ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: να το τολμήσω λες;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: να το τολμήσω λες; Facebook Twitter
18


________________
1.


Α,μπα; έχω το εξής θέμα. γνώρισα μια κοπέλα το καλοκαίρι μέσω τσατ. μιλούσαμε με τις ώρες στο τηλ, μέχρι που βρεθήκαμε. με το που την είδα την ερωτεύτικα. συνεχίζαμε να βγαίνουμε και ακόμα μέχρι σήμερα. το πρόβλημα είναι ότι μου έχει πει πως με βλέπει μόνο φιλικά. και ενώ της έχω πει τι αισθάνομαι γιαυτήν, γιάτι συνεχίζει να θέλει να βλεπόμαστε? και θέλω να μου πεις επίσης, τι θα μπορούσα να κάνω για να το δει κι αυτή αλλιώς το θέμα και όχι φιλικά; ευχαριστώ!- μπουφαετός

Συνεχίζει να σε βλέπει επειδή είναι δύσκολο να πει όχι όταν βλέπει το είδωλό της στα μάτια σου. Συνεχίζει να σε βλέπει επειδή σε χρησιμοποιεί. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, και αυτό που σου συστήνω να κάνεις, είναι να ερωτευτείς άλλη.

________________
2.


Πέρσι σε είχαν ρωτήσει τι εντύπωση σου δίνει η Tilda Swinton(και απαντηση σου ηταν ξεκαρδιστική μπορώ να πω).Μετα απο τόσους μήνες υπερπροβολής και προώθησης της περσόνας της έχεις αλλάξει καθόλου γνώμη?- erwtimatikos


Όχι.


________________
3.


τις δικες σου αποριες ποιος τις λυνει?- θεωρητικος


Το Google. Αλλιώς, ο Κ. 


________________
4.


Αγαπητή Α μπα,
Εχω παρατηρήσει οτι αρχίζω να υιοθετώ μια παθητική στάση απέναντι στις άσχημες συμπεριφορές των άλλων. Για παράδειγμα αν πχ μία φίλη που την είχα πολύ κοντά μου αρχίσει να μιλάει άσχημα να λέει κακίες κτλπ θα το πάρω ως κάτι χαλαρά να το πω? ¨Ατομα που φέρονται άσχημα με τον δικό τους τρόπο, θα το δεχτώ χωρίς να νιώσω κάτι, θα το πάρω ως δεδομένο χωρίς ν αντιδράσω. Προφανώς και δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση αυτή αλλά πώς την αλλάζω? -rotten apple


Δεν είναι ιδανική αντιμετώπιση, αλλά δεν είναι και εντελώς λάθος, έχει καλά στοιχεία πάνω στα οποία μπορείς να δουλέψεις. Αν καταφέρεις να το κάνεις ώστε να δείχνεις δύναμη και να μην γίνεται αυτό πάτημα για να θεωρηθείς χαλάκι να σε πατάνε, μπορεί να είναι ισχυρό όπλο απέναντι στην άσχημη συμπεριφορά.
Αυτό θα το κάνεις όταν σημειώνεις τις άσχημες συμπεριφορές στο μυαλό σου και προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου στο εξής, αναλόγως.


________________
5.


Ρε α μπα, τα νεύρα μου, απογοήτευση και απορία. Διάβασα την ερώτηση 3 στις 2.1.14 και αναρωτιέμαι, τι συμβαίνει απ' την ανάποδη..Δηλαδή, με προσεγγίζει κάποιος, δείχνει ενθουσιασμό, εγώ ανταποκρίνομαι με φυσιολογικούς ρυθμούς και εκφράζω αυξανόμενο (νορμάλ) ενδιαφέρον. Ωραία, κάνουμε σεξ, πολύ ωραίο (Όχι δεν εννοώ μόνο πως φαίνεται σε εμένα). Συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία και έρχεται αυτό το καταραμένο "χαλαρά". Κάτσε ρε φίλε, αν δεν εκφραστώ τώρα στα 22, πότε θα το κάνω;! Σημείωση, το target group που συναναστρέφομαι είναι 26-30. Δηλαδή, από τη μία πρέπει να είμαστε cool για να μην "τρομάξει" ο άλλος και από την άλλη πρέπει να εκφραζόμαστε για να μη φαινόμαστε αδιάφορες; Εγώ μπερδεύτηκα..

