Πάγκαλος: Αν με πρότειναν θα δεχόμουν να γίνω ΠτΔ

Πάγκαλος: Αν με πρότειναν θα δεχόμουν να γίνω ΠτΔ Facebook Twitter
5

Και άλλο νερό στο μύλο της σεναριολογίας γύρω από το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας έριξε ο Θόδωρος Πάγκαλος, προτείνοντας μάλιστα τον εαυτό του. Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος, αν του προτεινόταν, θα τον ενδιέφερε η θέση.

«Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες. Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και όσα έγιναν στις δύο εκδηλώσει για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα κόμματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι εκκλησίες, αιώνια και απαραβίαστα και να κάνουν πάντα το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ήταν στο 40% και έπεσε κάτω από το 10% και έτσι, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο μεγάλο το εσωκομματικό μίσος. Δεν ξέρω πώς θα εκφραστούν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Αλλά ξέρω ότι δεν θα εκφραστούν δικαιώνοντας τον έναν ή τον άλλον αρχηγό» είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (σσ: Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση, ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Εχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM