Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει

Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει Facebook Twitter
14
Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει Facebook Twitter

Πάντα ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα με την Ραχήλ Μακρή: Απ' τη μία είναι, κατά τη γνώμη μου, συμπαθητική και όμορφη και χαμογελαστή και σέξι και καλοσυνάτη, απ' την άλλη όμως φέρεται συχνά αλλοπρόσαλλα.

Οι συνωμοσιολογικές αναρτήσεις της, τα μπρος πίσω της, οι -σύμφωνα με μάρτυρες- δηλώσεις της (που είχα μεταφέρει και κριτικάρει αλλά τελικά, μάλλον κακώς είχα σβήσει επειδή είχα πιστέψει την ίδια, αντί για ένα σωρό βουλευτές διαφόρων κομμάτων), τα κρυπτικά status updates της, όλα αυτά δείχνουν μια γυναίκα που δεν έχει την πολιτική στο αίμα της. Η πολιτική είναι συνώνυμη απ' τη μία με τη διπλωματία και τη σύνεση και την αρετή να σκέφτεσαι καλά πριν μιλήσεις δημοσίως, και απ' την άλλη με την υποκρισία, τη συμφεροντολογία, την κρυψίνοια. Τίποτα απ' αυτά, ούτε απ' τα κακά ούτε απ' τα καλά δεν μοιάζει να έχει η ίδια.

Είναι ένας κανονικός άνθρωπος, που δεν προσπαθεί να μπει στο καλούπι ενός πολιτικού που κρύβει λόγια, δρα παρασκηνιακά, και δεν τολμά να πει τη γνώμη του μήπως παρεξηγηθεί ή γελοιοποιηθεί. Και ντύνεται χύμα στη Βουλή, πράγμα που δεν είναι κακό.

Υπάρχει βέβαια και μια χρυσή τομή: μπορεί κάποιος να μην είναι ούτε πολιτικάντης που μετρά την κάθε λέξη του, ούτε όμως και τελείως χύμα που μοιράζεται την -ενίοτε κουτσομπολίστικη- λογοδιάρροια του με το πανελλήνιο.

Το ότι την διέγραψε ένα κόμμα όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (στους οποίους η εκκεντρική λογοδιάρροια θεωρείται προσόν!) λέει πολλά. Το συνδύασαν όμως με την επίσημη απόκτηση του Ν. Νικολόπουλου, του οποίου η προσβλητική λογοδιάρροια -όπως πχ. όταν αυτός, ο γίγαντας της Ελληνικής πολιτικής, έβρισε χυδαία τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου- φέρνει μια άλφα ισορροπία στο κόμμα, ισοσταθμίζοντας το ισοζύγιο παραληρήματος. 

===

Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει Facebook Twitter

Ενδιαφέρον όμως είναι το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται η ίδια τους λόγους για τους οποίους έγινε η διαγραφή της.

(Να θυμίσω πως εκλήθη στο πειθαρχικό να απολογηθεί μετά από παράξενο, wtf κείμενο της στο οποίο επέκρινε τις επιλογές του Καμμένου χαρακτηρίζοντας συναδέλφους της "υπανθρώπους" και βάζοντας μέσα ένα σωρό κουτσομπολίστικα στοιχεία για μια όρκα, μια ερωμένη αεροσυνοδό, τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσαλιαγκα κ.α. Η ίδια αρνήθηκε να παραστεί στο πειθαρχικό, στέλνοντας προκλητικό υπόμνημα.)

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στο Fb, μετά τη διαγραφή της, η ίδια κατάλαβε ότι το κόμμα θεώρησε υβριστικά εκ μέρους της ένα σωρό υπέροχα πράγματα που έκανε, και όχι την ανάρτηση με την οποία ξεκίνησαν όλα, και εκπλήσσεται που δεν της ζήτησαν και συγγνώμη από πάνω. 

Γράφει:

«Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνεργαστούν με τη Ν.Δ. και να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να μην συνυπογράφουν τροπολογίες με τον Άδωνη που θίγουν το δημόσιο συμφέρον και υπονομεύουν το έργο της δικαιοσύνης.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να καταδικάσουν την συνεργασία με κόμματα και πρόσωπα που ευθύνονται για την ανθρωπιστική κρίση του Ελληνικού λαού.

Θεωρούν υβριστικό το ότι τους ζητώ να εκπληρώσουν τις θεσμικές υποχρέωσεις και να τηρούν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρούν υβριστικό ότι τους ζητώ να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο στα στελέχη που έδρασαν αντικαταστατικά, αντικινηματικά και υπονόμευσαν το κίνημα.

