Στο σημερινό Α μπα: όλα γύρω αλλάζουν

Στο σημερινό Α μπα: όλα γύρω αλλάζουν Facebook Twitter
78


________________
1.


μπορει να αλλαξει ο κοσμος?- dreamer

O κόσμος αλλάζει συνέχεια, αλλά σπανίως με τον τρόπο που θα ήθελες.


________________
2.


Αγαπητή Λένα,
Πριν από 9 μήνες περίπου (27.8.12) είχες απαντήσει στην ερώτησή μου.
Διάβασα και άλλες απαντήσεις σου από τότε γιατί μου άρεσε ο τρόπος που μου απάντησες και σε έκανα καθημερινή συνήθειά μου. Μετά από όλον αυτόν τον καιρό αποφάσισα να σου γράψω ένα ευχαριστώ για τις στιγμές που με άκουσε όλη η οικοδομή από τα γέλια αλλά και για τις ώρες που σκεφτόμουν τα συμπεράσματά σου. Αχαχαχαχ. Πιστεύω πως έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος και πως μπορώ τα βλέπω όλα από μια πιο σφαιρική εικόνα. Από την φλυαρία μου γίνεται κατανοητό πως είμαι παιδί της θεωρητικής, και μάλλον αυτό το κάτι στο οποίο είμαι καλός είναι ο λόγος. Μάλιστα έχω αποκτήσει και δικιά μου στήλη στο Internet (με άλλη θεματολογία φυσικά) και πάει πολύ καλά! Χάρη στις απαντήσεις σου έχω βελτιώσει πολύ τις σχέσεις μου και έχω αποβάλλει πολλά παθογόνα πράγματα/άτομα από την ζωή μου και σε ευχαριστώ ξανά γι'αυτό! Θα ήθελα σε ένα ταξίδι μου στο L.A. να σε δω από κοντά!

 

Υ.Γ. Η ερώτηση μου δεν έχω ιδέα ποια είναι απλά εκφράζω τα συναισθήματα μου, απάντησε σε ότι θεωρείς εσύ ότι πρέπει να απαντηθεί.

Υ.Γ.2 κάτι ήθελα να βάλω, το ξέχασα. Ανυπομονώ για την απάντηση σου!- Nick

Είμαι αρτίστα, αλλά δε μπορώ να απαντήσω σε ερώτηση που δεν έχει τεθεί. Είναι ήδη δύσκολο να σκέφτομαι απαντήσεις, μη μου ζητάς να βρω και τις ερωτήσεις.

________________
3.

Dear Α-μπα
Ποιος θεωρείται ο σωστός τρόπος να προφέρουμε τις ξένες λέξεις οταν τις χρησιμοποιούμε σε μια ελληνική πρόταση; 'Εξελληνίζουμε' την προφορά και τον τονισμό; Ή τις προφέρουμε όπως προφέρονται στην κανονική τους γλώσσα, κινδυνεύοντας να ακουστούμε σαν τη Ντορα Μπακογιάννη όταν λέει "πιΤΖάμες";-Integrin


Τρελαίνομαι για αυτή την προφορά. Λέει και Chοκολάτα; Τρελαίνομαι και με τον τρόπο που η Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου προφέρει το "Gιάννα" και το «Θίοντορ». Μου φέρνει στο μυαλό την κυρία Τεπενδρή μαζί με άρωμα μούχλας, Σανέλ Νο 5 και γούνας που έχει μείνει χρόνια σε ναφθαλίνη.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο σωστός, ξέρω όμως ποιος είναι ο λιγότερος δήθεν.


______________
4.


γεια σου γλυκάκι αμπάκι :) πιστεύεις πως το ''κακό''-δυστυχία-στενοχώρια, που σου προξενούν κάποιοι άνθρωποι, εσκεμμένα προφανώς, θα το βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους? εγώ θέλω να πιστεύω πως ναι. (και τώρα με τσιμπάει ένα κουνούπι και πρέπει να ξύσω λίγο το πόδι μου οπότε σε φιλώ :*)- Venaki


Εγώ πιστεύω πως όχι. Αυτό που γίνεται είναι ότι αν το κάνουν επανειλημμένα, αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσουν σε κάποιον που μπορεί και θέλει να ανταποδώσει το «κακό». Αν πρόκειται όμως για ανθρώπους που έχουν δύναμη (εξουσία) και αναισθησία, μπορεί και να μην το «πληρώσουν» ποτέ.


