10 ελληνικές μπάντες που πρέπει να ξέρεις τώρα

10 ελληνικές μπάντες που πρέπει να ξέρεις τώρα Facebook Twitter
7

 

10 ελληνικές μπάντες που πρέπει να ξέρεις τώρα Facebook Twitter

 

Baby Guru

Τα τρομερά παιδιά της alternative σκηνής αρχίζουν και ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας. Το τρίτο τους άλμπουμ, «Marginalia», είναι σχεδόν έτοιμο και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, είναι εξαιρετικό. Καταπληκτικό δείγμα γραφής το single «We need some space».

A victim of society

 Μπάντα-δυναμίτης σε όλα της τα live. To πρώτο τους ep είχε κυκλοφορήσει σε κασέτα, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές, τώρα περιμένουμε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο και δουλεύουν περισσότερο από έναν χρόνο.

Egg Hell

O Jeff Waarawi μεγάλωσε ηλικιακά κι έκανε το δικό του πενταμελές συγκρότημα με το όνομα Egg Hell. Ο ήχος του μπορεί να χαρακτηριστεί νεο-folk, με πολλά κρυμμένα στοιχεία στα κομμάτια του: από ψυχεδελική ποπ μέχρι electronica.

Smacking Lips

Οι Smacking Lips, όπως λένε οι ίδιοι, «δημιουργήθηκαν αύριο και διαλύθηκαν χθες». Αν έπρεπε να προσδιορίσουμε τον ήχο τους, θα λέγαμε πως είναι art post punk ή απλώς πρωτόγονο rock ‘n’ roll. Αγαπάνε τη Λαίδη Mακμπέθ και τον Ριχάρδο III του Σαίξπηρ.

Larry Gus

O Larry Gus –προφέρεται «λάρυγγας»– είναι ένας άνθρωπος-μπάντα, πολυ-οργανίστας, τραγουδιστής και παραγωγός. Συνδυάζει στη μουσική του τη free jazz των ’60s και των ’70s με χιλιάδες samples και πεντακάθαρες ψυχεδελικές πoπ μελωδίες.

Sugar Factory

Oι Sugar Factory επιστρέφουν στις ambient κινηματογραφικές τους αναζητήσεις. Lo fi beats, έγχορδα, ’80s bass lines, guitar effects, loops και, φυσικά, ηλεκτρικές κιθάρες συμπληρώνουν τη νέα ηχητική απόπειρα του ντουέτου, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Bazooka

Σκληρός κιθαριστικός ήχος με μπόλικο «σαματά» από πίσω. Το κουαρτέτο των Bazooka, ομόσταβλοι των Acid Baby Jesus στην αμερικανική Slovenly Recordings, ξεκίνησε από τον Βόλο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κατέβει μόνιμα στην Αθήνα.

The Rattler Proxy

To μυστηριώδες δίδυμο των Rattler Proxy μόλις πρόσφατα εξασφάλισε συνεργασία με τον Timothy J. Fairplay και προχωρά προς μια πιο ηλεκτρονική κατεύθυνση. Παραμορφωμένοι ήχοι και φωνητικά μέσα από αναλογικά εφέ και αναφορές στους Cramps.

Mechanimal

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του σε αθηναϊκά σχήματα-σταθμούς, και ο Freddie F., πολυταξιδεμένος φωτογράφος, χαρακτηρίζουν τη μουσική τους «drone ‘n’ roll»: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial συνθετικών ήχων και krautock ρυθμολογίας.

Melt Mountain

Το πρώτο ομώνυμο EP τους κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear. Στους Melt Mountain αρέσουν τα βουνά, να κάνουν συλλογή από πέτρες και να τις χρησιμοποιούν για να βλέπουν οράματα. Αναλογίζονται συχνά για τους ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη, αλλά φτιάχνουν μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση.

Buzz
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια