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM