Ο Γιώργος Βογιατζάκης μιλά για το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους

Ο Γιώργος Βογιατζάκης μιλά για το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους Facebook Twitter
4

"Το site ήταν μία ιδέα του Διονύση Ξένου που ουσιαστικά ήθελε να κάνει κάτι για τα σκυλάκια τα οποία και λατρεύει" μου λέει ο εκπρόσωπος του DOG DATE Γιώργος Βογιατζάκη. "Ο σκοπός ήταν να φέρει πιο κοντά τους ιδιοκτήτες σκύλων και να κάνει όσες οικογένειες δεν έχουν να αποκτήσουν ένα τετράποδο φίλο."

Ο Γιώργος Βογιατζάκης (και η Μάγια)Ναι αλλά τι ακριβώς είναι; "Κοίταξε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν προφίλ του πιο πιστού του συντρόφου. Μέσω του προφίλ μπορεί να γνωρίσει να μιλήσει και να διατηρήσει επαφή με άλλους ιδιοκτήτες και σκύλους, να ανεβάσει απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών και να δημοσιεύσει συνδέσμους και βίντεο."

 

Παρά το όνομά του -που περιέχει τη λέξη Date- το Dog Date δεν έχει καμία σχέση με ζευγαρώματα. Ούτε με αγοραπωλησίες. [Εικάζω βέβαια ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και μερικά σκυλο-προξενιά: Αν είχα σκύλο κι έψαχνα ταίρι γι' αυτόν, μπορεί να τσέκαρα μερικά απ' τα προφίλ των άλλων σκύλων...]

Αναρωτήθηκα πώς ήρθε στα παιδιά η ιδέα για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους. "Σύμφωνα με κάποια στατιστικά" εξηγεί ο Γ. Βογιατζάκης, "το 10% των σελίδων του Facebook έχει σχέση με κατοικίδια. Άρα φτιάχνοντας αυτήν την ιστοσελίδα ουσιαστικά δημιουργήσαμε μια ελληνική κοινότητα για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων - κάτι για το οποίο υπήρχε ζήτηση."

Σκοπός του site, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι και η αφύπνιση όλων των ανθρώπων, η εξοικείωσή τους με τα σκυλιά και η μείωση κρουσμάτων κακοποίησης:

"Παρέχεται ενημέρωση για τρόπους εκπαίδευσης και αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων του σκύλου. Επίσης μέσα από το www.thedogdate.com μπορεί κανείς να συνομιλήσει με άλλους ιδιοκτήτες, κτηνιάτρους, εκπαιδευτές, pet shops για οτιδήποτε τον απασχολεί. Κατ' επέκταση μέσα από το site ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μάθει σε ποιες περιοχές υπάρχουν φόλες κλπ."

 

Κι η ανταπόκριση των φιλόζωων; "Ανταπόκριση υπάρχει και μεγάλη μάλιστα, αν σκεφτείτε πως ήδη μετράμε εκατοντάδες μέλη, τα οποία αυξάνονται καθημερινώς. Τα σχόλια τα οποία ακούμε είναι πολύ θετικά, ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν κατοικίδιο. Το όνειρό μας είναι αυτό το site να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα σκύλων που θα φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με αυτά τα υπέροχα τετράποδα."

Ο Γιώργος Βογιατζάκης μιλά για το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους Facebook Twitter

 

Και ποιοι είναι αυτοί στη φωτογραφία; 

 

"Λοιπόν, βλέπουμε τον ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ (γαλλικό μπουλντόγκ) και την ΜΑΓΙΑ (Κόκερ Σπανιέλ).

Ο κουραμπιές είναι του Διονύση και η Μάγια είναι δικιά μου.

Η εμπειρία μου ένα χρόνο τώρα που έχω τη Μάγια (είναι η πρώτη φορά που έχω σκύλο) είναι απλά απίστευτη. Συστήνω ανεπιφύλαχτα σε όσους δεν έχουν να πάρουν. Είναι η καλύτερη συντροφιά-παρέα. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε είναι πως ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι και είναι μεγάλη ευθύνη. Εφόσον αποφασίσει κάποιος να πάρει σκύλο πρέπει να του παρέχει και την κατάλληλη φροντίδα."

 

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ίσως δεν έχει υπάρξει ξανά τόση έντονη δραστηριότητα στο θέμα των κατοικιδίων (και σε πολλές περιπτώσεις - μελλοντικών αδέσποτων). Ενασχόληση αέναη, συμβουλές, ψυχολογία, εκπαιδεύσεις, κοινωνικότητα, και άλλες τέτοιες κινηματοποιήσεις.. σχεδόν ανθρώπινες.. Μήπως -λέω- να τα αφήναμε για λίγο στην ησυχία τους; Στην απλή φροντίδα τους με στοργή και αγάπη (όπως γινόταν πάντα δηλαδή), χωρίς ψυχολόγους, δίαιτες, κοινωνικές συναναστροφές, σχολεία, μεταπτυχιακά κλπ? Έχουμε χάσει εμείς την ταυτότητά μας ως ανθρώπινα όντα, μην παίρναμε και άλλα ζωντανά στο λαιμό μας..
Όντως υπάρχουν αυτές οι υπερβολές, αλλά νομίζω στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κάνουν και τίποτα κακό εν τέλει.. Δύο βασικά πρόβληματα κατά τη γνώμη μου στο θέμα των κατοικιδίων είναι αφενός η τρέλα με τις ράτσες (που έχει φέρει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών «καθαρόαιμων» μεν σκυλιών αλλά με πολλά προβλήματα στην ψυχολογία τους) και εννοείται η τραγική κατάσταση με τα pet shop που πουλάνε κουταβάκια σε κλουβιά. Όποτε περνάω απ'έξω και τα βλέπω σε τι κατάσταση τα έχουν, τρελαίνομαι. Ας σταματήσει επιτέλους ο κόσμος να παίρνει κουταβάκια από pet shop, τόσα τέλεια αδέσποτα υπάρχουν στους δρόμους και στις αγγελίες!
Νομίζω ότι, όπως οι πάσης φύσεως υπερβολές οδηγούν και σε υπερβολικές αντιδράσεις, έτσι και εδώ.. Αρχίζω και βλέπω γύρω μου μια υπόγεια «ρατσιστική» συμπεριφορά από τους έχοντες κατοικίδια προς τους μη έχοντες.. Και οι μη έχοντες ανακηρύσσονται αυτομάτως ως «άπονοι», «κακοί άνθρωποι που δεν αγαπάνε τα ζώα».. Το να έχεις κατοικίδιο, σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει περισσότερο φιλόζωο από κάποιον που δεν έχει.. Και επίσης, τα κατοικίδια δεν χρειάζονται καθοδήγηση για να γίνουν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν μας..(η ταπεινή μου γνώμη, παρόλο που είμαι προετοιμασμένη για να δεχθώ επιθέσεις!)..