ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τον νεοναζισμό δεν τον πολεμάς με τα όπλα του

Facebook Twitter
110

Είδα στο X-press το βίντεο που ανέβηκε στο youtube με τον «αιμόφυρτο φασίστα που κρύφτηκε στου Μπαιρακτάρη και τον έσωσαν οι μετανάστες».

 

Μερικές σκέψεις

 

 

 

1.

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνθρωπο αιμόφυρτο. Δεν έχει σημασία αν είναι «φασίστας» ή οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει ότι είναι ΘΥΜΑ. Καταλαβαίνω ότι στο «λαϊκό δικαστήριο» του ίντερνετ είναι μια τέλεια υπόθεση για online ετυμηγορίες τούτο το βαρετό βράδυ Κυριακής. Όμως η πραγματική ζωή δεν είναι « online ετυμηγορίες τα βαρετά βράδια των Κυριακών». Αν επιμένεις: To θύμα έχει το δίκιο με το μέρος του

2.

«Αντιφασιστική επίθεση» γράφει ο τίτλος. Μια από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες είναι ότι μπορείς να πολεμήσεις τον νεοφασισμό με τα όπλα του, δηλαδή τα τυφλά χτυπήματα. Όχι αγαπητοί. Τον νεοφασισμό τον χτυπάς όταν του γυρίσεις την πλάτη και όταν καταλάβεις ότι δεν είναι η λύση σου για κανένα πρόβλημα. Όταν καταλάβεις ότι γεννιέται μέσα από τα κοινωνικά προβλήματα και τρέφεται από αυτά. A, ναι, και «παιδεία, παιδεία, παιδεία». Προλαβαίνεις όμως να κάνεις μαθήματα παιδείας εξπρες;

3.

Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν ήρωες video game.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του παιχνιδιού:

”Τόπος: Το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστούν: Φασίστες και Αντιφασίστες. Λίγα λόγια για το έργο: Οι φασίστες χτυπάνε στα τυφλά μετανάστες. Κάποια στιγμή οι αντιφασίστες αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στην τελευταία πίστα όμως οι μετανάστες βοηθάνε τους φασίστες  και το παιχνίδι δυσκολεύει. Θα καταφέρεις να το τερματίσεις;. Όμως η πραγματική ζωή δεν είναι video game. Και τα τυφλά χτυπήματα δεν βοηθούν κανέναν.

4.

Αυτοί οι άνθρωποι που τραβάνε βίντεο ενώ κάποιος είναι αιμόφυρτος στο πάτωμα με τι ψυχραιμία το κάνουν; Τι σκατά έχει συμβεί; Προτεραιότητα μας είναι τα hits στο youtube; Είναι δυνατόν να μην μπλοκάρεις καθόλου εκείνη την στιγμή αλλά να θες να καταγράψεις το γεγονός;

5.

Νομίζεις ότι τονίζοντας ότι «τον βοήθησαν μετανάστες» ότι θα στρέψεις την κοινή γνώμη υπέρ των μεταναστών; Ξανασκέψου το.

6.

Με τέτοιες ηλιθιότητες το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι είναι να δίνουν πόντους στην θεωρία των δυο άκρων. Στα τηλεοπτικά και ψηφιακά πανελ ένα «τσακ» χρειάζεται για να ξεκινήσει η αγαπημένη συζήτηση. Ενισχύεις τον νεοναζισμό με τέτοιες ενέργειες δεν τον αποδυναμώνεις.

110

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Αλήθεια, πού τον βρίσκουν τόσο ελεύθερο χρόνο οι μεν φασίστες να κοπροσκυλιάζουν και να δέρνουν μετανάστες και οι δε αντιφασίστες να κυνηγάν φασίστες; Αντιεξουσιαστές και χρυσαυγίτες όλοι τους φοιτητές είναι; Επίσης, αυτά τα γεμάτο πάθος κείμενα από τους ιδεαλιστές νεαρούς που μας "ανοίγουν" τα ζαβλακωμένα από την τηλεόραση μάτια, που εξηγούν με αγανάκτηση το "κοινωνικό έργο" των αντιφα, δεν επικεντρώνονται στο περιστατικό, αλλά γενικολογούν. Το θέμα είναι ότι δείρανε κάποιον που πέρασαν για χρυσαυγίτη, κι όχι έναν χρυσαυγίτη που τον πιάσανε "επί τω έργω". Με τη "λογική" τους, αξίζει να τις φάει και ένας έφηβος που λόγω μόδας, "έγινε" φασίστας, αλλά ο οποίος δεν παίρνει μέρος στα μίνι πογκρόμ. Γι αυτό εγώ βλέπω ως εκλογικεύσεις του μίσους για τους αντίθετούς τους, αυτά τα μεγάλα λόγια των αντιφα. Και στα πανεπιστήμια μέσα, μπορεί να τις φας αν φιλοχρυσαυγιτίζεις, δίχως να μαχαιρώνεις μετανάστες. Όπως για έναν παοκτσή αρκεί το γεγονός πως ο άλλος είναι Άρης για να τις φάει, το ίδιο ισχύει και για τους αντιεξουσιαστές και τους φασίστες. Είναι δύο αντίθετοι πόλοι που ο ένας τρέφει άσβεστο μίσος για τον άλλον. Και όντας κυρίως θερμόαιμοι νεαροί και οι δυο μεριές, αυτό το μίσος αρκεί για να οδηγήσει σε συμπλοκές. Αφού παλιά, προτού οι φασίστες γίνουν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, οι αντιφα πάλι πλακωνόταν με τους φασίστες. Απλά τώρα, λόγω της έξαρσης της ρατσιστικής βίας, οι εκλογικεύσεις τους ακούγονται "πειστικές". Και μετανάστη να μην πειράζουν από αύριο οι χρυσαυγίτες (λέμε τώρα), πάλι αυτοί οι δύο χώροι θα τρώγονται σαν τα σκυλιά. Εγώ θα αναγνώριζα ως κάτι το αναγκαίο και το δίκαιο, αν απλοί πολίτες και τα συνήθη θύματα της ρατσιστικής βίας, δημιουργούσαν κάτι σαν πολιτοφυλακές στις γειτονιές με τα μεγαλύτερα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων. Αλλά τον αντιφα θερμόαιμο ιδεολόγο που ο φασίστας του είναι κόκκινο πανί και ψάχνεται για να παίξουν κλωτσομπούνια, συγνώμη αλλά δεν τον βλέπω με το ίδιο μάτι...
"Τον νεοναζισμό δεν τον πολεμάς με τα όπλα του" ΄Οχι, βέβαια, τον πολεμάς με το savoir vivre και την εκπαίδευση. Τι λέτε, αλήθεια; Ευτυχώς που κάποιοι έχουν τ' αρχίδια να τους πολεμήσουν με τα όπλα τους (όχι εγώ, δυστυχώς), αλλιώς τώρα θα μας είχαν κάτσει ήδη στο σβέρκο...
Εκπλήσσομαι από τη σιγουριά πολλών σχολιαστών πως το τέρας του μίσους πρέπει να χτυπηθεί με μίσος. Εγώ δυσκολεύομαι να φανταστώ τι θα κέρδιζα σαν άνθρωπος αν χτυπούσα ή σκότωνα κάποιον. Δε θέλω να πάρω μέρος σε κανένα τραμπουκισμό ή φονικό, ακόμα και αν κρύβεται από πίσω του κάποιος ιερός σκοπός. Έτσι κι αλλιώς, πήξαμε πια από τους ιερούς σκοπούς και τα μακελειά που τους ακολουθούν. Από τους σταυροφόρους και τους ναζί μέχρι τους βομβιστές που αυτοκτονούν στη Βαγδάτη και τις φυλές που αλληλοσκοτώνονται στη Σομαλία, όλοι έχουν κάποιον ιερό σκοπό. Εγώ το μόνο που βλέπω είναι ένας αφόρητος πόνος που λερώνει το μέλλον. Πείτε με γραφική αλλά θα την πετάξω την ατάκα του Γκάντι, κι ας μην ξέρω αν θα είχα τα δικά του κουράγια να πολεμήσω χωρίς να γίνω το ίδιο χυδαία με τον εχθρό μου : 'I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does is permanent'
Λοιπόν μιας και γίνεται καλά εδώ ακόμα... Το θέμα είναι ένα και είναι πολύ απλό. Η Χ.Α. κάνει ότι κάνει εδώ και κάποιο καιρό. Έχει κερδίσει όσους έχει κερδίσει, έχει εχθρούς όσους έχει εχθρούς και την έχουν συμπαθήσει όσοι την έχουν συμπαθήσει. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. (αναλογικά με τους ψήφους που παίρνει το "κόμμα")Είναι μια μειοψηφία πάνω στην οποία βασίζεται το σύνολο για να μεγαλώσει. Να κάνει την προπαγάνδα του να να να...Τώρα, μετά από αυτήν την τριετή (περίπου) live δημοσκόπηση της Χ.Α. και το πραγματικό -γιατί το ΛΑΟΣ δεν μπορούσε να το κάνει αυτό- "μέτρημα του χώρου" , βγήκε -στο συνέδριο- το πραγματικό πρόσωπο,της (Νεας) Ν.Δ. Η οποία τόσο καιρό κάνει την 2η βρώμικη δουλειά. Η ρητορική της είναι του στυλ "εμείς που αγαπάμε την Ελλάδα και οι απέναντι που μας/την μισούν", "αυτούς που τόσα χρόνια εμείς διορίζαμε, τώρα μας πολεμάνε". ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ η χώρα και μερικοί (με μαεστρία δε λέω) φτιάχνουν ένα δικό τους έργο, με εχθρούς που πρέπει να πολεμηθούν. "The war on terrorism, terrorism, terror, terrorism, ΣΥΡΙΖΑ, terrorism, αριστεροί, οπισθοδρομικοί, παραιτημένοι, άπλητοι υπάνθρωποι που μας κρατάνε πίσω. "Πολλοί έχουν τσιμπίσει -ειδικά με το άλλοθι του "αμαρτωλού δημοσίου"- και πλέον τσακώνοντε από δω και από κει λες και έχει σημασία. Λες και ο Σαμαράς ΟΝΤΩΣ ήθελε να εξυγιάνει το δημόσιο και ο Κουβέλης δεν τον άφηνε. Αριστεροί βάλαν το μαχαίρι στον λαιμό ΝεοΔημοκρατών να συνεχίζουν να διορίζουν το 2013. Τσακώνονται σαν να παίζεται η ζωή τους, ενώ ουσιαστικά από κει που όντως παίζεται απουσιάζουν. (Τώρα καταλαβαίνω 100% γιατί έκλεισε ΕΤΣΙ η ΕΡΤ. Ο πόλεμος αυτός τράφηκε εξωπραγματικά πολύ με αυτό.)Ξεκατίνιασμα κανονικό με τελικό προορισμό, τους διαλόγους που έγιναν στα σχόλια αυτής της στήλης, να γίνονται πραγματικότητα και όχι απλώς ιντερνετικό δικαστήριο κυριακή βράδυ. Δεν είναι τυχαία τα σχόλια Βορίδη, Γεωργιάδη, Πολύδωρα αυτές τις μέρες. Εκλογές θα γίνουν σύντομα, καθώς φαίνεται. Και η δεξιά -πλέον μετά το συνέδριο της ΝΔ μπορώ να το πω με σιγουριά- έχει βάλει στόχο να μείνει μόνη της και να βάλει απέναντι όποιον δεν "πειθαρχήσει". Να τον πολεμήσει -χωρίς να υπάρχει αυτός ο πόλεμος στην Ελλάδα-, με τον τσαμπουκά και άλλοθι την κρίση να φτιάξει μια χώρα στην οποία θα κυβερνάει μόνος του, χωρίς αντιπολίτευση. Δεν είναι εποχή για Δημοκρατία άλλωστε. Η πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη έτσι και αλλιώς δεν είναι προιόν πολιτικής, αλλά τεχνοκρατικής αντίληψης, βασισμένης μόνο σε όρους οικονομίας. Η κοινωνία δεν χωράει στην εξίσωση. Αν, παθητικά το δέχεσαι -δεν μιλάω για αυτούς που το ΘΕΛΟΥΝ- σκάσε και κολύμπα, δεν σου φταίει ο χρυσαυγίτης στο βίντεο.
"Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον" Και σίγουρα δεν τον τσακίζεις με νομοσχέδια και άλλες "δημοκρατικές" πολιτικές που τον κάνουν να φαίνεται περισσότερο αντισυστημικός στα μάτια ενός αγράμματου.
Ρε αγορι μου επειδη τα φωναζετε 50 φορες την ημερα στα εξαρχεια δε σημαινει οτι πρεπει να το πραξεις κιολας. Ποσο δογμα πια? Και λες τον αλλον αγραμματο?Σταματηστε να ζειτε με δογματα, το ειπε κι ο Steve Jobs.
Μα ναι φυσικά και το είπε. Και μετά συμπλήρωσε με το "Be Hungry, Be Stupid".Πράγμα πολύ άδικο για την εξυπνάδα και τα παιδάκια στην Ταυλάνδη ή όπου τέλος πάντων θεμελίωσε την Αυτοκρατορίατου.Ο Αυτοκράτορας.(Ξερνάω...)
Ρε αγορι μου επειδη τα φωναζετε 50 φορες την ημερα στα εξαρχεια δε σημαινει οτι πρεπει να το πραξεις κιολας. Ποσο δογμα πια? Και λες τον αλλον αγραμματο?Σταματηστε να ζειτε με δογματα, το ειπε κι ο Steve Jobs.
Ειναι ενδιαφερον οτι αν και φαινεται να υπαρχει μια σχετικη συμφωνια οτι η βια και η μισαλλοδοξια εχουν να κανουν με οικογενειακα, κοινωνικα, πολιτικα και μορφωτικα αιτια (δεν ειναι δλδ το θεμα γονιδιακο η pure evil οποτε θα ηταν αδυνατο να αντιμετωπιστει χωρις τη χρηση επιστημονικης φαντασιας), δεν υπαρχει η αναμενομενη συγκλιση στον τροπο αντιμετωπισης
Βλέπεις δίπλα σου στο μετρό, σε ένα μαγαζί, οπουδήποτε, έναν απροκάλυπτο χρυαυγίτη σαν τον συγκεκριμένο. "Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή" μες στα μούτρα σου. Να τον αγνοήσεις δεν μπορείς (το ξέρεις και το ξέρει). Αν καταπιείς αμάσητη την παρουσία του, σου επιβάλλεται με τον φόβο, αν πας να πεις κάτι, μπορεί να βρεθείς στην εντατική. (Δεν συζητάμε καν για περιπτώσεις ομαδικής χρυσαυγίτικης παρουσίας.) Η συλλογική αντίδραση και αποδοκιμασία λοιπόν είναι μονόδρομος. Όσο συλλογικότερη, τόσο αποτελεσματικότερη και λιγότερο βίαιη.
"Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνθρωπο αιμόφυρτο. Δεν έχει σημασία αν είναι «φασίστας» ή οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει ότι είναι ΘΥΜΑ."Αν βλέπαμε δηλαδή σε βίντεο έναν άνθρωπο με χειροπέδες, θα λέγαμε μάλλον ότι δεν μας νοιάζει αν είναι εγκληματίας. Σημασία έχει ότι "είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είν' ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε". Ή μήπως όχι;Για τις υπόλοιπες τοποθετήσεις του άρθρου, με κάλυψε πλήρως (πληρέστερα δεν γίνεται) ο Nick Vertigo. Αλλά ας προσθέσω κάτι. Γράφετε: "Τον νεοφασισμό τον χτυπάς όταν του γυρίσεις την πλάτη και όταν καταλάβεις ότι δεν είναι η λύση σου για κανένα πρόβλημα". Μα το φρικώδες είναι ότι η ελληνική κοινωνία ΔΕΝ του γυρνάει την πλάτη και δείχνει να τον θεωρεί λύση για τα προβλήματά της. Περί αυτού πρόκειται και γι' αυτό συζητάμε. Τι κάνουμε εν προκειμένω, κι όταν τα "μαθήματα παιδείας εξπρές" είναι απλώς ανέφικτα;Όσο για το σχόλιό σας "Και κάθε νοήμον ον είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι με τη βια ο κόσμος δεν πάει παρακάτω αλλά μένει στάσιμος", τι να πω; Μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τη χορεία των νοημόνων όντων πολύ κόσμο, από τον Ηράκλειτο μέχρι τη Ναόμι Κλάιν -συμπεριλαμβανομένου τού μακρόθυμου Τζέσους, που πήρε με τα πολλά μαστίγιο για να διώξει τους εμπόρους από τον ναό!
Μα Συνέβη! Όχι μόνο το 30 αλλά από το 20 η Γερμανία εγινε πεδίο ανταγωνισμου ανάμεσα σε αναρίθμητες ομάδες αριστερές και δεξιές που πολέμησαν αναμεταξύ τους για κυριαρχία. Οι συγκρούσεις ήταν συνεχόμενες και τελικά οι ναζί ισχυροποιήθηκαν αφενός γιατί στηρίχτηκαν από το κατεστημενο της εποχής (που φοβόταν περισσότερο τον κομουνιστικό κίνδυνο) και αφετέρου από την κούραση του απλού κόσμου να βλέπει συνεχείς συγκρούσεις. Επιλέχθηκαν από πολλους για να φέρουν την τάξη!!
Από χρυσαβγήτικης οπτικής ο τύπος απλώς γλύστρησε και έπεσε πάνω σε προφυλακτήρα. Εξ άλλου είναι παγκοσμίως γνωστό ότι αυτοί είναι πάντοτε.... ή τάν,ποτέ... επι τας, οπότε κανένα πρόβλημα.
Παραδέχομαι ότι μπορεί να είμαι περιορισμένης αντίληψης, αλλά θα μου εξηγήσει κάποιος σε τι διαφέρει κάποιος που δέρνει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ έναν Πακιστανό γιατί "όλοι οι Πακιστανοί είναι εγκληματίες να' ουμ και αύριο θα μου βιάσει το κοριτσάκι ή θα το αφήσει ανάπηρο για του κλέψει το κινητό", από κάποιον που δέρνει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ τον υποστηρικτή ενός πολιτικού χώρου επειδή "όλοι αυτοί δέρνουν και αν δεν έχει δείρει ο συγκεκριμένος, ΣΙΓΟΥΡΑ το έχει σκεφτεί και είναι θέμα χρόνου να το κάνει"; Ομολογώ η "προληπτική αυτοάμυνα" είναι ένας πολύ ενδιαφέρων όρος, τον οποίο πρώτη φορά ακούω... Εμένα πάντως μου έμαθαν ότι η πρώτη μορφή φασισμού, είναι η υπεραπλούστευση και γενίκευση, δηλαδή το "άσπρο - μαύρο" ή το "ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας", με άλλα λόγια, το να βλέπεις τον κόσμο σαν να ήταν cartoon ή video game με "καλούς και κακούς". Αν πάντως αρκεί ένα μπλουζάκι με quote του Λεωνίδα για να φας ξύλο από οργισμένο όχλο - γιατί περί αυτού πρόκειται - , πάλι καλά που η ΧΑ δεν ανέβηκε σε ποσοστά όταν παιζόταν στα σινεμά το "300".
δεν είναι ΑΠΛΑ υποστηρικτής ενός οποιουδήποτε χώρου. είναι ένας χώρος/συμμορία/κόμμα που κάνει ξεκάθαρες τις θέσεις του για τους μετανάστες (και όχι μόνο) και έχει μια ιδεολογία που βασίζεται στο μίσος και στην βία ως αυτοσκοπό.Που φωνάζει 'η Ελλάδα στους Ελληνες'. Ατομα που εχουν πανω τους τατού το ''SS'' ή γράφουν τιμητικά ποιήματα για τον Χίτλερ. Δεν είναι προφανές ότι ΟΛΟΙ δέρνουν και ναι θα δείρει και ο συγκεκριμένος? αφού αυτό είναι η μόνη ''πολιτική'' της ΧΑ. έχει καμια πρόταση για την κοινωνία, για το πολιτικό σύστημα, για την οικονομία? όχι. άρα όταν έχεις μπει σ' αυτόν τον χώρο, ξέρεις ότι τι ασπάζεσαι. Υπάρχουν δλδ καλοί και κακοί χρυσαυγίτες?
Δηλαδή δεν υπάρχουν τύποι από αυτούς που φώναζαν για κρεμάλες, καρμανιόλες και φωτιές στη Βουλή στα λεγόμενα "κινήματα των Πλατειών", που τόσο αγαπήθηκαν ακόμη και από τους αναρχικούς, που απλά είδαν φως και μπήκαν για να δώσουν μάθημα στα "λαμόγια"... Ή ας πούμε περίπου το 10% των Ελλήνων είναι Νεοναζί, αλλά εδώ και καμιά 30-άρια χρόνια που υπάρχει η ΧΑ, απλά αγνοούσαν την ύπαρξη της, δεν θα το έψαχναν πολύ το θέμα φαίνεται και με τη κρίση είπαν να το πάρουν πιο θερμά... Επίσης φίλε/η από το να λέει κάποιος "έξω οι ξένοι" ή ακόμη και "θάνατος στους ξένους" μέχρι να διαπράξει σφάξιμο και τον ξυλοδαρμό, υπάρχει μια κάποια διαφορά και απόσταση. Με την ίδια λογική και κάποιοι που μιλάν για ένοπλες πάλες ενάντια στο σύστημα, ταξικά μίση και στραγγαλισμό του τελευταίου καπιταλιστικού γουρουνιού με τα άντερα του προηγούμενου, είναι και αυτοί επικίνδυνοι και άξιοι προληπτικού ξυλοδαρμού, ή τουλάχιστον απομάκρυνσης και απομόνωσης από το κοινωνικό σύνολο. Με το σχόλιο σου απλά επιβεβαιώνεις τα όσα λέω για την επικινδυνότητα της ασπρόμαυρης λογικής και οπτικής των άκρων. Πρόσεξε, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν θα έλεγα τίποτα από αυτά αν ο συγκεκριμένος τύπος ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, αλλά σύμφωνα με το άρθρο και την περιγραφή του video, το μόνο του "έγκλημα" ήταν ένα μαύρο μπλουζάκι και το κοντό κούρεμα. Αν όντως τον είδαν κάποιοι να δέρνει κάποιον ή να τραμπουκίζει, καλά τον κάνανε, κι΄εγώ μαζί τους, αλλά όχι προκαταβολικά ρε αδερφέ. Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό; Ένα παλιό "ρητό" που έχω ακούσει που λέει "ο άνδρας πρέπει να δέρνει τη γυναίκα του τρεις φορές την εβδομάδα και αν ρωτήσει γιατί, να της πει "ξες εσύ".
ακριβώς! επίσης, ΔΕΝ είναι άνθρωποι αλλά ανθρωπόμορφοι. Πόσοι ακόμη μετανάστες πρέπει να μαχαιρωθούν, πόσοι ομοφυλόφιλοι να ξυλοκοπηθούν, πόσες γυναίκες να υβρισθούν, πόσοι μπράβοι να υπερασπισθούν την ΧΑ, πόσοι αστυνομικοί να τής κάνουν τα στραβά μάτια - για να το βάλετε καλά στη γκλάβα σας ότι δεν υπάρχουν δύο άκρα, δεν είναι παιχνίδι αλλά στημένη φάση, δεν είναι ανταγωνισμός συμμοριών, αλλά μάχη μεταξύ κτηνών που δεν χωνεύουν ούτε τα άντερά τους και ανθρώπων που πιστεύουν στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να περπατά χωρίς να κινδυνεέυι η ζωή του από ναζιστές; Και στο τέλος-τέλος, επειδή μερικοί από δω μέσα μάς τα έχετε πρήξει με την δήθεν αμεροληψία σας, άμα δεν γουστάρετε να πλακώνεστε καθείστε σπίτια σας αγκαλιά με τις οθόνες και αφείστε τους ενεργητικούς αντιφασσίστες να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα και εσείς να περνάτε την μέρα σας κάνοντας πότε τσκ-τσκ-τσκ και πότε κοκοκο...
Το να είσαι πακιστανός, έλληνας, οτιδήποτε δεν είναι επιλογή για να μπορεί κανείς να σου προσάψει οτιδήποτε και επομένως δεν μπορείς να θεωρηθείς επικίνδυνος a priori. Το να είσαι φασίστας και να δηλώνεις ότι ιδεολογία σου είναι το να επιβάλλεσαι δια της βίας σε όλους όσους δεν είναι σαν και τα μούτρα σου ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ και θα υποστείς τις συνέπειες αυτής. Συγκεκριμένα είναι μια επιλογή άκρως επικίνδυνη κοινωνικά, σε όποιο επίπεδο κι αν την εξετάσεις και ως κοινωνία οφείλεις να προστατευτείς από κόσμο που κάνει τέτοιες επιλογές. Όπως λοιπόν τους εγκληματίες (που δεν εγκληματούν καν για ιδεολογικούς λόγους και εκ πεποιθήσεως) τους μπουζουριάζεις και το θεωρείς και λογικό, έτσι και με τους φασίστες κάτι πρέπει να κάνεις. Τι κάνεις όμως, όταν το κράτος τους αφήνει ξαμολημένους και μάλιστα τους σιγοντάρουν κι από γύρω τριγύρω;Εκεί λοιπόν αναγκάζεσαι να αναλάβεις δράση ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ και να προστατευθείς από κάποιους ηλίθιους που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΥΘΡΑΣΩΣ ότι είναι φασίστες. Κοινώς τους λιώνεις στο ξύλο κάθε μέρα. Τους ψάχνεις για να τους λιώσεις στο ξύλο κάθε μέρα. Αλλιώς το σάπιο μήλο του φασισμού, θα σαπίσει τα θεμέλια ολόκληρης της κοινωνίας και θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις που πληρώσαμε ΠΟΛΥ ακριβά στο παρελθόν.
" Το να είσαι φασίστας και να δηλώνεις ότι ιδεολογία σου είναι το να επιβάλλεσαι δια της βίας σε όλους όσους δεν είναι σαν και τα μούτρα σου ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ και θα υποστείς τις συνέπειες αυτής. Συγκεκριμένα είναι μια επιλογή άκρως επικίνδυνη κοινωνικά, σε όποιο επίπεδο κι αν την εξετάσεις και ως κοινωνία οφείλεις να προστατευτείς από κόσμο που κάνει τέτοιες επιλογές."Με βάση τα λεγόμενα σου το ίδιες συνέπειες ακριβώς πρέπει να υποστούν και οι κανακάρηδες του Indymedia και οι όμοιοι τους. Σεξ και βια. Μην αρχίσουμε όμως μετά τα κλαψ κλαψ τα παιδιά φάγανε ξύλο για τις ιδεολογικές τους τοποθετήσεις και τα δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης και λόγου
Ακριβώς αυτό που λες φίλε, είναι επιλογή και η επιλογή αλλάζει. Στο χέρι σου είναι σαν κοινωνία να του δείξεις το λάθος της επιλογής του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα, πες το κρίση ή όπως αλλιώς θες και προφανώς ΠΟΛΥΣ κόσμος βλέπει σαν λύση αυτά που πρεσβεύει η ΧΑ. Φυσικά και αυτό είναι κάτι κακό, αλλά δε λύνεται με το ξύλο, ίσα - ίσα, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ γίνεται με το ξύλο. Με το ξύλο απλά θα τον κάνεις ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ φασίστα, του δείχνεις ότι τον φοβάσαι, ότι δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις αλλιώς και σε αυτόν τον ίδιο, αλλά και σε όσους το σκέφτονται να περάσουν στο συγκεκριμένο χώρο. Εμένα πάλι μου μάθανε ότι δέρνει αυτός που δεν έχει να πει κάτι, ο ΟΥΓΚ, για να καταλαβαινόμαστε. Πάλι όμως δεν βλέπω ουσιαστική απάντηση στην ερώτηση μου, τη βία για ένα καλύτερο κόσμο (χωρίς gay, μετανάστες, ανάπηρους και αριστερούς) πρεσβεύει το ένα άκρο, τη βία πρεσβεύει για ένα καλύτερο κόσμο (χωρίς φασίστες, καπιταλιστές, τράπεζες κλπ) πρεσβεύει και το άλλο. Το ένα άκρο βλέπει τους εχθρούς του ως πράγματα ή τέλος πάντων όχι σαν ανθρώπους και το ίδιο ακριβώς κάνει και το άλλο! Το μίσος για οτιδήποτε έξω από τις τάξεις του πρεσβεύει το ένα άκρο και το ίδιο ακριβώς κάνει και το άλλο. Ποιος είναι ο ορισμός του φασίστα στο φινάλε, ρε παιδιά? Εγώ ειλικρινά, δεν βλέπω διαφορές. Βλέπω δύο πλευρές να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα, αλλά σε άλλους στόχους. Λυπάμαι, αλλά έχω μεγαλώσει και έχω συνειδητοποιήσει ότι στον κόσμο τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ άσπρα μαύρα. Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική "ΟΛΟΙ οι ΧΑ είναι εγκληματίες" ε, να δείρετε και τις γιαγιάδες που ψήφιζαν ΧΑ γιατί τα "παλικάρια με τα μαύρα" τις συνόδευαν στις τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξη. Βοηθούν τον εχθρό με τη ψήφο τους και αυτές.
Οι αναρχικοί πληρώνουν ήδη τις επιλογές τους. Συστηματική δίωξη για πολιτικούς λόγους, βλέπε Σακκά. Και πράγματι, δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και σκέψης. Αλλά για τους φασίστες δεν μιλάμε για ελευθερία λόγου. Μιλάμε για πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους. Μιλάμε για επιθέσεις και μαχαιρώματα. Μιλάμε για κοινωνικούς αποκλεισμούς και δολοφονίες. Και μην ξεχνάς τι αντιμετώπιση είχαν οι αναρχικοί που λήστεψαν τράπεζες και τι αντιμετώπιση είχαν οι φασίστες της ΧΑ που πιάστηκαν με όπλα. Από εκεί και πέρα πως είναι δυνατόν να βλέπεις ίδια την βία που ασκούν τα δύο άκρα, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι σαν να λες ότι οι ναζί το 40 και ο ελάς, κάνανε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Γιατί και οι αντάρτες, κάνανε αυτό που είπα πιο πάνω, ΨΑΧΝΑΝΕ τους φασίστες, να τους ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ. Όχι να τους λιανίσουν στο ξύλο. Είναι ίδια η βία των μεν και των δε; Είναι ίδια η βία κάποιου που έρχεται να μαχαιρώσει όποιον δεν είναι σαν και τα μούτρα του, με αυτόν που τον ψάχνει να τον σταματήσει (δια της βίας) πριν πράξει αυτό που ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ότι θα πράξει;Όταν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά της βίας που σου ασκείται και της βίας που ασκείς προκειμένου να προφυλαχτείς από αυτήν, τότε δεν έχει καν νόημα να κουβεντιάζουμε. Οι απόψεις σας εξισώνουν το θύμα που επέλεξε να αντισταθεί με τον θύτη. Και τελικώς διαμορφώνουν μια νοοτροπία σιωπηλής υποταγής, "για να μην πέσουμε στο επίπεδό τους".Και στην τελική, όταν έχεις επικίνδυνα ζώα απέναντί σου και είσαι άοπλος, δεν θα καθίσεις να σκεφτείς αν είσαι φιλόζωος ή οικολόγος. Θα "πέσεις στο επίπεδο του ζώου" απλώς και μόνο για να επιβιώσεις. Μπορεί να μην είσαι περήφανος για αυτό που έκανες αργότερα, μπορεί να μην ήθελες να το κάνεις (αν είχες την επιλογή), αλλά στην πραγματικότητα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που θα σου εξασφαλίσει την επιβίωση. Συμπέρασμα; Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο στους φασίστες. :p
Επίσης αυτή είναι και η πολύ μεγάλη διαφορά ενός φασίστα με έναν αντιφασίστα. Ο φασίστας ΜΙΣΕΙ οτιδήποτε δεν είναι ίδιο με τα μούτρα του. Ο αντιφασίστας δεν μισεί, απλώς αμύνεται. Εντελώς διαφορετικό πράγμα.
Επίσης όλα αυτά που λέμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι συμπεράσματα που έχουν βγει από ιστορική εμπειρία. Όχι μόνο από τον ΒΠΠ, αλλά και από ιστορίες κοινωνιών που αντιμετώπισαν παρόμοια φαινόμενα παλιότερα. Δείτε αυτό το ντοκυμαντέρhttp://www.youtube.com/watch?v=x6XSdC0q6Ig (έχει 5 μέρη)Ψάξτε να δείτε με ποιόν τρόπο περιορίστηκε η δράση των ακραίων εθνικιστών στην ρωσία (που είχαν φτάσει σε σημείο να απαγάγουν κόσμο και να τον αποκεφαλίζουν στα δάση, με καταγραφή σε βίντεο).Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ο φασισμός ανεβαίνει επειδή τον σιγοντάρουν τα μέσα και το σύστημα. Οπότε ότι και να γράφει κανείς, είναι στον αέρα, η πλειοψηφία του κόσμου θα επηρεαστεί από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Η αντιπληροφόριση δεν θα κάνει παρά λίγα πράγματα. Μην περιμένετε θεσμικά να καλλιεργηθεί ο αντιφασισμός. Το μόνο που μένει για άμεσο αποτέλεσμα ενάντια στους φασίστες, είναι η βία. Σε κάθε περίπτωση, πριν πει ο καθένας την αποψάρα του, ας δει ΙΣΤΟΡΙΚΑ πως καταπολεμήθηκε και υποχώρησε ο φασισμός, όταν αυτός είχε αρχίσει πια να εκδηλώνεται. Γιατί σε τέτοια φάση είμαστε τώρα. Αν ήμασταν σε άλλη φάση, φυσικά θα προείχε το να καλλιεργηθεί η αντιφασιστική νοοτροπία, σε όλα τα επίπεδα (ακόμα και σε αυτά που δεν λογίζονται ως τέτοια, όπως πχ για κάποιους οδηγούς όπως αναφέρθηκε κάπου αλλού στα σχόλια).
Φτάσαμε να χρειάζεται να γράψουμε τα προφανή. Τα ΐδια χάλια και οι μεν και οι δε.Άνανδρη και φασιστική επίθεση από όχλο, ακριβώς αυτό που κάνουν και στο άλλο άκρο. Δεν υπάρχει διαφορά.Μόνο αηδία νιώθω και απογοήτευση. Οι σώφρονες δυστυχώς λιγοστεύουν.