Θεωρούν τον εαυτό τους πολύ σπουδαίο για να ζητήσουν συγγνώμη όταν θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την πολιτική υπόσταση αυτών που για δύο χρόνια στάθηκαν στυλοβάτες του κοινοβουλευτικού έργου των ΑΝΕΛ.
Καλό ταξίδι προς το μεγάλο μαντρί».

Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους ΑΝΕΛ και χωρίς να ξέρω σίγουρα τι παίζει στο εν λόγω κόμμα, υποψιάζομαι ότι δεν θεώρησαν προσβλητικό και αντιδεοντολογικό το ότι τους ζήτησε "να εκπληρώσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις",

αλλά αυτό εδώ ακριβώς (κι ας κάνει η κυρία Μακρή πως δεν το καταλαβαίνει):

Δεν ξέρω αν την φτύνουν, πάντως σίγουρα δεν ψιχαλίζει Facebook Twitter
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Η Ρέιτσελ έχει σίγουρη καριέρα στην τηλεόραση αν το πάρει απόφαση (και αν δεν πάει στο Σύριζα). Μυαλό ΑνΕλ και δυνατό κορμί είναι ιδανικός συνδυασμός για πρωινάδικα ή για απογευματινή εκπομπή σε κανάλι τύπου Ε.
επίσης αν δείτε το βιογραφικό έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, δύο εξειδικεύσεις από πανεπιστημιακά προγράμματα, ξένες γλώσσες και βέβαια επιτελική θέση σε υπουργείο, να το ξανασκεφτείτε όταν κάποιος σας κλαφτεί για το πόσο υψηλής εξειδίκευσης σούπερ προσοντούχοι είναι οι σύγχρονοι Δημόσιοι Υπάλληλοι γιατί βλέπουμε ότι όλα αυτά τα χαρτιά τελικά μάλλον είναι για σφούγγισμα και έχουν αξία μόνο στο μικρόκοσμο του Δημοσίου.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον άρθρο, πάραυτα , από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι ακόμη και το δήθεν 'προχώ' κοινό της Lifo δεν έχει ιδέα για το επίπεδο του συνόλου των βουλευτών της Ελλάδος. Ας επιχειρήσω λοιπόν να σας το θέσω απλά : Όλοι οι Έλληνες βουλευτές ( μα όλοι) αποτελούν μια κλειστή κάστα οικογενειακής οργάνωσης. Από τις υποχρεωτικές καταθέσεις μισθών των συντρόφων και τα επεισόδια στην προβολή της ταινίας Katyn μέχρι τους ακτιβιστές της Χ.Α. η συμπεριφορά δείχνει άτομα χαμηλής κουλτούρας και κλασικής εγκληματικής συμπεριφοράς τύπου Ndrangheta. Παράξενο που σας έκανε εντύπωση ο λόγος της Μακρή και όχι ο δικός σας λόγος όπως καταγράφηκε εδώ.
Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ένας άνθρωπος, γραπτώς και προφορικώς, δείχνει πολλά πράγματα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την έκπληξη που μπορεί να προκαλεί η στάση της σήμερα. Εμένα εξ αρχής μου έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που λένε και στο χωριό μου. Ό,τι να 'ναι ο λόγος της, ό,τι να 'ναι και η ίδια.
Θα'θελα επ'αφορμή του άρθρου σας να εκφράσω την ειλικρινή κι ανθρωπιστική μου ανησυχία για την [Ραχήλ Μακρή] χωρίς καμιά πρόθεση να γίνω σκωπτικός ή να χλευάσω. Αναρωτιέμαι αν κάποιος απ' τους δικούς της ανθρώπους, αν όχι απ'την οικογένειά της τουλάχιστον από εκείνους που την περιέβαλαν κοινωνικά και πολιτικά, θα μπορούσε, έστω και τώρα να μεριμνήσει ώστε η αξιοπρέπεια του ατόμου να πάψει να ευτελίζεται από την ίδια αλλά και από τους υπολοίπους. Ειλικρινά λυπάμαι. Κάτι πρέπει να γίνει γι΄αυτό τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως κομμάτων, χρωμάτων και πεποιθήσεων.
Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες (η κρητικοπούλα, ο τρελός του Αιγίου, ο ξάδερφος γυμνοσάλιαγκα, η όρκα, η ερωμένη αεροσυνοδός) θα γίνονταν ένα ωραίο παιδικό θεατρικό έργο. Πολύ σουρεάλ ανάρτηση.
