Νέος Αστικός Μύθος: ''Το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ''

Νέος Αστικός Μύθος: ''Το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ'' Facebook Twitter
7

Μου το είπε ο Νίκος:

Πριν μέρες ένα σατιρικό σάιτ (theblob.gr) έβγαλε την είδηση πως το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ.

Νέος Αστικός Μύθος: ''Το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ'' Facebook Twitter
Νέος Αστικός Μύθος: ''Το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ'' Facebook Twitter

Εικάζω ότι σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τους αφελείς δεν έβαλε ένα κείμενο τελείως τρελό (που θα φώναζε από μακριά ότι είναι σάτιρα), κάτι που κάνουν τα αντίστοιχα σάιτ όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τσιμπήσει. 

Και φυσικά, μια εφημερίδα (αθλητική σ'αυτή την περίπτωση) τσίμπησε και αντέγραψε την είδηση -τονίζοντας "σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theblob.gr" χωρίς να τη διαβάσει καν όπως φαίνεται, και την έβαλε σαν αληθινή.

 

Νέος Αστικός Μύθος: ''Το λογότυπο της ΕΔΤ κόστισε 500.000 ευρώ'' Facebook Twitter

 

[Το 'σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες' είναι το ανέκδοτο της ψηφιακής εποχής]

 

Δεν το λέω για να κουνήσω το δάχτυλο. Εμείς έχουμε κάνει χειρότερες γκάφες. Καλό είναι όμως οι αστικοί μύθοι να σκοτώνονται εν τη γεννέση τους, αν και υποψιάζομαι ότι είναι ήδη αργά. Τα υποτιθέμενα "500.000 ευρώ που κόστισε το λογότυπο" είναι ήδη όπλα στη φαρέτρα των εξοργισμένων / ψεκασμένων, όπως και δεκάδες άλλα ψέματα των τελευταίων ετών.

 

Γι' αυτό συχνά πυκνά αποδομώ σύγχρονους μύθους - για να υπάρχει τουλάχιστον κάπου και η αλήθεια αναφορικά με κάποιες συνωμοσιολογικές απιθανότητες...

 

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Τουλαχιστον το αντεγραψαν αυτουσιο (ενω συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις τα πιο αστεια κομματια κοβονται στην αναδημοσιευση) και ετσι μπορει ο αναγνωστης να το παρει ως σατιρα εκ μερους της εφημεριδας. Αν ειχανε κοψει τα περι πιτσαριας δε θα χρειαζοταν να εισαι ψεκασμενος για να το πιστεψεις.
Εγω ακουσα οτι τα 500 χιλιαρικα (502111 για την ακριβεια) τα πληρωσε η Λεσχη Μπιλντερμπεργκ μεσω του αρχιερεα της, του γνωστου εβραιοναζι μασωνονεοταξιτη Τζορτζ Σορος (του οποιου φυσικα ο παππους ειναι ο γνωστος σε ολους Γεωργιος Σοροσακης ο οποιος προκαλεσε τη χρηματιστηριακη φουσκα του 1933). ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ!
Γι' αυτό συχνά πυκνά αποδομώ σύγχρονους μύθους - για να υπάρχει τουλάχιστον κάπου και η αλήθεια αναφορικά με κάποιες συνωμοσιολογικές απιθανότητες... Πηγή: www.lifo.gr-----------------------------------------------------Δε θα ήταν πολύ χρήσιμο αν συγκεντρωνόταν και ευρετηριαζόταν σε μια ψηφιακή γωνίτσα όλα τα άρθρα που αποδομούν τις διαδικτυακές μπαρούφες; Τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ τη στήλη έχουν δημοσιευθεί πολλές και εξαιρετικά εμπεριστατωμένες αναρτήσεις από τον Αρη και από τους αναγνώστες του.
Εικάζω ότι σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τους αφελείς δεν έβαλε ένα κείμενο τελείως τρελό (που θα φώναζε από μακριά ότι είναι σάτιρα), Πηγή: www.lifo.grΤο ότι γράφουν οτι ο Σαμαράς έφτιαξε με τον γραφίστα πιτσαρία, και τα κουτιά πωλούνται στο ebay ως συλλεκτικά δεν φωνάζει από μακριά πως είναι σάτιρα;