Ζήσε την Κρίση

Ζήσε την Κρίση Facebook Twitter
14

:-) 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Ενα πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο βιντεάκιΠροφανώς όχι δημιουργημένο απο οικονομολόγους ούτε εκολαπτώμενους πολιτικούς- αλλά αμάν πια με αυτή τη σοβαροφάνεια,τη μιζέρια και την ανάγκη να βρίσκουμε σε όλα κάποιο ψεγάδι.Δε προσφέρει λύσεις αλλά ίσως λίγο φως σε όλη αυτή τη μαυρίλα που μας περιβάλλει συνεχώς!
Φιλαράκια νομίζω πως πέσατε να τις φάτε τις κοπέλες.Μία λατινική παροιμία λέει: Mater artium necessitas.(Η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης).Πριν λίγο καιρό ήμουν με παρέα σε ένα μαγαζί στο Γκάζι. Δίπλα μας καθόταν μία άλλη παρέα. Έπιναν μπύρες. Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι έκαναν το εξής. Είχαν παραγγείλει από το μαγαζί ο καθένας μία μπύρα. Όταν οι μπύρες τους τελείωσαν, ο ένας από αυτούς πήγε στο περίπτερο και πήρε κάποια κουτάκια μπύρες από εκεί. Άδειασαν διακριτικά τα κουτάκια στα ποτήρια συνεχίζοντας κανονικά να πίνουν. Αυτό το έκαναν δύο φορές. Όταν τους πήραμε χαμπάρι γελάσαμε. Το κατάλαβαν και πιάσαμε την κουβέντα. Μας είπαν πως με κάποιο τρόπο έπρεπε να ξεγελάσουν την... τσέπη τους. Όλοι τους άνεργοι για πολύ καιρό (ο ένας πρόσφατα απολυμένος με δεδουλευμένα απλήρωτα και κουτσουρεμένη την αποζημίωση απόλυσης). Πραγματικά πολύ συμπαθητικά παιδιά. Τους κεράσαμε τσιγαράκια, τα φτηνά μας τσιγαράκια - μας κέρασαν μπύρες, τις φτηνές τους μπύρες... Συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα. Καλή παρέα!Ξέχασα το σημαντικότερο. Στο σερβιτόρο άφησαν ένα αξιοπρεπές φιλοδώρημα (2,50 ευρώ), πάντα αφήνουν φιλοδώρημα...Τέλος μία άλλη λατινική παροιμία λέει: Nulla lex commoda omnibus est. (Καταδικάζουν ό,τι δεν καταλαβαίνουν).
Καλησπέρα και από εμένα. Καταρχήν, θα ήθελα να πω ότι η προσπάθεια οποιου/ασδήποτε να αντιμετωπίσει την κρίση θετικά είναι κάτι το σεβαστό και εκτιμητέο. Δεν ξέρω τι ηλικία έχουν η Νεφέλη και η Σελήνη, όμως έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να σκέφτεται λίγο "έξω από το κουτί".Ωστόσο, η άποψη μου είναι ότι η λύση που προτείνεται στο συγκεκριμένο βίντεο είναι προβληματική. Όχι μόνο επειδή είναι ουτοπική - ποιος/α καταστηματάρχης/-ισσα θα άφηνε κάποιους/ες να τοποθετήσουν ένα τραπέζι δίπλα στο μαγαζί του/της, χωρίς να το θεωρήσει αθέμιτο ανταγωνισμό; - , αλλά επειδή, μάλλον ασυνείδητα, εκφράζει κάτι που φαίνεται να είναι βαθιά ριζωμένο στη λογική του νεοέλληνα: την κουτοπονηριά. Θα κατανοήσω αν κάποιος/α τοποθετήσει ένα τραπεζάκι στην παραλία ή σε έναν χώρο για πικ νικ, όμως τι νόημα έχει αν το κάνει αυτό σε ένα μαγαζί, και μάλιστα σε μια μικρή επιχείρηση, (μιας και το βίντεο είναι γυρισμένο στην Ζεύξιδος), της οποίας μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο στοιχείο. Δηλαδή, τα κορίτσια του βίντεο μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή κάτι τέτοιο (εκτός αν μαζί τους έχουν και πάπια). Θα μπορούσαν απλά να πάρουν τον καφέ τους και να καθίσουν στο πεζούλι - πιο πρακτικό και χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάνε όλα αυτά τα πράγματα (ΙΚΕΑ είναι το μπουκάλι;). Κατά τη γνώμη μου, είναι καλό να προσπαθεί κανείς/καμία να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις θετικά, όμως, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, θα ήταν εξίσου καλό να σκεφτεί και την πολιτική διάσταση που μπορεί αυτές να πάρουν. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τις δημιουργούς αλλά έχοντας στο μυαλό μου ότι από τη στιγμή που εκθέτουν τις ιδέες τους είναι έτοιμες να δεχτούν κριτική, βλέποντας το βίντεο είχα την εντύπωση ότι παρακολουθώ μια απολιτίκ λύση σε ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Καλή συνέχεια.
Μπράβο κορίτσια! Πολύ καλή δουλειά!! Τώρα για όσους δεν έπιασαν το νόημα -χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την νοημοσύνη σας- σας αναφέρω ότι είναι καθαρά για να διακωμωδήσουν την όλη κατάσταση.
Παίδια χιούμορ κάνουμε ! Αν δε σας αρέσει το είδος του χιούμορ! Αλλά ,ηρεμήστε! Αν είχαμε βρει τη συνταγή για την ανάκαμψη δε θα υπήρχε βίντεο να σχολιάσετε! Τα φιλιά μου .
τα συμπεράσματα των παρακάτω σχολίων με ξεπερνούν. ναι το βίντεο δειχνει ΣΑΦΕΙΣ οδηγίες για το πως να αντιμετωπίσετε την κρίση. Μαλλον χρειαζομαστε βίντεο για να αντιμετωπίσουμε τη βλακεία. μπράβο στα κορίτσια. έξυπνη δουλειά.
Μα ναι!Καθόλου δύσκολο και μη πρακτικό!Κουβαλάς με το λεωδορείο Πατήσια Παγκράτι τα συμπράγκαλα μέχρι τον πεζόδρομο η το διπλανό καφέ που πληρώνει την κατάληψη στο Δήμο και σε 10 λεπτάκια μ ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, συνεχίζεις το καφεδάκι στο τμήμα.Πολύ εφετζίδικο το ραδιοφωνάκι!Και κάτι μπάσσα για τα βραχέα!Μοντέρνες αηδίες ,ανεφάρμοστες!Ειδικά απο δύο κοπέλλες.Δύσκολο να περπατάς με το τραπέζι υπο μάλης και να κρατάς και smartphone μαζί.Αντε ρε...
Ωραίο το βιντεάκι, ενδιαφέρουσα άποψη με χιούμορ. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι επιλογές κατ' ανάγκη, όχι από άποψη αποτελούν αντιμετώπιση της κρίσης. Από την άλλη όμως γιατί όχι; Πα μαλ, μαλ!...