Το πανάκριβο κινητό της Μέρκελ

Το πανάκριβο κινητό της Μέρκελ Facebook Twitter
5

 

Το πανάκριβο κινητό της Μέρκελ Facebook Twitter

Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν δημιουργήσει στη Γερμανία οι πληροφορίες ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν μέχρι και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ, έκαναν τα γερμανικά ΜΜΕ να ασχοληθούν με την ασφάλεια του κινητού της καγκελαρίου.

Η «Bild» έγραψε ότι η καγκελάριος διοικεί με το κινητό της διοικεί τη χώρα και αφιέρωσε άρθρο για το «κυβερνητικό» όργανο. Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι το τηλέφωνο της Μέρκελ μοιάζει με ένα κανονικό τηλέφωνο αλλά είναι μια πολύ εξελιγμένη συσκευή που παρέλαβε το 2013. Η συσκευή αυτή έχει πάνω της τον γερμανικό αετό, αλλά κυρίως έχει μέσα της μια κάρτα ασφαλείας με κρυπτογράφηση που ανεβάζει την τιμή του στα 2.618 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Bild», δεν είναι η μόνη που έχει φροντίσει να «θωρακίσει» με αυτό τον τρόπο τις συνομιλίες της. 5.250 τέτοια τσιπ έχουν μοιραστεί στους ανώτερους αξιωματούχους και σε όλους τους υπουργούς, από το υπ. Εσωτερικών που διέθεσε για αυτό το σκοπό αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM