Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ψευδαισθήσεις μεγαλείου

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ψευδαισθήσεις μεγαλείου Facebook Twitter
14

Διαβάζω στην Ημερησία:

Κρατούμενοι στην οικονομική αστυνομία θα παραμείνουν τη Δευτέρα το βράδι η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου. Μαζί τους σε εκτέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών κρατούνται ένας λογιστής ηλικίας 52 ετών και η υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας, 54 ετών.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις που αφορούν τον οίκο ευγηρίας που διατηρούν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ στο Ψυχικό.

Σε έλεγχο που έγινε από την οικονομική αστυνομία στον οίκο ευγηρίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας.


Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού ΣΚΑΪ, η υπόθεση αφορά φοροδιαφυγή 24.000 ευρώ.


«Πρόκειται για μια μικρή φορολογική παράβαση για την οποία δεν κληθήκαμε ποτέ, ούτε ενημερωθήκαμε για να δώσουμε εξηγήσεις. Αυτό είναι το έγκλημα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.



====

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ψευδαισθήσεις μεγαλείου Facebook Twitter

Ωραία. Δεν είναι και η κλοπή του αιώνα, είναι μια περίπτωση φοροδιαφυγής σχετικά μικρή, και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τώρα που μιλάμε μάλλον θα έχουν δικαστεί, θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο πρόστιμο και τελείωσε.

Το γιατί κανένας δεν δέχεται ποτέ ότι αφού έκανε κάτι παράτυπο θα πρέπει να τιμωρηθεί, και το γιατί κανείς δε δέχεται ήσυχα τις συνέπειες του νόμου και των πράξεών του είναι απορίας άξιο. 

Σήμερα λοιπόν είχαμε αυτήν την αντίδραση:

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ψευδαισθήσεις μεγαλείου Facebook Twitter

«Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η αντίδραση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ στη Β' Αθηνών, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο «Βηματοδότης».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «απειλεί θεούς και δαίμονες», σύμφωνα με το «Βηματοδότη», γιατί όπως υποστηρίζει ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος κάτω από 20.000 ευρώ για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.

 

Ε, και; Και τι έγινε αν ήταν και κάτω από 20.000 ευρώ η φοροδιαφυγή του οίκου ευγηρίας του; 

Φαίνεται πως οι πολιτικοί είχαν συνηθίσει τέτοια θέματα να λύνονται κάτω απ' το τραπέζι και μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας, και τους κάνει τρομερή εντύπωση πως όταν διαπιστώνεται μια παράβαση που σηκώνει αυτόφωρο, αυτό ενεργοποιείται.

 

Και κάτι άλλο για τον βουλευτή της λαϊκής Δεξιάς που οπλοφορεί: Τα "θέλουν να με χτυπήσουν" και οι θεωρίες συνωμοσίας θα είχαν οποιαδήποτε βάση αν ΔΕΝ υπήρχε επιβεβαιωμένη παράβαση, αλλά κατασκευασμένο κατηγορητήριο. 

Και τελικά, ποιοι είναι αυτοί που τόσο απειλούνται απ' τον βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτο και θα ήθελαν να τον καταστέψουν; Οι εβραίοι; Οι μασόνοι; Οι εξωγήινοι; Η Τζούλια; 

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει ψευδαισθήσεις μεγαλείου Facebook Twitter

 

(Ή μήπως, τελικά, ο απλός λαός;)

 

 

 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Παρατηρηστε τον εμετικο τροπο καλυψης του γεγονοτος απο Καθημερινη και ΣΚΑΙ . Ειδικα η καθημερινη ειχε τιτλο στο σχετικο αρθρο " ο πρωην υπουργος 'βλεπει' προσπαθεια εμπλοκης του στο γεγονος " ή κατι τετοιο , λες και προκειται για ερευνα την αντιτρομοκρατικης κατα καποιας επιθεσεις . Αντικειμενικοτητα μηδεν
Κλασσικό παράδειγμα πολιτικού περασμένων δεκαετιών, από αυτούς που έμαθαν ότι όσο μας κακοποιούν σεξουαλικώς (για να το θέσω κομψά), τόσο μας αρέσει. Ένας γελοίος, προσβλητικότατος τύπος, που δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο πολιτικό και σε όποιο τηλεπαράθυρο βρεθεί πουλάει το τρίπτυχο μαγκιά, κλανιά και ύφος βαρύ πεπόνι. Ας τον στείλουμε σπίτι του, έλεος.
Με αφορμή αυτό κάποιος να μου εξηγήσει ποιος είναι αυτός ο εγκέφαλος που σκέφτηκε την βουλευτική ασυλία και με ποια επιχειρήματα την πρότεινε. Και γιατί δεν τους πήραν με τα γιαούρτια όταν το πρωτοψήφισαν.
Μεταφέραμε την ερώτησή σου σε 100 πέτρες και κατα 98% μας απάντησαν "ο Βενιζέλος". Όσο για τα επιχειρήματα, νομίζω ότι περιτεύουν όταν μπαίνει στη συζήτηση αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής. ελπίζω να βοήθησα.
Η βουλευτική ασυλία υπάρχει στο πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος (εκέινο που εγινε μετα την (3η Σπετεμβρίου 1843) όπως μπορέις να δεις εδώ:http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/syn12.pdf(Άρθρο 56 στη σελίδα 13 του pdf)Ή αν θες να το δεις καλύτερα σε εντυπο και όχι χειρόγραφο δες στο Σύνταγμα του 1911:http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/syn14.pdf(Άρθρο 63 στη σελίδα 9 του pdf)Το ίδιο είχαν και άλλα συντάγματα όπως μπορείς να δεις στο Σύνταγμα της Γαλίας του 1814 στο άρθρο 14 εδώ:http://www.napoleon-series.org/research/government/legislation/c_additional.htmlΠοιον άραγε να πα΄ρουν με τις πέτρες;Η βουλευτική ασυλία έχει σκοπό να μπορεί ο Βουλευτής να ασκεί χωρίς πιέσεις τα νομοθετικά καθήκοντα του σαν εκπρόσωπος των πολιτών. Φιταχτηκε για να πρστατέτυσει το βουλευτή από καποια συκοφαντία που θα μπορύσε να οδηγήσει στη συληψή του ώστε να μην μπορέι να ασκησει τα καθήκοντα του. Επίσης για να προστατεύσει τον βουλευτή από αυθαιρεσίες των άλλων εξουσιών εκτελεστηκής, δικαστικής. Επίσης ορζει το Σύνταγμα οτι η ασυλία αίερται με απόφασξη της Βουλής όπως γίνεται. ΤΟ ότι γίνεται κατάχρηση ενός δικαιώματος ή το χρησιμοποιούν λάθος άνθρωποι δεν σημαίνει ότι είναι λάθος να υπάρχει αυτό το δικαίωμα.
«ΤΟ ότι γίνεται κατάχρηση ενός δικαιώματος ή το χρησιμοποιούν λάθος άνθρωποι δεν σημαίνει ότι είναι λάθος να υπάρχει αυτό το δικαίωμα».ΣΩΣΤΟΣ!!!Σ.Σ.: Όπως άλλωστε και με άλλα δικαιώματα τα οποία κάποιοι καταχράζονται...
Γιατί το ψήφησαν βουλευτές μεταξύ τους, μεσάνυχτα καθημερινής, την ώρα που άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα είναι στα κρεβάτια στους και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Να γιατί.