Επίσης πιστεύω ότι «εσκεμμένα» κακό προκαλεί μόνο ο Αρτέμης Μάτσας. Σπάνια κάποιος θα ασχοληθεί με τόσο πάθος με κάποιον άλλον. Τα «κακά» προκαλούνται περισσότερο από αδιαφορία και εγωκεντρισμό, παρά από σκέτη κακία.


______________
5.


Από κάποιες εικόνες που έχω δει από περιοχές που πλήττονται συχνά από σφοδρούς ανεμοστρόβιλους εκεί στο USA, τα σπίτια είναι ξύλινα κι έτσι παρασύρονται με τη μία. Γιατί αυτή η μανία να μη φτιάχνουν τα σπίτια από τούβλα και τσιμέντο αφο'υ θα τπυς χρησίμευε με τόσους ανεμοστρόβιλους; 'Ισως είναι πιο φτηνά τα ξύλινα αλλά κι εγώ σε τσιμεντένιο νοικιάζω, αυτοί είναι και ιδιοκτήτες, δικά τους είναι τα σπίτια, well they are richer than me!


Γιατί η Αμερική παραδοσιακά έχει αφθονία στο ξύλο και ως εκ τούτου, ναι, είναι πιο φτηνά. Γιατί αυτά τα χαμηλά κτίσματα είναι πιο ανθεκτικά στους μικρούς σεισμούς. Γιατί από τον ανεμοστρόβιλο σε σώζουν μόνο τσιμεντένια υπόγεια καταφύγια, και προς τα εκεί κατευθύνονται πλέον. Επειδή οι «τόσοι» ανεμοστρόβιλοι δεν είναι τόσοι ώστε να είναι αναγκαία η μεταστροφή σε νέα υλικά.


________________
6.


Νιώθω καμιά φορά σαν με έχει βάλει στο φούρνο και να με ψήνει σαν κέϊκ σοκολάτας. Και φουσκώνω από επιθυμία, ναι, αλλά δυστυχώς, απαγορευμένη. Να το κόψω το "άθλημα" λέω, γιατί θα έχω δράματα στο σπίτι και δεν αντέχω. Έλα όμως που μάλλον γεννήθηκα για να με βάζει στο φούρνο και να με τρώει μετά. Τί λες κι εσύ, Α,μπα;- Chocolate cake


Ότι θέλεις να σε τραβάνε, κι ας κάνεις ότι κλαις.

