Το αγαπημένο μου ντουέτο έκπληξη όλων των εποχών, κι η ιστορία του

Το αγαπημένο μου ντουέτο έκπληξη όλων των εποχών, κι η ιστορία του Facebook Twitter
5

Έχουν υπάρξει πολλές συνεργασίες-έκπληξη κατά καιρούς. Ο Billy Joel με τους AC/DC, η Χάρις Αλεξίου με τους O.P.A. αλλά και τo πιο πετυχημένο hard dance συγκρότημα του κόσμου, οι αρχηγοί της trash ρέιβ σκηνής της Ευρώπης SCOOTER που συνεργάστηκαν με τη εκλεκτή, δική μας Βαρώνη Βίκυ Λέανδρος στο παρακάτω τραγούδι...

Όλα αυτά τα θυμήθηκα με αφορμή τη (καθόλου αταίριαστη, εδώ που τα λέμε) συνεργασία έκπληξη που είναι πρώτη είδηση σήμερα στα μουσικά σάιτ. 

Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε ξαφνικά στη σκηνή του Roxy στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια της halloween συναυλίας του (των) Marilyn Manson, και έπαιξε στην κιθάρα το Beautiful People. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η χτεσινή συνύπαρξή τους είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. 

  

Και με αφορμή αυτό, οι συνειρμοί μου συνεχίστηκαν και προσπάθησα να σκεφτώ τη δική μου αγαπημένη συνεργασία έκπληξη. 

Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. 

Το αγαπημένο μου ντουέτο έκπληξη όλων των εποχών, κι η ιστορία του Facebook Twitter

Είναι μια συνεργασία που στην αρχή μου φάνηκε παρατραβηγμένη, αλλά με το που άκουσα το τραγούδι, και είδα το υπέροχο βίντεοκλίπ. 

Ένας τόσο cool, σκοτεινός μουσικός με μια τόσο ξεδιάντροπα ποπ καλλονή: Ήταν ένα παράταιρο ζευγάρι, παρ' ό,τι και οι δύο Αυστραλοί. 

 

"Το Where The Wild Roses Grow το έγραψα έχοντας την Kylie στο μυαλό μου", είχε πει ο Cave. "Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι για την Kylie για πάρα πολλά χρόνια. Είχα μια ανομολόγητη, σιωπηλή εμμονή μαζί της για περίπου έξι χρόνια. Είχα γράψει αρκετά τραγούδια γι' αυτήν, αλλά κανένα δεν ένιωθα ότι ταίριαζε για να της δώσω. Μόνο όταν έγραψα αυτό το τραγούδι, που είναι ένας διάλογος μεταξύ δολοφόνου και του θύματός του, που ένιωσα ότι έγραψα επιτέλους το σωστό τραγούδι γι' αυτήν. Της το έστειλα, και μου απάντησε θετικά την επόμενη κιόλας μέρα."

 

*****

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η Kylie και ο Cave ξαναβρέθηκαν στη σκηνή. Είχαν πάνω από 15 χρόνια να τραγουδήσουν μαζί. Είναι μια υπέροχη κοινή εμφάνιση. 

Πρόκειται για μια σκηνή που δεν μπήκε τελικά στο φετινό φιλμ του Nick Cave "20,000 Days on Earth" και να πώς προέκυψε:

"Καθώς φτιάχναμε το φιλμ μας 20,000 Days on Earth" λένε οι σκηνοθέτες Iain Forsyth & Jane Pollard, "ζητήσαμε απ' τους Nick Cave & The Bad Seeds να παίξουν μια συναυλία για λίγους, σε ένα μικρό κλαμπάκι του Λονδίνου, στο Koko. Θέλαμε να δώσουμε κάτι σπέσιαλ στους θαυμαστές του, και καθώς γυρίζαμε σκηνές για το φιλμ με την Kylie στο Brighton τη ρωτήσαμε αν ήθελε να έρθει για να τραγουδήσουν το περίφημο ντουέτο της. Είπε κατευθείαν ναι, και μερικές εβδομάδες αργότερα βγήκε στη σκηνή και ερμήνευσε το Where The Wild Roses Grow live με τους Nick Cave & The Bad Seeds για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια..."

Το αγαπημένο μου ντουέτο έκπληξη όλων των εποχών, κι η ιστορία του Facebook Twitter
Οι δυο τους σήμερα, σε σκηνή απ' το φιλμ 20,000 Days on Earth
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Ασ' στο καλό σου! Με συγκίνησες. Αυτή η σχέση (Cave - Minogue) μου θύμιζε πάντα τις περιπέτειες του Κωνσταντίνου Μαρκορά (καθηγητή αρχαίου δράματος) με τη Μαρίνα Κουντουράτου (παρουσιάστρια πρωινού τηλεοπτικού μαγκαζίνο) στους "Δύο ξένους" του Mega, που εντελώς συμπτωματικά προβάλλεται σε επανάληψη την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές.Να δεις που κι οι Ρήγας - Αποστόλου από αυτούς τους δυο εμπνεύστηκαν για να πλάσουν το αταίριαστο ζεύγος που αγάπησε τόσο πολύ το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό! Βέβαια, η Ντένη Μαρκορά είναι εκείνη που θα μείνει στην ιστορία και δικαίως! Οι υπόλοιποι θα περάσουν στις αναμνήσεις μάλλον ως κάτι σαν φόντο της φοβερής ερμηνείας της...Χαίρομαι που σε κάτι παντελώς άσχετο μου δόθηκε η αφορμή να υμνήσω τη Ντίνα Κώνστα. Τί σου είναι οι συνειρμοί...