Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα

Πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν να φύγουν από τη χώρα Facebook Twitter
24

 

H απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που ανακύπτουν από έρευνα της KAΠA Research για τους Έλληνες που έγινε για το Βήμα της Κυριακής.



Σε ποσοστό 69% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και μόλις 1 στους 4 πιστεύουν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.



Ενδεικτικό είναι ότι η λέξη “καταστροφή” είναι όπως δηλώνει το 27,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα, εκείνη που περιγράφει καλύτερα το μέλλον της Ελλάδας. Ακολουθούν η «στασιμότητα» (25%) και η «κρίση» (18,5%).



Ακόμη πιο απογοητευτικό στοιχείο είναι η διάθεση των πολιτών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το 56% δηλώνει ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έφευγε στο εξωτερικό.



Στις εκλογικές προτιμήσεις των πολιτών προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη Ν.Δ.. Συγκεκριμένα είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 5,3%,και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.



Στην παράσταση νίκης επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με με 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.



Καταλληλότερος ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%.



Σε ποσοστό 40,4%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.



Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.





Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Πολιτισμός / Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για τη Μονή της Χώρας που μετατράπηκε σε τζαμί

Εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της μετατροπής σε τζαμί όσον αφορά στη φθορά και στην αλλοίωση του μνημείου αλλά και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
NEWSROOM
Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