________________
7.


Α, μπα μου το θέμα που με απασχολεί είναι ερωτικής φύσεως, στο ξεκαθαρίζω από τώρα και ίσως το βρεις αρκετά κλισέ. Είμαι 19 κι αυτός δέκα χρόνια μεγαλύτερός μου. Γνωριζόμαστε πολύ καιρό και ενώ έχουν ειπωθεί πολλά μεταξύ μας τον τελευταίο κυρίως χρόνο, ενώ γνωρίζουμε κι οι δύο την έλξη που υπάρχει ανάμεσά μας κ ενώ τελικά έγινε η πολυπόθητη κίνηση από την πλευρά του, εγώ δεν ενέδωσα. Δείλιασα γιατί σκέφτηκα με την λογική κι όχι με την καρδιά, κάτι που μετάνιωσα στη συνέχεια και που μετανιώνω ακόμα. Είχα αρκετό καιρό να τον δω από κοντά, χωρίς να υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ μας και το είχα 'ξεχάσει' κάπως το θέμα. Τώρα όμως που έτυχε και ξανά συναντηθήκαμε, συνειδητοποίησα ότι αισθάνομαι τα ίδια και περισσότερα γι'αυτόν. Λες να φταίει το γεγονός ότι τώρα είναι σε σχέση; κι ότι γνώρισα κ την κοπέλα του; και κατάλαβα πόσο τυχερή είναι που τον έχει δίπλα της; Μήπως είναι απλά ένα απωθημένο; Ρε συ Α,μπα κάθε φορά που τον βλέπω, αισθάνομαι αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι που λέμε, νομίζω ότι η καρδιά μου χτυπάει τόσο έντονα (γίνομαι πολύ γραφική το ξέρω :p), αν και δεν αφήνω να φανεί ούτε καν στον ίδιο. Ξέρω ακούγεται πολύ κλισέ η ιστορία και μόνο από την διαφορά ηλικίας αλλά ήταν πολύ σωστός απέναντί μου και δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την διαφορά ηλικίας μας και το γεγονός ότι εξαιτίας αυτού θα μπορούσα να είμαι πιο αφελής. Όσον αφορά την δική του πλευρά, στην πρόσφατη συνάντησή μας δεν φάνηκε να είναι αδιάφορη, κάθε άλλο. Θα ήθελα πολύ να αρχίσει πάλι μία επικοινωνία μεταξύ μας, αλλά ξέρω ότι είναι λάθος εφόσον έχει σχέση.Γιατί βρε Α, μπα να δειλιάζεις τη στιγμή που έχεις φτάσει τόσο κοντά σ'αυτό που θες μόνο και μόνο επειδή σκέφτεσαι με την λογική, το πώς θα σε κρίνουν οι άλλοι για τη συγκεκριμένη πράξη; Ενώ το θες με όλη σου την καρδιά;- 3:14:00


Λες να μην «εκμεταλλεύτηκε» την ευκαιρία επειδή βρήκε γρήγορα άλλη; Λες να δείχνει ενδιαφέρον επειδή θέλει μια κοπέλα για μόνιμη και μια για να παίζει; Λες να άλλαξες γνώμη επειδή τον είδες πιασμένο; Και που να φανταστείς ότι όλα αυτά είναι ασήμαντα παιχνίδια, επειδή είσαι ακόμη 19...

________________
8.


Γιατί τον καφέ φίλτρου τον λέμε "γαλλικό", όταν στην Γαλλία δεν τον βρήκα σε καμία καφετέρια; Εκεί όταν λένε "καφέ" εννοούν αποκλειστικά τον εσπρέσσο.- Cafe au lait


Δεν έχω πάει στη Γαλλία, αλλά νόμιζα ότι όταν λένε καφέ εννοούν τον Café au lait. Ζητώ τη βοήθεια του κοινού.


(Γιατί έχει μείνει από τότε που η Ελλάδα ήταν γαλλόφιλη και τα μισά καφέ της Αθήνας λεγόταν café de Paris).


________________
9.

Αγαπητή Α μπά, θα μπορούσες...όοοοοοποτε αυτό είναι δυνατόν να φτιάξεις μια λίστα με τα βιβλία που προτείνεις κατά καιρούς? Ξέρω ότι αν διαβάσω όλα τα αμπα θα τα βρώ...τουλάχιστον να γράψεις αυτά που εχεις στο μυαλό σου και σου έρχονται αμέσως οπότε δεν θα σου πάρει πάρα πολύ χρόνο! εεεεεεεε;;;- βιβλιοφάγος


To έκανα εδώ.


________________
10.

Με πήρε η αδερφή μου να μου πει να κατεβω κάτω να μου δώσει την τσάντα ΜΟΥ που ειία ξεχάσει σπίτι της.

Της είπα οκ, έκλεισα το τηλέφωνο, μετά χτύπησε ένα άλλο το έκλεισα κι αυτό και μετά συνέχισα σα να μη με είχε πάρει ποτέ η αδερφή μου.

Μέχρι που ανέβηκε πάνω με έλουσε και όλα λύθηκαν.

Το παθαίνω πολύ συχνά.

Έχεις ιδεά γιατί;- daze

 

Μπορεί να είναι οργανικό, μπορεί και να μην είναι.

