Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Apple

Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Apple Facebook Twitter
O CEO της Apple παρουσιάζει το νέο iPad Air 2
3

Πριν λίγα λεπτά, οι ιθύνοντες της Apple παρουσίασαν μια σειρά από νέα προϊόντα και λογισμικά που συμπληρώνουν την παρουσίαση του iPhone 6, iPhone 6 Plus και του Apple Watch που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η παρουσίαση διεξήχθη στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων της Apple στο Κουπερτίνο. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των πωλήσεων ρεκόρ του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus, που την χαρακτήρισε ως το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα συσκευής της Apple και την ανακοίνωση ότι το σύστημα πληρωμών της, "Apple Pay" τίθεται σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα στις ΗΠΑ, ο CEO της Apple Tim Cook, παραχώρησε τη σκηνή στον υπεύθυνο software της εταιρείας για την παρουσίαση του νέου λειτουργικού για MAC OS X Yosemite.

ΤΟ λογότυπο του νέου λειτουργικού της Apple, OS X Yosemite

Πρόκειται για μια αλματώδη εξέλιξη του λειτουργικού της Apple για Mac, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση 'συνέχειας' μεταξύ των συσκευών και gadgets της, ώστε να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, επιτρέποντας ακόμα και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από τον υπολογιστή Mac. To λειτουργικό της Apple για Mac OS X Yosemite, θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από το Apple Store σήμερα, εντελώς δωρεάν.

Στη συνέχεια, ο Tim Cook και ο αντιπρόεδρος το τμήματος προϊόντων της Apple, Phil Schiller, παρουσίασαν το ολοκαίνουριο iPad Air 2, το οποίο είναι το λεπτότερο tablet που παρουσίασε ποτέ η εταιρεία, αλλά και το λεπτότερο του κόσμου. Ένα tablet που έχει εξοπλισθεί μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά. 

Το νέο ipad Air 2 είναι το λεπτότερο tablet που κυκλοφοφορεί στο εμπόριο

Το νέο iPad Air 2, εκτός από το αναμενόμενο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Tοuch ID, που διέρρευσε κατά λάθος η ίδια η Apple, περιέχει τον προηγμένο 64-bit επεξεργαστή Α8Χ, που κάνει το νέο tablet 40% γρηγορότερο από τον προκάτοχό του, iPad Air.

Παράλληλα, η νέα συσκευή της Apple ενσωματώνει την φωτογραφική μηχανή ακριβείας, που τραβάει φωτογραφίες ανάλυσης 8 Megapixels και σε συνδυασμό με το hardware κάνει το νέο iPad ένα πολύ δυνατό εργαλείο για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. 

Σε αντίστοιχες γραμμές κινείται και το νέο iPad Mini 3, το οποίο με μικρότερη οθόνη 7,9 ιντσών, κάμερα 5 Megapixel, και χαμηλότερων επιδόσεων επεξεργαστή A7 θα πωλείται με αρχική τιμή τα 529 δολάρια.

Τόσο το iPad Air 2 όσο και το iPad Mini 3, με οιθόνη retina, θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ (και σε χρυσαφί χρώμα) από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι τιμές του νέου iPad Air 2 - φωτό: The Verge

Αμέσως μετά ο Phil Schiller παρουσίασε το νέο, εντυπωσιακό iMac 27 ιντσών με οθόνη ανάλυσης 5Κ, τεχνολογίας Retina, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι ο υπολογιστής με την υψηλότερη ανάλυση (5120 x 2880) και ευκρινέστερη οθόνη που κυκλοφορεί στο εμπόριο, με 67% περισσότερα pixels από μια οθόνη ανάλυσης 4Κ.

To νεό iMac 27 ιντσών με την εντυπωσιακή οθόνη τεχνολογίας Retina και ανάλυση 5Κ (5120 x 2880)

Και στα iMac η Apple δεν 'τσιγκουνεύτηκε' τα πλούσια χαρακτηριστικά όσον αφορά το hardware και την υπολογιστική ισχεύ, αφού ο νέος υπολογιστής της ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel i5 στα 3.5GHz, 8GB μνήμη RAM, και σκληρό 1TB, ενώ η τιμή του νέου iMac 27 ιντσών με retina display ορίστηκε στα 2499 δολάρια.

Τέλος, ο Schiller παρουσίασε και το ανανεωμένο Mac Mini που, μετά από ένα μεγάλο διάστημα "αδιαφορίας" της εταιρείας για τον συγκεκριμένο τύπο Mac, η Apple τον εφοδίασε με έναν διπύρηνο επεξεργαστή Intel i5 στα 1.4GHz με 4GB μνήμη RAM και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB, με την τιμή να ορίζεται στα 499 δολάρια.

Το νέο Mac Mini

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Apple κατά τον επίλογο της παρουσίασης, η νέα σειρά προϊόντων της για το 2014 που ολοκληρώθηκε με τη σημερινή παρουσίαση, ενσωματώνει το όραμα της Apple για το πως πρέπει να είναι σήμερα η έννοια του Personal Technology.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM