1.245 αυτοκτονίες από το 2009 ως το 2011, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

1.245 αυτοκτονίες από το 2009 ως το 2011, λέει η ΕΛΣΤΑΤ Facebook Twitter
27

Στοιχεία για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, βασιζόμενη στα δελτία των ληξιαρχείων της χώρας και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοχειρίες το 2009 ανήλθαν σε 391, το 2010 σε 377 και το 2011 σε 477, συνολικά δηλαδή 1245 αυτοκτονίες την τριετία.

Σύμφωνα όμως με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που υπογράφει το έγγραφο, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Ως προς τη μεθοδολογία, η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού, συλλέγει από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στατιστικά δελτία θανάτου. Στα δελτία αυτά, τα οποία συμπληρώνονται από τον Ληξίαρχο με βάση τα Ιατρικά Πιστοποιητικά θανάτων, αναφέρεται η αιτία θανάτου, και ειδικότερα, στην περίπτωση βίαιου θανάτου, καταγράφεται αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία. Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ σε περιπτώσεις αδιευκρίνιστης αιτίας θανάτου, προβαίνει σε συμπληρωματικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις ιατροδικαστικές αρχές και αν δεν υπάρξει οριστικός χαρακτηρισμός (αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία) από τους ιατροδικαστές, οι περιπτώσεις αυτές κατατάσσονται στις «αδιευκρίνιστες».

Βουλευτής της Χ.Α. που είχε ζητήσει την ενημέρωση υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1.1.2009 έως 23.08.2012 σε 3.124 πανελλαδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM