Ένα κέικ για το φθινόπωρο

Ένα κέικ για το φθινόπωρο Facebook Twitter
2

Μια απλή συνταγή για ένα κέικ με φουντούκια, ιδανική για το φθινόπωρο.

Κέικ με φουντούκια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε σε ένα ταψί δύο φλιτζάνια αποφλοιωμένα φουντούκια, τα ψήνετε για ένα δεκάλεπτο, αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε. Κοσκινίζετε δύο φλιτζάνια αλεύρι μαζί με δύο κουταλάκια baking powder. Στο μίξερ χτυπάτε για περίπου τρία λεπτά τρία αυγά με ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο, σχεδόν λευκό μείγμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε εφτά κουταλιές λιωμένο ανάλατο βούτυρο (που έχει κρυώσει), ένα φλιτζανάκι εσπρέσο (που έχει κρυώσει), μισό φλιτζάνι γάλα, ένα σφηνάκι ρούμι, ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας. Προσθέτετε τα φουντούκια και 8 μπισκότα amaretti θρυμματισμένα. Σταματάτε το μίξερ και με μια σπάτουλα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε κυκλικά. Βάζετε το μείγμα σε ταψί και ψήνετε για 45 λεπτά. 

Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας κομματάκια πικρής σοκολάτας στο μείγμα ή καλύπτοντας το κέικ με ένα απλό γλάσο σοκολάτας. Και χωρίς έξτρα στολίδια αυτό το κέικ που μας έρχεται από την Ιταλία είναι εξαιρετικό!
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Το κρητικό φαγητό είναι πολιτισμικός πλούτος, κληρονομημένη γνώση, καταστάλαγμα εμπειριών, και πηγή έμπνευσης

Βιβλίο / Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια
οταν το σουπερ μαρκετ πεφτει μακρια κανεις παραλαγες στη συνταγη ετσι κ εγω εκανα την εξης...αντι για 1φλ.γαλα εβαλα 7μεριδες συμπηκνωμενο και το υπολοιπο φλιτζανι το συμπληρωσα νερο, αντι για εσανς εβαλα 2 καψουλες αρωμα βανιλιας , αντι για εσπρεσο διέλυσα στην αντιστοιχη ποσοτητα νερου 1 1/2κ.γ. καφε στιγμης,τα μπισκοτα τα παρελειψα και στη θεση τους εβαλα κουβερτουρα σε σταγονες και τελος προσθεσα 1/2κ.γλ κανελα. Η παραλαγη πηγε συννεφο αλλα το αποτελεσμα ηταν απιστευτα γευστικο!Καλη απολαυση!!