Τίποτα δεν «πρέπει». Δεν υπάρχει συνταγή.


Αυτό που συνήθως συμβαίνει, είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι εντύπωση δίνουμε, επειδή δεν ξέρουμε τους εαυτούς μας. Όταν λες «να εκφραστώ», δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι εκφράζεσαι, ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι κολλάς, ή ότι δείχνεις υπερβολικό ενθουσιασμό, ή ότι ζητάς επιβεβαίωση.
Για την ώρα, αυτό που περιγράφεις είναι αρκετά συνηθισμένο, γιατί μέχρι τα 30 όλοι χαλαροί θέλουν να είναι (εσύ γιατί δε θέλεις; Μόλις 22 είσαι, καλή εποχή για κάτι χαλαρό). Αν συνεχίζεται να γίνεται, αν σου λένε όλοι το ίδιο, και αν αυτό κρατήσει κάποια χρόνια, τότε ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείς για το τι είδους μηνύματα στέλνεις. Είναι δύσβατη η ζούγκλα των σεξουαλικών σχέσεων, χρειάζεται εμπειρία για να βγάλεις συμπεράσματα για τη συμπεριφορά σου.


________________
6.


Γεια σου Ά,μπα!
Ξέρεις μήπως πως μπορεί κάποιος να μετριάσει την αναβλητικότητα; Δεν είναι μόνο ότι δυσκολεύομαι να ξεκινήσω κάτι, αλλά και όταν ξεκινήσω επιτέλους να το κάνω, μετά απο λίγο το σταματάω, για να κάνω κάτι άλλο, το οποίο επίσης θα σταματήσω για να κάνω κάτι άλλο πάλι, κ.ο.κ. μέχρι τελικά να φτάσω ξανά στο αρχικό που έκανα. Και δεν αποκλείεται να εχουν περάσει 3 μέρες καθ' όλη αυτή τη "διαδικασία". Δεν υπάρχει λογική!!- "helplessly crying student"


Δεν λέγεται αναβλητικότητα αυτό. Μπορεί να είναι μια φάση που περνάς, όσο προσπαθείς να καταλάβεις ποια είσαι. Μπορεί να έχεις υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σου και να αποφεύγεις να ολοκληρώσεις κάτι για να μην παραδεχτείς ότι δεν είσαι τόσο καλή όσο νομίζεις. Μπορεί να φοβάσαι ότι οι άλλοι δεν θα εντυπωσιαστούν από το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και πόσο έντονο είναι, αλλά αν δεν είσαι 25 και αν αυτό το κάνεις και σε δουλειές για τις οποίες πληρώνεσαι ή παίζεις με συναισθήματα άλλων, μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο.

________________
7.


είμαι 27, είναι 52! ειμαστε κ οι δυο ελευθεροι. να του την πεσω; ειμαστε επισης κ οι δυο σοβαροι και ανθρωποι του πνευματος (ενιοτε και του οινοπνευματος) και πιστευω πως ταιριαζουμε πολυ. Το μονο προβλημα ειναι οτι είναι πολύ κλειστος και μοναχικος. Να το τολμησω λες;;


Και δεν το τολμάς; Θα έχεις να λες ιστορίες μετά.


Μόνο πρόσεξε: αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως «κλειστός και μοναχικός» και σου φαίνεται σα μοναχικός λύκος μπορεί να είναι το "είναι 52 χρονών κι έχει κατάθλιψη". Θα το δεις στην πορεία.


18

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Νο 6Αναβλητικότητα κάπως επιστημονικάΣε ένα σύστημα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια καμπύλη ενέργειας gibbs ως προς το χρόνο η οποία με απλά λόγια είναι σαν μια κορυφή βουνού και εσύ βρίσκεται στον πάτο.(google it να το δεις και ως εικόνα). Για να φτάσεις σε μια δεύτερη κατάσταση στην οποία κάνεις αυτό που θες ( αντίστοιχα για να προχωρίσει μια αντίδραση απο τα αντιδρώντα στα προιόντα)α)Χρειάζεται να καταναλώσεις ενέργεια και όσο πάει να δίνεις περισσότερη και περισσότερη μέχρι να φτάσεις στην κορυφή. Το να δίνεις ενέργεια προφανώς και δεν είναι εύκολο! και β) οταν φτάσεις στην κορυφή να αποφασίσεις σε ποια μεριά του βουνού προτιμάς να πας πίσω ή στην άλλη μεριά!Ως συμβουλή ( κάπως γενική βέβαια) για να ξεπερνάς τετοιου είδους ενεργειακά φράγματα είναι να βρεις καταλύτες. Στην καθημερινή ζωή,καταλύτης μπορεί να είναι οτιδήποτε σε βοηθάει να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορα π.χ από ένα άτομο με κοινά οράματα/ενα blog κτλscience rocks!
#7αν ειστε και οι δυο ανδρες, βεβαιωσου για τις προτιμησεις του πρωτα, μην φας καμια μπουφλα...παντως εχε κατα νου οτι και οι μοναχικοι διεκδικουν το αντικειμενο του ποθου τους.μηπως εκτος απο μοναχικος και σοβαρος ειναι και αδιαφορος για εσενα?καλη τυχη!!
#5"Ωραία, κάνουμε σεξ, πολύ ωραίο (Όχι δεν εννοώ μόνο πως φαίνεται σε εμένα) "τι αλλο μπορει να εννοεις?υπαρχει περιπτωση να εισαι μεσα στο κεφαλι του και να ξερεις πως του φανηκε κι εκεινου? και οχι μονο το σεξ, αλλα γενικοτερα η γνωριμια σας...δεν συμφωνω οτι ολοι πριν τα 30 ενδιαφερονται μονο για χαλαρες σχεσεις.οταν ομως ενδιαφερονται για κατι παραπανω, ειναι σαφες. το επιδιωκουν.προφανως δεν ηταν αμοιβαιο το ενδιαφερον για αυτη την γνωριμια.
#5Υπάρχει και η περίπτωση όποιος λέει ότι δεν θέλει κάτι χαλαρό στα 22 του να μη θέλει ούτε να "σοβαρευτεί" ούτε να παντρευτεί και άλλα τέτοια. Μάλλον θέλει να ερωτευτεί, να ενθουσιαστεί και να το δείχνει, να μοιραστεί συναισθήματα και εμπειρίες με το άλλο άτομο κ.λπ. Το που θα καταλήξει κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει συνήθως, ακριβώς γιατί μιλάμε για άτομα γύρω στα 20. Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση το χαλαρά του άλλου ατόμου να είναι το πάμε χαλαρά που και που για κανένα καφέ, ποτό, να κάνουμε και λίγο σεξάκι, μη με πρήζεις με συναισθήματα και πράγματα που θέλεις να κάνουμε μαζί κ.λπ.
@5Διαφωνώ λίγο με την απάντηση της Λένας (μέχρι και εγώ ξαφνιάστηκα). Το "χαλαρά" όπως και όλα τα άλλα - και όπως συχνά λες και εσύ - δεν έχει ηλικία. Αν νιώθει την ανάγκη για κάτι μη "χαλαρό" γιατί να μην το αναζητά? Αυτό το καλούπι που πρέπει ντε και καλά ανάλογα με την ηλικία να νιώθουμε και συγκεκριμένα πράγματα, δεν υπάρχει. Τώρα αν είναι 20 και θέλει να παντρευτεί ίσως πρέπει να ψάξει βαθύτερα τους λόγους. Αλλά σε γενικές γραμμές, όπως λες και στην αρχή, δεν υπάρχει πρέπει. Και το επισημαίνω μόνο για το λόγο του ότι ποτέ δεν συμβάδιζα με την ηλικία μου και η γενικές αυτές απόψεις, με δυσκόλεψαν πολύ στην ηλικία 20-30. Πίστευα ότι κάτι ίσως δεν πάει καλά με εμένα που ήθελα άλλα πράγματα από αυτά που "έπρεπε" να θέλω. Όπως αποδείχθηκε όμως (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), τα θέλω μου ήταν τα σωστά για μένα :)))
Εγώ πάλι την βρήκα πολύ σωστή την απάντηση. Η κοπέλα καταρχήν λέει "εγώ ανταποκρίνομαι με φυσιολογικούς ρυθμούς και εκφράζω αυξανόμενο (νορμάλ) ενδιαφέρον", αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει πάρα πολύ όπως και "το πάμε χαλαρά" που πολύ σωστά τα λέει η Aahaladita από κάτω. Σίγουρα δεν διαφωνώ πώς είναι πρόβλημα να θέλει κανείς πράγματα τα οποία δεν πέφτουν στα πρέπει της ηλικίας, αλλά είναι πρόβλημα της κοπέλας και του καθένα που τα θέλει με τα λάθος άτομα. Όπως είναι δικαίωμα της να θέλει κάτι παραπάνω από χαλαρά έτσι είναι και δικαίωμα του τύπου να μην θέλει. Ντε και καλά να γίνει το σκαλοπάτι ο άλλος που θέλει να εκφραστεί αυτή στα 22 της?
Συμπάσχουσα #7#,μην κάνεις τίποτα! Απόλαυσε το φαντασιακό που σου δίνει αυτή η γνωριμία και βρες κάποιον πιο κοντά στη φάση της δικής σου ζωής για να ερωτευτείς. Κάνε παρέα μαζί του αλλά μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα πάρεις ότι χρειάζεσαι. Το σίγουρο είναι οτι θα έχεις να λες ιστορίες! Και πίστεψε με : έχεις να χάσεις ... so watch out!!!
Καλή μου #7#, πέραν του γεγονότος ότι είναι ίσα με τον μπαμπά σου, ίσως :1. να θέλει να είναι μόνος του,2. κανείς να μην αντέχει να είναι μαζί του.Επίσης, πάλι ίσως, να φαίνεται σοβαρός μόνο στα δικά σου μάτια. Τόλμησέ το, όπως λέει η Α, μπα, ιδιαίτερα αν είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Πολύ ωραία η απάντηση της Α, μπα αγαπητό #6#.Βεβαίως η μαμά μου με αποκαλούσε απλώς "τεμπελόσκυλο". Εγώ ακόμα πιστεύω ότι αναβάλω μόνον όσα μου είναι αδιάφορα. http://www.awakengr.com/2014/03/blog-post_2486.html?fb_action_ids=622124394539505&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.U0cL2VMuR28.like&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22622124394539505%22%3A280573498764520}&action_type_map={%22622124394539505%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map={%22622124394539505%22%3A%22.U0cL2VMuR28.like%22}
#1 Μην παίζεις το παιχνίδι της. Δικαίωμά της είναι να μην σε βλέπει ερωτικά, και δεν υπάρχει δυστυχώς κάτι που μπορείς να κανεις για να το αλλάξεις.Όταν όμως κάποιος σου εκφράζει τον έρωτά του και δεν ανταποκρίνεσαι, μετά τον αφήνεις ήσυχο να συνεχίσει τη ζωή του. Αν του κολλάς, το κάνεις για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου εις βάρος του. Αυτό το κάνουν άντρες-γυναίκες, αλλά οι γυναίκες λίγο περισσότερο, καθώς στους άνδρες διδάσκεται περισσότερο ως αξία η αυτάρκεια, ενώ οι γυναίκες (συχνά) διδασκόμαστε ότι υπάρχουμε για να μας λατρεύουν.Break out of the friendzone!
"Αυτό το κάνουν άντρες-γυναίκες, αλλά οι γυναίκες λίγο περισσότερο, καθώς στους άνδρες διδάσκεται περισσότερο ως αξία η αυτάρκεια, ενώ οι γυναίκες (συχνά) διδασκόμαστε ότι υπάρχουμε για να μας λατρεύουν." Πόσο πολύ συμφωνώ.