Εσύ τι θα έκανες για να σε ψηφίσουν;

Εσύ τι θα έκανες για να σε ψηφίσουν; Facebook Twitter
5
Εσύ τι θα έκανες για να σε ψηφίσουν; Facebook Twitter

Λοιπόν, έχω διαβάσει την αυτοβιογραφία της Γιάννας Αγγελοπούλου και πρέπει να πω ότι καθώς τη διαβάζεις ντρέπεσαι για το πόσο φαντασμένη είναι αυτή η γυναίκα, αλλά ταυτόχρονα τη θαυμάζεις κιόλας. 

Πραγματικά, κατόρθωσε να μανατζάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνη σχεδόν εναντίον των διαφόρων Υπουργών, γραφειοκρατών και δημόσιων υπαλλήλων που δεν είχαν συνηθίσει να δουλεύουν κάτω από γυναίκες (ή δεν είχαν συνηθίσει να δουλεύουν γενικώς). 

 

Τέλος πάντων, μέσα στο βιβλίο ένα βασικό μοτίβο ήταν το εξής: 

Όλα πάνε στραβά για τη Γιάννα, δεν έχει καμία ελπίδα να εκλεγεί/να προλάβει/να πείσει/να πετύχει, και τότε... Η Γιάννα κάνει μια μαγική κίνηση, και ξαφνικά έχουμε χάπι εντ. Πάλι τα κατάφερε η άτιμη!

 

Αυτό το χολιγουντιανό μοτίβο, με τον αουτσάιντερ ήρωα που στο τέλος θριαμβεύει παρά τις αντιξοότητες υπήρχε και στο κεφάλαιο όπου η Γιάννα ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Αθήνας, στο συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ στα τέλη των '80ς.

 

Δεν θυμάμαι την ημερομηνία, αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι εκεί που όλα ήταν -με χολιγουντιανό πάντα τρόπο- χαμένα, εκεί που δεν την ήξερε κανείς και που δεν θα την ψήφιζε ούτε ένας νοματαίος, η Γιάννα είχε μια σατανική ιδέα για διαφήμιση. 

 

Βγήκε στους δρόμους και πήγε στις λαϊκές γειτονιές για να μοιράσει σπόρους βασιλικού. Έδινε σακουλάκια με σπόρους και είχε κι ένα σλόγκαν πιασάρικο, πχ. "για να ανθίσει η Αθήνα" ή κάτι παρόμοιο. Ο κόσμος έπαιρνε σαν τρελός τους σπόρους -ο κόσμος πάντα παίρνει σαν τρελός ό,τι μοιράζεις δωρεάν, ακόμα και σε εποχές φοβερής ευημερίας- και τους φύτευε στο μπαλκόνι του, και θυμόταν την καλή μας τη Γιάννα και ευλογούσε το όνομά της - και την θυμόταν, τελικά, στην κάλπη.

 

Κι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών, η Γιάννα ανέτρεψε κάθε προγνωστικό και βγήκε Δημοτική Σύμβουλος, και όπως υποστηρίζει η ίδια ακόμα κόσμος τη σταματά για να την ευχαριστήσει για τους σπόρους βασιλικού που είχε δώσει αυτή κάποτε, πριν σχεδόν 30 χρόνια. 

 

Αυτά η Γιάννα τότε... 

 

 

Η Βάσω όμως, τώρα, πήγε την προεκλογική παροχή freebies σε ψηφοφόρους ένα βήμα παραπέρα... 

 

Δίνει έτοιμο και ανθισμένο το γλαστράκι!

 

Εσύ τι θα έκανες για να σε ψηφίσουν; Facebook Twitter

 

 

Λέει η Αμαλία, που μου έστειλε και τη φωτογραφία που τράβηξε η ίδια:

 

Γυρνούσα σήμερα στην Καλλιθέα που μένω και, φτάνοντας κοντά στο προεκλογικό κέντρο της Βάσως Μαργαρίτη, παρατήρησα αυτά που μοίραζαν! Πλησίασα και προσποιήθηκα ότι ψηφίζω εκεί για να πάρω ένα... γιατί μία τόσο εμπνευσμένη προεκλογική κίνηση έπρεπε να την δει ο κόσμος! Τι ήταν; Σου επισυνάπτω φωτογραφία!

Φιλικά,
Αμαλία

 

===

 

Σημειολογικά μιλώντας πάντως υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη φωτογραφία εκτός απ' το φυτό που μου τράβηξαν την προσοχή. 

 

Εσύ τι θα έκανες για να σε ψηφίσουν; Facebook Twitter

 

Τίτλος Συνδυασμού: Όλα για την Καλλιθέα μας!! (με δύο θαυμαστικά, ούτε ένα λιγότερο ούτε ένα παραπάνω!)

Μουσικό Αφιέρωμα στην 3η Ηλικία

Γιώργος Γερολυμάτος;

Καλλιτέχνες φίλοι του;

ΙΖΟΛΑ;

 

 

*Έτσι όπως πάμε πάντως, απ' τους σπόρους της Γιάννας, στο γλαστράκι της Βάσως, σε καμιά εικοσαριά χρόνια, το καλό που τους θέλω, οι υποψήφιοι θα μας χαρίζουν και κανα δυο στρέμματα καλλιεργημένης γης για να τους ψηφίσουμε.

 

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια