«Και οι βιαστές παιδιά είναι και κάνουν λάθη»

«Και οι βιαστές παιδιά είναι και κάνουν λάθη» Facebook Twitter
10

Αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, ο οποίος υπερασπίστηκε τους βιαστές και εξέφρασε τη συμπάθεια του προς αυτούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

"Αν ο βιασμός πρέπει να τιμωρείται με θάνατο; Είναι παιδιά αυτά και κάνουν λάθη», δήλωσε ο Mulayam Singh Yadav εκφράζοντας την συμπάθεια του προς τους βιαστές.

Ο πολιτικός αναφερόταν στην απόφαση του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή το οποίο για πρώτη φορά καταδίκασε σε θάνατο τρεις άνδρες που βίασαν επανειλημμένως τρείς γυναίκες στη Βομβάη.

"Τα αγόρια  και τα κορίτσια πιθανότατα να είχαν διαφορές απόψεων, και η κοπέλα στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε. Και τα φτωχά παιδιά  καταδικάστηκαν σε θάνατο,», είπε ο 74χρονος πολιτικός.  

Υποσχέθηκε δε ότι μετά τις εκλογές θα «διορθώσει» προς το λιγότερο σκληρό το ποινικό δίκαιο το οποίο θα τιμωρεί και τις γυναίκες που κατηγορούν αδίκως άνδρες ότι τις βίασαν.

Η μητέρα ενός θύματος βιασμού στο Δελχί το 2012, μια υπόθεση που είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις, χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο πολιτικό «αηδιαστικό και αναίσχυντο». «Δεν είπε τίποτα για τις γυναίκες που βιάζονται και βασανίζονται  κάθε ημέρα», είπε η μητέρας της κοπέλας που είχε υποκύψει στα τραύματα της μετά το βιασμό.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