Στο σημερινό ‘Α, μπα’: είναι σωστό να καταγγείλω συνάδελφο;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: είναι σωστό να καταγγείλω συνάδελφο; Facebook Twitter
23


________________
1.


Λοιπόν αμπά ας γράψω κι εγώ για τα προβλήματα μου..είμαι 19 χρονών σπουδάζω και παράλληλα δουλεύω 2-3 φορές την εβδομάδα. Το θέμα μου είναι πως δεν αντέχω άλλο σε αυτήν την κωλοδουλειά..τα αφεντικά μου φέρομαι απαράδεκτα όπως και στους υπόλοιπους υπαλλήλους. Η πίεση και η κούραση είναι πολύ μεγάλη και τα λεφτά λίγα (εννοείται δεν παίρνω παραπάνω για κάτι 10ωρα που κλείνω). Δεν θέλω να παραπονεθώ για αυτά όμως, ξέρω πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι παρόμοια πράγματα περνάνε αλλά είμαι σε μία ηλικία που μπορώ να μείνω άνεργος δεν έχω τόσο θέμα..λίγα λεφτά έχω μαζέψει αλλά κωλώνω πολύ να φύγω και να μην βρίσκω αλλού δουλεία και δεν γουστάρω να ζητάω λεφτά από τους γονείς μου..Βοήθα πλιζ. – dreamer

Πώς να σε βοηθήσω; Να σου πω τι να κάνεις; Δε μπορώ να σου πω τι να κάνεις, και οι δύο αποφάσεις έχουν επιπτώσεις. Πρέπει να βρεις ποιες επιπτώσεις αντέχεις καλύτερα. Ο καθένας μας έχει άλλου είδους προτεραιότητες. Ψάξε μέσα σου για να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα, και με ποιες τύψεις θα ζήσεις καλύτερα. 


Αλήθεια, λέτε να υπάρχουν κρυφά φόρουμ στο ίντερνετ όπου αφεντικά γράφουν «οι υπάλληλοί μου μου φέρονται απαίσια, αλλά δε θέλω να παραπονεθώ, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, δηλαδή να βρεθώ στη θέση τους;»

________________
2.


τι σημαίνει αυτό που λένε διάφοροι "πάω στα μπουζούκια για πλάκα"; είναι αστεία;- νενα


Ό,τι σημαίνει αυτό που λένε μερικοί, ότι πάνε στα πορνεία για να σπάσουν πλάκα. Πρέπει να ξεκαρδίζεται πολύς κόσμος εκεί.

________________
3.


Α μπα, χώρισα πριν 3 μήνες και με πείραξε αρκετά (με έτσουξε μπορώ να πω) γιατί με έστειλε αυτός παρόλο που μου είχε υποσχεθεί γάμους, παιδιά κτλ κτλ ... Σήμερα κατάλαβα πως ενώ έβλεπα πως δεν τραβούσε η σχέση με πείραξε άπειρα ο χωρισμός του, αλλά αυτό που με πείραξε πιο πολύ είναι πως έκανα σεξ μαζί του και με παράτησε.. Πιστεύω δηλαδή πως αν δεν του είχα δοθεί (σωματικά) αυτά τα 4 χρόνια που τα είχαμε, τώρα θα αισθανόμουν λιγότερο εκμεταλλευμένη.. Γιατί νιώθω έτσι α μπα μου???- sexopliti

Μήπως επειδή είσαι Μορμόνος;


Αν πιστεύεις ότι είσαι κάτι σαν χωράφι που κάθεται ανάσκελα και επιτρέπει την είσοδο και την εκμετάλλευση μόνο μετά από υπογραφή συμβολαίου χωρίς ημερομηνία λήξης, έχεις τις εξής επιλογές: α) να επιστρέψεις στο 1950 να είσαι πιο άνετα, γιατί αυτά τα σημερινά δεδομένα σε μπερδεύουν, β) να μετακομίσεις σε μια από τις άφθονες χώρες που θεωρούν τις γυναίκες χωράφια για εκμετάλλευση, γ) να ξεκινήσεις να αυτοχαστουκίζεσαι και μετά με πολύ κόπο και πολύ διάβασμα και πολλή σκέψη να μάθεις για τα γυναικεία ζητήματα, για τον σεξισμό, για την πατριαρχική κοινωνία, και τώρα που το θυμήθηκα, σου έχω μια λίστα έτοιμη.

Επειδή πιστεύω ότι δε θα κάνεις απολύτως τίποτα και θα συνεχίσεις την ζωή σου όπως την έχεις ρυθμίσει ως τώρα, σου λέω μόνο το εξής: όσο πιστεύεις ότι το σεξ είναι αντίτιμο που χρησιμοποιείς για να κερδίσεις παιδιά και γάμο, τόσο θα συναντάς άντρες που θα σου υπόσχονται γάμους και παιδιά, και μετά θα εξαφανίζονται.
Είσαι διαφανής, και ο κόσμος θα σου λέει αυτά που θέλεις να ακούσεις.

________________
4.

Ενώ κάναμε έρωτα, ξαφνικά σιχάθηκα την ζωή μου και τις επιλογές μου μέχρι τώρα και του είπα πως μου έφυγε η όρεξη για σεξ και σταματήσαμε . Μας ξανά χώρισε η απόσταση και ξεχάστηκε τελείως το θέμα. Μετά από 2 μήνες με χώρισε για άσχετο λόγο από αυτόν. Και τί δεν θα έδινα για να ξαναγίνουμε όπως πριν και να κάνουμε έρωτα τόσο διασκεδαστικά και τρυφερά όπως παλιά. Α μπα σίγουρα δεν με χώρισε για αυτό έτσι?- dATE

Δεν σε χώρισε για αυτό, αλλά το ότι αυτό συνέβη δεν είναι άσχετο με ότι χωρίσατε.


Θέλεις να επιστρέψεις σε μια εποχή ανεμελιάς, δεν θέλεις να τα φτιάξεις με το συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλοι αυτό θέλουμε, και όταν δε γίνεται, νομίζουμε ότι φταίει ο χωρισμός. Δεν φταίει ο χωρισμός. Η ζωή φταίει.

________________
5.


Αγαπητή α μπα,
είναι καθήκον ενός δημοσίου υπαλλήλου (εκπαιδευτικού) να καταγγείλει συνάδελφο, όταν αντιληφθεί ότι ο τελευταίος χρησιμοποιώντας προφανώς κάποιο βύσμα (κι όμως, ακόμα και σήμερα, ζει και βασιλεύει, σε βαθμό αηδίας, και οι ευεργετηθέντες έχουν περισσότερο θράσος από ποτέ) πληρώνεται χωρίς να εκτελεί τα καθήκοντά του (κοινώς, κάθεται σπίτι και ένα τσούρμο λαμόγια τον καλύπτουν ώστε να «φαίνεται» ότι υπηρετεί κανονικά);- προβληματισμένος δημόσιος λειτουργός

Χρειάζεσαι συμβουλή δικηγόρου. Ούτε παπά, ούτε φιλόσοφου, ούτε φίλου.

________________
6.


Αγαπητή Α, μπα,
Είμαι 26 χρονών και έχει εδώ και 10 χρόνια που έχω ξεκινήσει την σεξουαλική μου ζωή. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια είχα πάντα μεγάλη δυσκολία να φτάσω σε οργασμό στις σχέσεις μου. Για την ακρίβεια τα πρώτα χρόνια δεν έφτανα ποτέ και τα τελευταία τα κατάφερα. όμως αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ήταν με άλλους τρόπους και όχι με την πράξη. Μετά σιγά σιγά έγινε και πάνω στην πράξη, μόνο με έναν σύντροφο μου. Ωστόσο τώρα είμαι με νέο σύντροφο και πάλι έχω δυσκολία στην πράξη επάνω να ολοκληρώσω. Έχω επισκεφτεί και ψυχολόγο (όχι μόνο για αυτό το θέμα!) και γενικότερα αισθάνομαι άσχημα με μένα και μου δημιουργεί τεράστιο άγχος κάθε φορά. Φοβάμαι ότι ο άλλος θα με εγκαταλείψει και γενικά έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση εκείνη την στιγμή από μόνη μου και το μυαλό μου διασκορπίζεται. Να τονίσω ότι από πολύ μικρή ηλικία αυνανιζόμουν και συνεχίζω να το κάνω κάποιες φορές!!
Καλή συνέχεια.

Αυτή η ερώτηση είναι για ψυχολόγο, αλλιώς μετατρέπεται σε φτηνό κουτσομπολιό. Δε σε ξέρουμε, αλλά και να σε ξέραμε, δεν έχουμε τα εργαλεία για να σου πούμε μια άποψη, δεν ρωτάς αν πρέπει να βάψεις τον τοίχο γκρι ή μπλε.


Βεβαίως, όλοι θα έχουν από μια άποψη, γιατί ξέρεις τι λένε για τις απόψεις, αλλά εσύ ρωτάς για την ψυχοσύνθεσή σου. Μην ρωτάς αγνώστους για τέτοια θέματα, ο καθένας θα πει τη δική του ιστορία, που και άσχετη θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα με λάθος συμπεράσματα, αλλά και βαρετή από πάνω.


Πάρτο πάνω σου, είναι η ζωή σου και η άποψή σου για τον εαυτό σου και το σώμα σου, φρόντισε τα όλα αυτά, όσο πιο καλά μπορείς.

________________
7.


Αμπά μου, έχω βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο τα βρίσκω, αλλά δεν αντέχω καθόλου τους γονείς του. Έχει μέλλον αυτή η σχέση??

Υ.Γ. Πολύ θα θελα να ήσουν εσύ πεθερά μου!!! Τα φιλιά μου!!!

Αν απλώς «τα βρίσκεις», μάλλον όχι.


Υ.Γ. Μην είσαι τόσο σίγουρη...

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Αυτοί οι μορμόνοι ρε παιδί μου άλλο πράγμα! Ούτε πίνουν, ούτε αλκοόλ, ούτε καφέ, ούτε καπνίζουν, ούτε κάνουν σεξ! Και παραδόξως δε φαίνονται καταπιεσμένοι και τα γράφω όλα αυτά απο μια χώρα στην οποία το αλκοόλ κ τα one night stands ρέουν άφθονα! Δανία!
#1 Δεν είναι ότι θα φύγεις αλλά το πότε θα φύγεις. Πριν ή μετά που φύγεις άσε τους κάτι ενθύμιο από αυτή την κάκιστη σχέση εργοδότου εργαζομένου. Κάτι θα βρεις νόμιμο όταν έχουν κάνει τόσες παρανομίες. Μία επίσκεψη από την εφορία... οτιδήποτε έχει κάποιο οικονομικό κόστος, τόσα υπάρχουν που τελειώνουν σε ...ία.#5 Κι αυτός με αναρρωτική άδεια το παίζει τραυματισμένος, πληγωμένος, τρυπημένος; Σε κοροϊδεύει και μαζί σου όλους μας. Γι αυτό χρειάζεται καρφί στην πατούσα. Να καταλάβει αυτός και όλοι οι άλλοι "προστατευμένοι" ότι μια φτηνή σαγιονάρα δεν τον σώνει από την πρόκα όταν ο Τσοχατζόπουλος είχε ολόκληρη αρβύλα.
#1Το γεγονός ότι σκυβουμε το κεφάλι και τα ανεχόμαστε όλα επειδή "αυτή ειναι η κατάσταση στην Ελλάδα", με ξεπερνά! Αλλού υπάρχουν και χειρότερα,ας μην παραπονιομαστε! Μονο όταν μάθουμε να συγκρινομαστε με το καλύτερο θα πάμε μπροστά και αν μη τι άλλο, έτσι σεβόμαστε τον εαυτό μας και την δουλεια που κάνουμε. Όταν οι συνθήκες εργασίας δεν ειναι έστω αξιοπρεπείς, ήρθε η ώρα να βρεις αλλού δουλεια..
Αν ξεκινάς έτσι, όχι, δεν θα βρεις.. Ήδη το έκανα μια φορά και αν χρειαζόταν θα το ξανακάνω. Εξάλλου όταν όλα ειναι χάλια και φτάνεις στο σημείο να κινητοποιηθεις, ξέρεις ότι υπάρχει κάπου κάτι καλύτερο.
Σε δυσβάσταχτο εργατικό κλίμα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα όσα αναφέρθηκαν άλλα με μικότερη και άλλα με μεγαλύτερη επιτυχία. Αν δεν υπάρξει αλλαγή το χειρότερο που μπορεί να κάνεις κανείς είναι να την υπομένη χωρίς προοπτική. Κάθε αλλαγή που έκανα στο παρελθόν μου ήταν προς το καλύτερο, όχι επιπόλαια όμως.
@museΣε βρίσκω κάπως άνετο ή/και τυχερό.Φαντάζομαι ενάμισυ εκατομύριο άνεργοι δεν είναι ότι δε βρίσκουν δουλειά επειδή είναι ηττοπαθείς ή δεν ξέρω΄γω τι άλλο.Το πρόβλημα είναι υπαρκτό.Υπάρχει.Μάλιστα,είναι ένας ακόμα μοχλός πίεσης από κάποιους εγοδότες για να επιβάλλουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.
#6 Όπως το περιγράφεις πάντως, νομίζω πως το σημαντικότερο θέμα είναι να απαλλαγείς από τη σκέψη πως "πρέπει" να έρχεσαι σε οργασμό για να μην ξενερώσει ο άλλος. Καλό είναι να βρεθείς με ένα σύντροφο που να νιώθεις αρκετή άνεση να του εξηγήσεις ότι δεν τελειώνεις εύκολα, χωρίς να ντρέπεσαι γι' αυτό σαν να είναι κάτι κακό. Αν νιώσεις άνετα και χαλαρώσεις και δεν αγχώνεσαι, πιστεύω πως θα γίνει ευκολότερο. Το βασικό όμως δεν είναι ο σύντροφος, αλλά να τα βρεις με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα! Ο οργασμός είναι κάτι που το θέλεις πρωτίστως γιατί είναι η δική σου απόλαυση, και όχι γιατί είναι κάτι που κάνει το σύντροφό σου να νιώθει γαμάτος κι έτσι να συνεχίζει να σε θέλει. Δεν ξέρω αν έχουν κανένα νόημα όλα αυτά που σου λέω γιατί λογικά θα στα έχουν ξαναπεί, αλλά δεν κρατήθηκα να μη σχολιάσω, στεναχωρήθηκα διαβάζοντας την ερώητηση!ΥΓ.1. Απάντηση 3, τέλεια ΥΓ.2. Α, μπα εγώ σ' αγαπώ πολύ γενικά, αλλά για πεθερά μου δε θα σε ήθελα νομίζω...
4. "Ενώ κάναμε έρωτα, ξαφνικά σιχάθηκα την ζωή μου και τις επιλογές μου μέχρι τώρα και του είπα πως μου έφυγε η όρεξη για σεξ και σταματήσαμε", σόρι κιόλας αλλά όποιος/α να ήταν στην θέση του, μια προσβολή σαν άνθρωπος θα την έπαιρνε, δλδ μπες λίγο στη θέση του και ναι μάλλον για αυτό σε χώρισε, άδικο είχε δλδ?
#3: Λυπάμαι, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο της στεναχώριας. Το ότι διαλύθηκε μια σχέση που δεν "τραβούσε" είναι ο,τι καλύτερο σε σύγκριση με μια σχέση που δεν "τραβούσε" αλλά παρ'όλα αυτά κατέληξε σε γάμο και παιδιά. Επίσης, δεν καταλαβαίνω τον όρο "σεξουαλική εκμετάλλευση"-δηλ. η ευχαρίστηση δεν ήταν αμοιβαία, εμπεριείχε κάποιου είδους καταναγκασμό;Καταλαβαίνεις μάλλον ότι η άλλη εκδοχή θα ήταν αγκαλιές και φιλιά επί 4 χρόνια και στο τέλος κάθε συνάντησης τραγουδάκι α καπέλα και χωρίς συνοδεία οργάνων (αφού τα όργανα δεν επιτρέπονται, είπαμε) "τί ωραία που περνάμε εμείς τα παιδάκια,τί ωραία, τί καλά, τραλαλί, τραλαλά". Αυτό θα ήθελες;
αυτή είναι μία από τις τραγωδίες της ανθρώπινης συνύπαρξης: ότι πρέπει καμιά φορά να ακούσουμε και πολύ περισσότερο να συμπαρασταθούμε στον άλλο παρόλο που δεν συμφωνούμε με αυτό που αισθάνεται...
Μακάρι λοιπόν να βοήθησα την κοπέλα ως προς το να μη νιώθει ότι έπεσε αντικείμενο εκμετάλλευσης, γιατί αυτό κατάλαβα ότι την πονάει περισσότερο! Είναι κρίμα να πληγώνει τον εαυτό της περισσότερο -πέρα από αυτό καθ'αυτό το γεγονός του χωρισμού. Μακάρι να δει το σκεπτικό μου σαν αντισηπτικό ενός ερωτικού τραύματος που διαφορετικά θα κακοφόρμιζε στην ψυχή της.
1: Η αλήθεια είναι ότι τα αφεντικά έχουν αποθρασυνθεί τελείως τα τελευταία 3-4 χρόνια, σε όλες τις επιχειρήσεις που εγώ έχω προσωπική επαφή τουλάχιστον και από όσα ακούω από φίλους και γνωστούς.Το αντιλαμβάνομαι ότι αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο, ότι ταΐζουν πολλές οικογένειες και πως η κρίση τους πιέζει πολύ, οικονομικά. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν πως όταν διοικούν μια επιχείρηση, έχουν να κάνουν και με ανθρώπους, όχι μόνο νούμερα σε τεφτέρια.
Πώς προτείνεις να τους το θυμίζουμε;Γιατί,σε σχέση με τον εργαζόμενο βρίσκονται σε θέση ισχύος.Μου έρχονται στο μυαλό κάποιες συζητήσεις που έκανα,μήπως και σχολάσω,για μια μέρα μόνο,νωρίτερα από δεκατετράωρο,ίσα ίσα να προλάβω να ψωνίσω από το σούπερ μάρκετ.Δεν κατέληγε ποτέ καλά.Μήνες άδειο το ψυγείο.Για να πάω στο σούπερ μάρκετ λέω τώρα.Παρεπιπτόντως,το θράσος υπήρχε και παλιότερα,τώρα που το σκέφτομαι.lolz
Άμα δεν το θυμούνται μόνοι τους, είναι δυστυχώς απίθανο να τους το θυμίσεις...Αν πέσεις σε ιδιαίτερα άσχημη περίπτωση, όπως εσύ bagle με τα 14ωρα, φροντίζεις να στέλνεις βιογραφικά σε όλες τις καλές δουλειές που βρίσκεις σε αγγελίες ή μαθαίνεις από γνωστούς και στην πρώτη ευκαιρία την κάνεις για κάποιου καλύτερα. Όταν αρχίσουν και χάνουν πολύτιμους και άρτια εκπαιδευμένους εργαζόμενους, τότε αρχίζει να τους πονάει.Η άλλη λύση είναι ο συνδικαλισμός - όχι όμως συνδικαλισμός σαν του Φωτόπουλου της ΔΕΗ, αλλά αληθινός συνασπισμός για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζόμενων. Και αυτό έχει την τάση να τους ξυπνάει τους εργοδότες - λίγο απότομα μάλιστα. Βέβαια με τους νόμους που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις, ο συνδικαλισμός δέχθηκε σοβαρά πλήγματα και έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, παρόλα αυτά αποτελεί το μόνο σοβαρό εργαλείο διεκδίκησης και διαμαρτυρίας του εργαζόμενου.
Βλέπω μια σειρά όπου ένας δημοσιογράφος εδώ και χρόνια ξεσκεπάζει άθλιες συνθήκες εργασίας καθώς και απαράδεκτους τρόπους συμπεριφοράς με συνεργάτες, πολλές φορες όχι μονο ανήθικη αλλά και παράνομη. Όλα αυτά στην Γερμανία, πίεση και εκβιασμός με κρυφή κάμερα μαγνητοφωνούνται και ξεσκεπάζονται και οδηγούν σιγά σιγά σε μια καλυτέρευση.
Ο συνδικαλισμός ε;Μεγάλη συζήτηση αυτή.Εκεί που δούλευα παλιότερα και γίνονταν αυτά τα «πάρτυ»,γιατί ήμαστε αρκετοί που δουλεύαμε με τέτοιους ρυθμούς,κάποιοι προτείναμε στους υπόλοιπους (καμιά διακοσαριά τότε,το 2008) να κάνουμε σωματείο.ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑ!!Αυτά για το συνδικαλισμό.Με αυτό που συμφωνώ εντελώς πάντως : Όταν αρχίσουν και χάνουν πολύτιμους και άρτια εκπαιδευμένους εργαζόμενους, τότε αρχίζει να τους πονάει. Πηγή: www.lifo.gr Δεν είμαι σίγουρος πόσο κατανοούν ότι είναι αυτοκαταστροφική τέτοια συμπεριφορά πάντως.Αυτό που με κάνει και αισθάνομαι αρκετά άβολα,είναι όταν συνειδητοποιώ ότι μπαίνω στη διαδικασία να πουλάω τον εαυτό μου,είτε για αύξηση,είτε σε συνέντευξη για καινούρια δουλειά.Οσο πιο ακριβά τόσο καλύτερα.Ασχετο με τα παραπάνω,είσαι μυοχαλαρωτικός De La Net.Cheers.