«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

«Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…» Facebook Twitter
21

Είναι μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, όπου καταθέτει για την λίστα Λαγκάρντ. Στην αρχή της κατάθεσης του αποκάλυψε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της επιτροπής, ότι το πρωτότυπο cd το οποίο περιείχε η λίστα έχει χαθεί, αργότερα τον ανέλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις, τον ανάγκασε να αναφωνήσει: «Φτάνει! Έλεος πια κυρία μου…»

Ιδού μερικοί από τους διαλόγους με την Κωνσταντοπούλου- η οποία επί μία ώρα υπέβαλλε περισσότερα από 100 ερωτήματα-όπως τους καταγράφει το Πρώτο Θέμα:

 
-Παπακωνσταντίνου:  Με εγκαλέσατε ότι επιχείρησα να καλύψω κόσμο. Κανείς δεν μου έχει κάνει αυτή την καταγγελία. Σήμερα βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι όταν μπήκα στην πολιτική . Δεν έχω οφ σορ δεν έχω βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, δεν έχω λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού  δεν αποδέχομαι από κανένα  
-Κωνσταντοπούλου: Πείτε που έχετε βάλει το Cd και αφήστε τα αυτά
-Παπακωνσταντίνου : Δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής γιατί έτσι το στάθμισα λόγω του απορρήτου
-Κωνσταντοπούλου : Μόνος σας το σταθμίσατε
-Παπακωνσταντίνου : Ήμουν υπουργός επι 2 χρόνια και πήρα εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις που δεν εύχομαι να τις πάρει κανείς
-Κωνσταντοπούλου: Μπήκε μια ολόκληρη χώρα στο άρμα του μνημονίου και μας λέει τώρα ότι πήρε δύσκολες αποφάσεις. 

Κάποια στιγμή, κατά το iefimerida  ο πρώην υπουργός μην αντέχοντας άλλο τις διακοπές της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ είπε:  «Είναι χαριτωμένο που με διακόπτετε. Όμως να σας πω ότι ούτε ο Χριστόφιας είναι προδότης, ούτε ο πορτογάλος πρωθυπουργός είναι προδότης ούτε ο Ισπανός που ετοιμάζεται για μνημόνιο είναι προδότης» με αποτέλεσμα να τον ξαναδιακόψει η νεαρή βουλευτής λέγοντας «ακολουθούν απλά τον δρόμο που ανοίξατε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου καταλόγισε στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να τον δικάσει λέγοντας: «Θέλετε να μετατρέψετε την συζήτηση σε κατηγορητήριο εναντίον μου, θεωρείτε ότι βρίσκεστε σε αίθουσα δικαστηρίου και σε προανακριτική διαδικασία».

Εκεί επιχείρησε να παρέμβει ο πρόεδρος της επιτροπής Αναστάσιος Νεράτζης ρωτώντας την βουλευτή αν διακόπτει, επειδή θέλει να την βλέπουν συνεχώς.  «Κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέλους θέλετε να σας βλέπουν συνεχώς όταν μεταδίδεται η συνεδρίαση γι' αυτό μιλάτε και διακόπτετε;».

 «Μην υποβιβάζετε τη συζήτηση κ.Νεράτζη. Έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και στο άρμα της Τρόικα και θα του δείξουμε και κατανόηση;», ήταν η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου. Αυτή η απάντηση προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση του προέδρου που είπε: «Περισσότερο από σας δεν μπορεί να την υποβιβάσει κανείς τη συζήτηση».

Τη νέα παρέμβαση δεν άφησε βέβαια αναπάντητη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε: «Θέλετε να στηρίξετε τον κ. Παπακωνσταντίνου όπως κάνετε και με τον κ. Βενιζέλο. Με τη στάση σας βοηθάτε τη συσκότιση της υπόθεσης».

Οι ερωτήσεις και παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και κάπου εκεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε έλεος, αλλά φευ...

 «Δεν έχετε δικαίωμα εσείς να λέτε έλεος μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να φωνάζει έλεος», τον «μαστίγωσε» για άλλη μια φορά, αποτελειώνοντας τον η Ζωή Κωνσταντοπούλου. .

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM