Ο James Franco και η σημασία των selfies

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter
8
Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

O 35χρονος ηθοποιός έχει πάνω από ένα εκατομμύριο followers στο Instagram και αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους και αποκαλυπτικούς διάσημους λογαριασμούς. Υπάρχουν μέρες που δημοσιεύει δέκα ή και παραπάνω φωτογραφίες στο jamesfrancotv, ενώ μέσω του λογαριασμού του σε αφήνει να κρυφοκοιτάξεις σχεδόν σε όλη του την προσωπική ζωή, καθώς και κάθε στιγμή που μοιράζεται με αγαπημένους του ή συγγενείς και φίλους. Πρόσφατα βρέθηκε καλεσμένος στο τηλεοπτικό show "Today" και ανακηρύχθηκε ο βασιλιάς του selfie.

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

Όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από τον τίτλο αλλά δήλωσε εθισμένος στο Instagram και μέσω ενός άρθρου στο nytimes.com εξηγεί τους λόγους που δεν θα σταματήσει να ποστάρει:

"Tα selfies είναι κάτι το καινούργιο για μένα αλλά καθώς εθίζομαι ολοένα και περισσότερο στο Instagram φαίνεται πως κατηγορούμαι ότι το παρακάνω. Πρόσφατα στην εκπομπή Today με αποκάλεσαν The Selfie King. Aκόμη και αν αυτό είναι αλήθεια, συμβαίνει γιατί έχω συνειδητοποιήσει πως αυτή είναι η πιο επιτυχημένη και δημοφιλής μορφή κοινοποιήσεων. Oι χρήστες τρελαίνονται όταν ανεβάζω κάποιο  selfie, ακόμη και όταν αυτό δέιχνει απλώς τα δύο αδέλφια μου. Αντιθέτως, όταν κοινοποιώ άλλες στιγμές που μπορεί να περιλαμβάνουν καλλιτεχνικά project και ποιήματα, βλέπω πως όχι μόνο δεν έχω την ίδια ανταπόκριση αλλά χάνω και followers."

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

"Mια καλή επιλογή selfies τραβάει πάντα την προσοχή. Και η προσοχή φαίνεται πως είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην εποχή μας, με την απίστευτη ταχύτητα και την υπερπληθώρα των πληροφοριών στο διαδίκτυο η δύναμη του να μπορείς να προσελκύσεις το ενδιαφέρον είναι πραγματικά πολύ σημαντική. 

 Είναι ό,τι τα κινηματογραφικά στούντιο επιδιώκουν για τα προϊόντα τους, είναι ό,τι προσπαθούν να πετύχουν οι επαγγελματίες συγγραφείς για τη δουλειά τους, είναι αυτό που θέλουν οι εφημερίδες, είναι αυτό που ο καθένας θέλει : Προσοχή - Δημοσιότητα!

Αυτό μεταφράζεται σε υπερδύναμη όταν κάνουμε λόγο για φωτογραφίες διασημοτήτων που είναι πιο ιδιαίτερες. Το οικείο πλάνο που ένας διάσημος σου επιτρέπει να δεις είναι αυτό για το οποίο ένας παπαράτσι θα σκότωνε να απαθανατίσει και ένα περιοδικό θα πλήρωνε όσο όσο να αποκτήσει."

 

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

"Όλοι οι σταρ γνωρίζουν τη δύναμη της εικόνας τους και το πώς ενισχύεται όταν σερβιριστεί με αποκλειστικό υλικό που φωνάζει:" Εδώ είναι ένα κομμάτι από την προσωπική μου ζωή."

 

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

 

Kαθένας έχει διαφορετικούς λόγους που συνοδεύουν τις αναρτήσεις του αλλά νομίζω πως τα selfies είναι τελικά τα μικρά μας avatar που σκοπό έχουν να δημοσιοποιούν το ποιοι είμαστε. Προσωπικά με απωθούν οι λογαριασμοί χωρίς κανένα selfie. Θέλω να βλέπω και να γνωρίζω αυτόν με τον οποίο δικτυώνομαι και ένα selfie είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνουν οι συστάσεις. Είναι σαν να λες: " Γεια σας. Αυτός είμαι εγώ."

 

Ο James Franco και η σημασία των selfies Facebook Twitter

It's Viral
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ποσο αναγκη για επιβεβαιωση μπορει να εχει ενας τοσος ομορφος και πετυχημενος καλλιτεχνης;ισως το μονο τελικα που περναει με τις σελφι φωτογραφιες του ειναι να αποδεικνυει πως δεν εχει σημασια τι πιστευουν οι αλλοι για σενα αλλα εσυ ο ιδιος για τον εαυτο σου.η εικονικη πραγματικοτητα στο μεγαλειο της.
Προσωπικά με απωθούν οι λογαριασμοί γεματοι με selfie. Θέλω να βλέπω και να γνωρίζω τον κοσμο του χρηστη με τον οποίο δικτυώνομαι και ένα selfie είναι ο χειροτερος τρόπος να γίνουν οι συστάσεις. Είναι σαν να λες: " Γεια σας. Αυτός είμαι εγώ.Υπαρχω εγω και μονο ΕΓΩ".