Arturo: Ένα από τα πιο δυστυχισμένα ζώα του πλανήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας

Arturo: Ένα από τα πιο δυστυχισμένα ζώα του πλανήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
3

Aυτό το άλλοτε μεγαλοπρεπές ζώο έχει περάσει 29 χρόνια στο ζωολογικό κήπο της Αργεντινής και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί από εκεί. Αυτή είναι όμως πιθανόν η τελευταία του ευκαιρία.

Ο Arturo έχει καταφέρει να συγκινήσει σχεδόν 400.000 ανθρώπους που έχον έως τώρα υπογράψει το αίτημα για άμεση μεταφορά του στον Καναδά σε συνθήκες που θα του εξασφαλίσουν ένα πολύ καλύτερο υπόλοιπο ζωής.

Arturo: Ένα από τα πιο δυστυχισμένα ζώα του πλανήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας Facebook Twitter

Η πολική αρκούδα έχει περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα μικρό χώρο, συντροφιά με μια μικρή, ρηχή και συχνά βρώμικη πισίνα και έναν τοίχο που έχει ζωγραφισμένο ένα παγωμένο τοπίο. Η θερμοκρασία στον ζωολογικό κήπο Μεντόζα είναι συνήθως 30 - 35 βαθμοί και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ανάγκες του ζώου. Πριν από περίπου δύο χρόνια ο συγκάτοικος του Arturo είχε πεθάνει και όλοι είχαν κατηγορήσει τον ζωολογικό κήπο γα αμέλεια και αδυναμία σωστών παροχών ως προς τις ειδικές ανάγκες τέτοιων ζώων. Ο ζωολογικός κήπος έχει απορρίψει κάθε αίτημα μεταφοράς του ζώου, ισχυριζόμενος πως ο Arturo είναι πια πολύ μεγάλος σε ηλικία και έχει επιβαρυμένη κατάσταση υγείας για να αντέξει το ταξίδι. Οι σύμμαχοί του ισχυρίζονται πως αυτά είναι δικαιολογίες μιας και ο ζωολογικός κήπος δεν θέλει να χάσει την ατραξιόν του και μάλιστα με τρόπο που θα έδειχνε σαν να παραδέχεται τα λάθη του.

Ο Bill McDonald του οργανισμού Winnipeg Humane Society ισχυρίζεται πως ο Arturo "τρελαίνεται" και παρουσιάζει συμπεριφορά στρεσαρισμένου ζώου, παρουσιάζοντας το παρακάτω βίντεο:

Στο διαδίκτυο έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει και άλλα βίντεο που δείχνουν τις άθλιες συνθήκες και το στάσιμο νερό της πισίνας του. Ένα από αυτά δείχνει πως μια ομάδα επισκεπτών που χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο καταφέρνει να προσελκύσει την αρκούδα που απολαμβάνει λίγες στιγμές δροσιάς και το φρέσκο νερό.

Το μόνο που ίσως μπορείτε να κάνετε για τον Arturo είναι να υποστηρίξετε την ύστατη προσπάθεια μεταφοράς του σε ένα περιβάλλον ιδανικότερο υπογράφοντας εδώ και να παρακινήσετε και άλλους να το κάνουν.

Arturo: Ένα από τα πιο δυστυχισμένα ζώα του πλανήτη χρειάζεται τη βοήθειά μας Facebook Twitter
It's Viral
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δυστηχως αν μεταφερθει σε αλλο μερος υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να πεθανει.Δεν μπορει να αντεξει μια αναισθητικη ενεση σε αυτην την ηλικια.Το μονο ισως που μπορουμε να κανουμε ειναι να μαζεψουμε ενα ποσο για να γινει ενα ειδος σταθερης ψυξης στο χωρο της αρκουδας να μεινει δροσερη τις τελευταιες μερες της ζωης της.Ελπιζω οι "ανθρωποι" που την εφεραν εκει να εχουν την ιδια καταληξη σε ψυχιατρειο.
Δεν είναι μόνο ο Αρτούρο που υποφέρει, είναι όλα τα φυλακισμένα ζώα στους ζωολογικούς κήπους που υποφέρουν!!!Δεν νοείται στις μέρες μας να υπάρχουν ζωολογικοί κήποι για να πηγαίνουν τα "Ανώτατα" ζώα να βλέπουν ταλαιπωρημένες ψυχές και κάποια άλλα "Ζώα" να βγάζουν λεφτά από αυτό..