Το πορνό της φτώχειας των διασήμων

Το πορνό της φτώχειας των διασήμων Facebook Twitter
6

Τα παράπονα (δικαιολογημένα και μη) των παλιών αστέρων πουλάνε τρελά. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σχεδόν κάθε βράδυ στα δελτία του Ευαγγελάτου ή του Star υπήρχε και ένας, που υπό τον υπέρτιτλο "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑΔΕ" ή "Η ΠΙΚΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΙΝΑ". 

Το ΠΑΡΑΠΟΝΟ τους ήταν σχεδόν πάντα ότι τους ξέχασαν. Οι παλιοί συνεργάτες, οι ακόμα παλιότεροι φίλοι, αυτοί που την περίοδο της διασημότητας ήταν κοντά τους αλλά όταν έσβησαν τα φώτα δεν τους έπαιρναν ούτε ένα τηλέφωνο. 

Συχνά, αν είχαν περάσει κάποιο πρόβλημα υγείας, η ΠΙΚΡΙΑ τους ήταν ότι ένας ηθοποιός με τον οποίο είχαν παίξει κάποτε, ή μία τραγουδίστρια την οποία αυτοί [ισχυρίζονται ότι] ανέδειξαν δεν ήρθαν στο νοσοκομείο για να τους επισκεφτούν. 

Είναι απόλυτα κατανοητή η συμπεριφορά των παραπονεμένων σελέμπριτι. Έχουν προβλήματα κι όταν κανείς άλλος δεν τους ακούει, η τηλεόραση νοιάζεται γι' αυτούς και μεταφέρει το παράπονό τους ή την κραυγή βοηθείας τους. [Αν και υπάρχουν άλλοι που λόγω υπερηφάνειας θα αποφύγουν όλα αυτά: Η Μπέλλου ήταν πάμφτωχη και άρρωστη, και πήγαινε στους δρόμους και πουλούσε κασέτες της (!) για να βγάλει λεφτά. Τη δεκαετία του '90, στα τελευταία της.]

Είναι τα κανάλια που μου τη δίνουν. Κάνουν ότι νοιάζονται τρομερά, εξευτελίζοντας στην πραγματικότητα κάποιους ανθρώπους. Μεγάλοι τωρινοί σταρ της τηλεόρασης χύνουν κροκοδείλια δάκρυα παρουσιάζοντας σκανδαλοθηρικά ρεπορτάζ για πάμφτωχους πρώην αστέρες, ενώ οι ίδιοι είναι πάμπλουτοι και θα μπορούσαν διακριτικά να βοηθήσουν και να έλυναν το θέμα. (Θα μου πείτε ότι τους νοιάζει η τηλεθέαση. ΟΚ. Δώσε έστω και μη διακριτικά χρήματα στον τάδε και βγάλτον στην εκπομπή σου με λυμένα τα προβλήματά του να σε εξυμνήσει στα ουράνια. Έτσι και θα έχεις βοηθήσει πραγματικά και τηλεθέαση θα κάνεις.)

Θυμάμαι μια φορά, πριν χρόνια, σε μεσημεριανή εκπομπή -τέτοια ήταν η ζήτηση για πικρίες και παράπονα και ιστορίες αγνωμοσύνης και πτώσης- είχαν κάνει θέμα για την γιαγιά του Ρετιρέ. 

 

Ο υπέρτιτλος έγραφε: "ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ 103χρονης ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΤΙΡΕ!".

Στο ρεπορτάζ του Άλτερ μας ενημέρωσαν ότι η ηλικιωμένη ηθοποιός Κούλα Αγαγιώτου ήταν στο νοσοκομείο και ο Δαλιανίδης είχε αρνηθεί να πάει να τη δει, όπως και όλοι οι ηθοποιοί του Ρετιρέ. 

Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ήταν 103 ετών (το 2004 όλα αυτά), γιατί αυτό σήμαινε ότι ήταν σχεδόν 90 όταν έπαιζε στο Ρετιρέ. Η παρουσιάστρια κατήγγειλε τον Δαλιανίδη που την ξέχασε, και επαναλάμβανε ότι "είναι 103 χρονών - δεν ντρεπόμαστε λίγο?!"

 

Η πλάκα είναι ότι σε κάποια στιγμή παίρνει τηλέφωνο η ανιψιά της, και λέει:

"Έχετε λάθος πληροφόρηση, η θεία μου είναι 84 χρονών κι όχι 103!! Και όχι, κανένας δεν την ξέχασε, όλοι τη φροντίζουμε και οι παλιοί της συνεργάτες την επισκέπτονται τακτικά!"

 

Η παρουσιάστρια συνέχισε να ακούει αποσβολωμένη, ενώ ο υπέρτιτλος μεταμορφώθηκε με τρόπο μαγικό σε " ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΗΣ 84χρονης ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΤΙΡΕ!".

 

 

===

 

 

Αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε χωρίς να τους περιφέρουμε σα να είναι αξιοπερίεργα όντα του τσίρκο (ειδικά αυτούς που λιμοκτονούν εδώ και δυο δεκαετίες σε ατελείωτα ρεπορτάζ) θα έχουμε κάνει την καλύτερη δουλειά. Αρκετά με το πορνό με αναξιοπαθούντες.

Ακόμα κι όταν συχνότατα πηγαίνουν οι ίδιοι στα ΜΜΕ, ακόμα κι όταν φταίνε οι ίδιοι για την οικονομική τους κατάντια -έφαγαν τα λεφτά στα καζίνο, ξόδευαν σα να μην υπήρχε αύριο κλπ κλπ- διάσημοι και μη, όλοι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Το πορνό της φτώχειας των διασήμων Facebook Twitter
Αν όλοι αυτοί που "νοιάζονται" για τον τάδε ή τον δείνα ηθοποιό που πεθαίνει από ασιτία, αντί να γράφουν ξανά και ξανά διάφορες υπερβολές απλώς έψαχναν πώς θα μπορούσαν να του στείλουν λίγα χρήματα [εγώ αυτό έκανα], το πρόβλημα ασιτίας του θα λυνόταν αμέσως. Έλα όμως που δεν θα είχαν θέμα μετά!


 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Μήπως όμως το πρόβλημα είναι πρωτίστως το πορνό της δόξας των διάσημων όσο είναι στην επικαιρότητα; Η αλόγιστη προσοχή που τους δείχνει ο κόσμος όσο είναι στα πάνω τους μήπως τους τυφλώνει και τους οδηγεί στο να αγνοούν ότι είναι αναπόφευκτο να στερέψει κάποτε;Δεν λέω να μην τους στηρίξουμε, αλλά υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν πεινασμένοι και παραπονεμένοι -ή ακόμα και καταδικασμένοι σε ένα τέτοιο τέλος από μικρότεροι- χωρίς να είχαν ποτέ μια -πρώτη- ευκαιρία, ούτε την δυνατότητα για κάτι καλύτερο, ούτε την πολυτέλεια να γίνει γνωστός ο πόνος τους από τα ΜΜΕ.Επίσης, τελικά, αν δεν προβληθεί ο πόνος τους από τα μέσα πως θα γνωρίζουν όσοι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν πότε είναι ανάγκη να το κάνουν; Θα έπρεπε ο καθένας μόνος του να κρατάει λογαριασμό της παρούσας κατάστασης του κάθε, δίκαια ή άδικα, ξεχασμένου πια καλλιτέχνη;