________________
11.

Α-μπά μου, λατρεία μου που έγινες συνήθεια,

Είναι ο αληθινός και μόνος ουσιαστικός προορισμός της γυναίκας να κάνει παιδιά?
Αν δεν έχει βρει ή δεν της κάθεται βρε παιδί μου, ο έρωτας που θα ήθελε να μετουσιώσει σε σάρκα θα πρέπει να μην χαλαρώνει και να είναι στο κυνήγι του μη χείρον βέλτιστου αρσενικού που θα την καταστήσει ενδιαφέρουσα? –γιατί αλλιώς πως θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα ενδιαφέρουσα άλλωστε?– ή αν έχει την οικονομική δυνατότητα να ζητήσει τη συνδρομή της επιστήμης ώστε να εκπληρώσει το σκοπό της?
Και αν τελικά τίποτα από όλα αυτά δε συμβεί, η ζωή της θα είναι –ειδικά στην Ελληνική κοινωνία-άνευ λόγου? Θα το μετανιώσει πικρά? Θα γίνει αλκοολική και θα την βρούνε οι γείτονες νεκρή από την μυρωδιά και με τα μάτια φαγωμένα από τις must have γάτες της?

PS. Δώσε μου Ά-μπα μου μια καλή απάντηση μέχρι την Πέμπτη που έχω γενέθλια (36 yeeeaaaahhhh) για να αφαιρέσεις από τους ώμους μου ένα μεγάλο υπαρξιακό φορτίο αλλά και για την ατάκα ρε γαμώτο που θα λέω στο πάρτι γενεθλίων . Φιλώ Σε -Γκραν γκινιόλ

Τα γενέθλια σου πέρασαν προ πολλού, αλλά όποιος σε ρωτάει τέτοια, δεν το κάνει από υπαρξιακό ενδιαφέρον. Απλώς του αρέσει το κουτσομπολιό.


Δεν υπάρχει αληθινός και μόνος και ουσιαστικός προορισμός για κανέναν, ούτε για τη γυναίκα, ούτε για τον άντρα. Κατά τύχη υπάρχουμε, και αν εξαφανιζόμασταν σε μια στιγμή, το σύμπαν δεν θα το ένιωθε ούτε σαν αμυδρότατο τσίμπημα. Μη λες τέτοια μεγάλα λόγια, οι πλανήτες είναι πολύ γέροι για να γελάσουν.


Όποιος κάνει παιδιά, θέλει να κάνουν κι άλλοι, για να μη νιώθει βλάκας που άλλαξε τη ζωή του. Όποιος δεν έχει, ζηλεύει αυτούς που έχουν, γιατί νομίζει ότι κάτι του λείπει. Έχουμε ανάγει κάτι τόσο μπανάλ σε υπέρτατο θαύμα. Οι γιαγιάδες μας έκαναν δέκα δέκα τα παιδιά, και κανείς δεν έδινε σημασία. Γιατί το έχουμε κάνει τόσο θέμα, δε μπορώ να καταλάβω.

________________
12.


Αγαπητή Α μπα, σε λιγο καιρό ο φίλος μου θα κάνει ένα πολύ επικίνδυνο χειρουργείο απο το οποίο κανείς δεν ξέρει ακριβως πως θα βγει. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως θα αντιμετωπίσω όλη αυτή τη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα την ώρα αυτη του χειρουργείου. Βλέπω συνέχεια εφιάλτες και δεδομένου οτι η επέμβαση θα γίνει στο εξωτερικό, έχω μεγαλύτερη ανασφάλεια, γιατί δεν ξέρω ποιος απο τους δικούς μου ανθρώπους θα μπορέσει να έρθει και να είναι δίπλα μου. Αισθάνομαι σα να έχω πέσει σε μία δίνη, η οποία με πνίγει μέρα με τη μέρα και πιο πολύ. Ευχαριστώ πολύ!- αφροδιτη

Να βγεις από την κοσμάρα σου και να στηρίξεις τους δικούς του, αυτό να κάνεις. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι' αυτά που λες.

Φαντάσου, να βρίσκεσαι προ επικίνδυνου χειρουργείου, και να μάθεις ότι ο/η σύντροφος σου ρωτάει τους άλλους «και τι θα κάνω τώρα ΕΓΩ; Πώς να το αντιμετωπίσω ΕΓΩ;» Θεέ μου...


78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