Ο Colin Farrell και η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Ο Colin Farrell και η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Λάνθιμου Facebook Twitter
22

 

Μια έκτακτη (από κάθε άποψη) είδηση, που μόλις μεταδόθηκε απ' τη Βίβλο των κινηματογραφικών ειδήσεων, το περιοδικό Variety

 

Ο Colin Farrell και η Rachel Weisz υπέγραψαν για να παίξουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο "The Lobster," την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου (υποψήφιου για Όσκαρ). Η εταιρία Protagonist Pictures θα πουλήσει την ταινία σε διανομείς στο European Film Market του Βερολίνου. 

 

Το φιλμ θα ξεκινήσει γυρίσματα τον επόμενο μήνα, στις 24 Μαρτίου συγκεκριμένα, στην Ιρλανδία. 

 

Οι Farrell και Weisz προστίθενται στο καστ που είχε ήδη ανακοινωθεί, στο οποίο συμμετέχουν οι Ben Whishaw, Lea Seydoux, Olivia Colman, Ariane Labed και Αγγελική Παπούλια.

 

Ο Colin Farrell και η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Λάνθιμου Facebook Twitter

 

Γίνονται ακόμα συζητήσεις και για τους υπόλοιπους ρόλους, ώστε να συμπληρωθεί το καστ. 

 

Το σενάριο έχει συγγράψει ο Λάνθιμος, μαζί με τον -για χρόνια- συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου. Το φιλμ είναι μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία, που θα λαμβάνει χώρα σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου το να βρεις ερωτικό σύντροφο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. 

 

Η χρηματοδότηση του φιλμ προέρχεται απ' το BFI Film Fund, το Irish Film Board, την Eurimages, το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου, το CNC και το Dutch Film Fund.

 

Ο Λάνθιμος δήλωσε: "Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τέτοιους σπουδαίους ηθοποιούς. Η συνεισφορά τους στο φιλμ μας θα εμπλουτίσει και θα επεκτείνει τον Κόσμο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Επιπλέον, το τιμ των παλιών και νέων συνεργατών με γεμίζει αυτοπεπείθηση και ανυπομονησία να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα."

 

Ο Farrell, (νικητής στις Χρυσές Σφαίρες για το "In Bruges") έχει συνεργαστεί, εκτός των άλλων, με σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλλεν και ο Όλιβερ Στόουν. Η Weisz κέρδισε και το βραβείο Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα για την ταινία Επίμονος Κηπουρός, μία απ' τις πολλές ταινίες που επαινέθηκε για την ερμηνεία της. 

 

Ο Colin Farrell και η Rachel Weisz θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Λάνθιμου Facebook Twitter
Ο Γιώργος Λάνθιμος, με την Αριάν Λαμπέντ και την Αγγελική Παπούλια στο Φεστιβάλ Βενετίας

 

 

 

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
...κάτι σε Κοπτήρα ή Προγόμφιο το κόβω !Πάντως, τί να πώ, πόσο ρηχή είσαι Θεέ μου, να μήν μπορείς να διακρίνεις τις αποχρώσεις κάποιου σημαντικού επιτεύγματος, να νοιώσεις την Τέχνη κρυμμένη στη σκιά μιάς αλληγορικής εικόνας, να μή μπορείς να μεταφράσεις, να αισθανθείς την ειρωνεία, το υπονοούμενο, τον παλμό, την ανάερη πνευματικότητα μιάς φαινομενικά άγριας σαρκικής σκηνής...
Η αλήθεια είναι πως είμαι ρηχή. Βλέπω ταινίες που με διασκεδάζουν και δεν ψάχνω βαθύτερα νοήματα στην κουλαμάρα του καθενός. Δεν με νοιάζει τι θέλει να πει ο ποιητής αν δεν το λέει ρητά. Έχω δε την αίσθηση ότι πλέον το κλίμα δε με σηκώνει . Είμαι πολύ μπας κλάς.
Ελπίζω αυτή να είναι η ευκαιρία του για έναν πιο εμπορικό προσανατολισμό και ένα άνοιγμα σε μεγαλύτερο κοινό. Καλός και χρυσός ο Κυνόδοντας αλλά μου φάνηκε μεγάλη μιζέρια κ αρρώστια. Πιστεύω είναι ευκαιρία να κάνει μια ταινία διαφήμιση για την Ελλάδα που να αναδεικνύει τις κρυφές ομορφιές του τόπου και να φέρει αυξήσει τον τουρισμό.
Αν δε μας διαφημίσουν οι έλληνες που κάνουν διεθνή καριέρα όπως ο Λάνθιμος, ποιος θα φέρει τουρισμό η Κεφαλογιάννη με το γραφικό συρτάκι στην Αγγλία; Οι άλλοι σκηνοθέτες γιατί στηρίζουν τον τόπο τους δηλ και είναι κολλημένοι με αυτόν πχ Παρίσι, Νέα Υόρκη; Θα μπορούσε να κάνει μια ταινία με φόντο τα ελληνικά νησιά ή τα ορεινά θέρετρα, αναλόγως αν θα είναι γυρισμένη χειμώνα ή καλοκαίρι. Μετά μην κλαίγεστε που δεν έρχονται στην Ελλάδα ποιοτικοί τουρίστες, αλλά όλα τα βαλκάνια κ το ανατολικό μπλοκ.
Για τους ποιοτικους τουριστες, οπως και για τους ποιοτικους μεταναστες κλαιγεται μονο ο Δενδιας. Μονο και μονο που ισχυριζεσαι οτι η τεχνη πρεπει να προσαρμοζεται στα πλαισια της επιχειρηματικοτητας ειναι ενδεικτικο για το ποσο δεν εχεις αντιληφθει οτι η πραγματικη τεχνη δεν μπαινει σε τετοια καλουπια γιατι αλλιως γινεται φτηνη, σαν τις αηδιες που παιζουν στα Village ενα πραμα.
Αν ήταν πρακτική η ελληνική κυβέρνηση, αντί να σπαταλάει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, διοργανώνοντας μίζερα ξεπερασμένα συρτάκια στο κέντρο του Λονδίνου, θα σκεφτόταν ποιον διάσημο έλληνα σκηνοθέτη έχουμε που μπορεί να μας "διαφημίσει" έξυπνα και εκλεπτυσμένα σε όλον τον πλανήτη; Αα τον Λάνθιμο, που πήγε κ στα Όσκαρ... Χρηματοδότησε λοιπόν την καινούρια του ταινία με την προϋπόθεση να διαδραματίζεται σε κάποιο ελληνικό όμορφο μέρος, ακόμα κ αν το σενάριο δείχνει διανοουμενίστικες ακαταλαβίστικες φιλοσοφίες. Έτσι είναι η μοντέρνα διαφήμιση και όχι με πίτες γύρο, ούζο και κλαρίνα..