'Αρη αυτή τη φορά διαφωνώ μαζί σου απολύτως. Δεν την βρίσκω καθόλουσυμπαθητική και όμορφη και χαμογελαστή και σέξι και καλοσυνάτη. Θεωρώ ότι είναι εξίσου αγενής και αντιπαθητική με την Βούλτεψη για παράδειγμα και επιπλέον χωρίς μόρφωση και ότι έχει καβαλήσει το καλάμι. Ας όψεται όμως ο παντογνώστης λαός που ψηφίζει. Με την ευκαιρία μήπως ξέρεις τον αριθμό των ψήφων με τις οποίες εκλέχθηκε?? Από περιέργεια......
Δόξα τον Θεό που διάβασα τα σχόλια γιατί πραγματικα είχα αρχίσει να απορώ μήπως έχω κάποιο πρόβλημα. Για μένα η Ραχήλ αντιπροσωπεύει την τραγική πολιτική παιδεία που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Άνθρωπος εμφανώς αμόρφωτος που προβάλει τον πατριωτισμό του σε κάθε ευκαιρία (μέχρι κ Τάτου εχει χτυπήσει) και αντιμετωπίζει τους πολιτικούς αντιπάλους με τετοια χυδαιότητα που μου προκαλεί αηδία. Το ίδιο ακριβώς δηλαδή με τον Κασιδιάρη μόνο που αυτη δεν ειναι νεοναζί (τουλάχιστον απ όσο γνωρίζουμε). Ξέρεις όμως τι θα λέει ο μέσος νεοέλληνας; "Μπράβο Ραχήλ, ετσι πες τα έξω απο τα δόντια στα λαμόγια".Αν η απλή ευγένεια και λογική σκέψη θεωρούνται θεατρινισμοί και διπροσωπία τότε οκ, δέχομαι την άποψη σου!
"αυτός ο εκλογικός νόμος" είναι ο χωρισμός της Ελλάδας σε πενηνταπόσες μικρές εκλογικές περιφέρειες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, ουσιαστικά ένα σύστημα ποσόστωσης της κάθε περιοχής (ορισμένες οι περιοχές με πανηλίθια ψευτοϊστορικά κριτήρια του στυλ "πού νομίζανε οι ιστορικοί του 19ου αιώνα ότι ήταν η αρχαία Φωκίδα"), που διαιωνίζει τον τοπικισμό και τα μικροφέουδα. Ειδικά τα μικρά φέουδ... εεε περιφέρειες βγάζουν βουλευτές με αριθμούς ψήφων που στο σύγχρονο κομμάτι της χώρας ούτε για δημοτικό σύμβουλο δε φτάνουν.
Οι εκλογικές περιφέρειες ορίζονται με βάσει τα όρια των νομών (οι νομοί-περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης χωρίζονται όπως είναι φυσικό σε περισότερες περιφέρειες) και οι έδρες της κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζονται με βάση τον νόμιμο πληθυσμό της. Οπότε η περιφέρεια Κοζάνης βγάζει 5 βουλευτές, από αυτές οι 2 πήγαν στην ΝΔ, οι 2 στον Σύριζα και 1 στους ΑΝΕΛ, με βάση τον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων για τον καθένα. Από τους 8.700 που ψήφισαν ΑΝΕΛ, οι περισσότεροι σταύρωσαν την Μακρή, η οποία και παίρνει την έδρα που αντιστοιχεί στο κόμμα. Τίποτα το περίεργο, απολύτως φυσιολογικό για μια εκλογική διαδικασία που με βάσει το αναλογικό σύστημα γενικά, όπου γενικά ψηφίζεις καταρχήν ψηφοδέλτια και όχι πρόσωπα. Το γιατί στην Κοζάνη π.χ. η τελευταία έδρα δεν πήγε στο τρίτο (ΠΑΣΟΚ) αλλά στον τέταρτο (ΑΝΕΛ) είναι άλλο θέμα, παντως κανένας δεν πήρε συνολικά λιγότερες έδρες από όσες του αντιστοιχούσαν (αν αφαιρέσει κανείς 50 έδρες που πάνε πακέτο στον πρώτο ως μπόνους).
Ε, αν είναι να μιλάμε με υποψίες, υποψιάζομαι πως το μεγάλο μαντρί προς το οποίο ταξιδεύει το "κίνημα" των ΑΝΕΛ, είναι αυτό το μεγάλο wtf δεξιό (αλλά με "προδώτες") μαντρί το οποίο χτίζεται σιγά-σιγά και το οποίο μέρος του -υποτίθεται- πως πολεμούσε το "κίνημα".Θα δείξει βέβαια. Νόμιζα πάντως πως οι ΑΝΕΛ θα έφευγαν επιθετικά απ' την μέση για την ολοκλήρωση της ένωσης.Θα τα βρήκαν φαίνεται.