Οπότε όλοι εσείς έχετε καταλήξει ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους να κυνηγάμε φασίστες.Η πλάκα είναι ότι οι μισοί από εσάς έχετε στο παρελθόν, σε άλλα ποστ και σε ανύποπτο χρόνο γράψει για το μίσος και διχόνια που σπέρνει η κυβέρνηση μεταξύ "δεξιών και αριστερών", "δημοσίων-ιδιωτικών υπ." κτλ κτλ. Οπότε για εσάς είναι κάποιοι άθλιοι πολιτικοί (υπεραπλουστευμένα πάντα) που δέχεστε ότι συνειδητά ανέβασαν την Χ.Α. που μεγάλωνε στα πόδια τους , τους εξυπηρετεί, κάθονται κιόλας την ίδια στιγμή και κάνουν πόλεμο στην κοινωνία (μαζί με τους γερμανούς, εσείς τα λέτε πιο πάνω θυμίζω), όπου για να το πετύχουν έπρεπε να σπείρουν την διχόνια την οποία τρέχετε να ασπαστείτε. Για μένα (στην θεωρία σας) ο μέσος χρυσαυγίτης είναι απλά άρρωστος. Το εργαλείο.Ο εγγληματίας είναι αυτός που είναι υπεύθυνος να τον σταματήσει πριν φτάσουμε στα μαχαίρια και δεν το κάνει (έκανε;). Όταν κάποιος σε χτυπάει, μπορεί να το κάνει με τα χέρια, εσύ όμως πρέπει να τον χτυπήσεις στο κεφάλι. Ακόμα και αν -ή μάλλον, ειδικά αν- είναι να το κάνεις με μη θεσμικό τρόπο, χτύπα εκεί που πρέπει με την μία και θα εξαφανιστούν και οι χρυσαυγίτες. Υγ: Η αυτοάμυνα είναι κάτι αυτονόητο. Είτε έχεις απέναντί σου χρυσαυγίτη, είτε πεινασμένο μετανάστη, είτε τρελό, τοξικομανή, οτιδήποτε, είναι λογικό και αναγκαίο να προστατευθείς. Άλλο η αυτοάμυνα όμως και άλλο το βγαίνω παγανιά στους δρόμους και κυνηγάω "φασίστες", γιατί... "κάνουν και αυτοί το ίδιο". Πριν γίνει λοιπόν θέμα γενικευμένης αυτοάμυνας το θέμα της Χ.Α., ψηφίζεις ανάλογα. Αυτό είπε ο άνθρωπος. Υγ1: Για όσους κατηγορούν τον αρθρογράφο, ότι υποστηρίζει πως πρέπει να δώσουμε παιδεία στους "απολίτιστους" και αυτή είναι η (άμεση) λύση... ίσως δεν κατάλαβα το νόημα της έκφρασης: "A, ναι, και «παιδεία, παιδεία, παιδεία». Προλαβαίνεις όμως να κάνεις μαθήματα παιδείας εξπρες;"Μόνο εγώ κατάλαβα ότι λέει πως εδώ που φτάσαμε είναι αργά για αυτό από μόνο του (ακόμα και αν πάντα παραμένει το Νο 1 σημαντικό) ?
Το να πολεμάς το σύστημα που ανέβασε τους ΧΑ δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι ΧΑ θα εξαφανιστούν άμεσα από τους δρόμους και κατ'επέκταση από το πολιτικό προσκήνιο άμα τους κυνηγήσεις συστηματικά κάθε μέρα. Κι επίσης, κάτι που πολλοί δεν καταλαβαίνουν. Εάν δυναμώσουν πολύ, θα αντικαταστήσουν πλήρως το παρόν σάπιο σύστημα με κάτι πολύ πολύ χειρότερο. Όπως έδειξε και η ιστορία στην Γερμανία, και τους ναζί εκεί γραφικούς τους έλεγαν και τους θεωρούσαν καθοδηγούμενο όργανο κι όχι τους πραγματικούς υπαίτιους. Μέχρι που μια μέρα πήραν την εξουσία με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε.Κατά τ'άλλα, βεβαίως και να καταστρέψεις άμεσα την αιτία που ανέβασε τους ΧA. Αλλά πότε θα είναι αυτό το άμεσα; Στις επόμενες εκλογές; Μέχρι τότε ζήτω που καήκαμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεσμικός δρόμος για ουσιαστική και ριζική αλλαγή. Απλώς θα υπάρξει μια πιο ήπια ή ακραία διαχείριση των προβλημάτων. Αν στο μεταξύ δεν ανατραπούν όλα ριζικά και ουσιαστικά (προς το χειρότερο).
Για να πέσει η Χρυσή Αυγή πρέπει να βρεθούν δουλειές.Και καλοί μισθοί. Και αυτό δεν γίνεται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Μια θεσμική ευκαιρία για εκλογές ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ.Αλλά ο Βενιζέλος ενέδωσε στο υπουργείο.Από την άλλη αυτό από μόνο του δεν κατοχυρώνει μειωμένα ποσοστά της ΧΑ ή πτώση της ΝΔ...
Ας καθονταν ολοι οι αντιφασιστες στα γνωστα λιμερια και μολις βλεπαν χρυσαυγιτη να κυνηγαει μεταναστη ας τον σκοτωναν κιολας...σε αυτο θα ημουν απολυτα συμφωνος και ας ειναι βιαιο κτλ κτλ κτλ.Παντως και τωρα ειμαι σε μια κατασταση μετρια,ουτε τον λυπαμαι ουτε δεν τον λυπαμαι,γιατι φανταζομαι πως θα του αρεσε πολυ αυτουνου και αλλων ομοιων του ολα αυτα τα αιματα να ηταν πακιστανου και να τα ειχαν προκαλεσει οι ιδιοι...και ειναι κατι που πραγματικα συμβαινει και εχει ασχημες διαστασεις...οποτε απο καποια αποψη,πρωτοι ξεκινησαν πολεμο.Καλη η παιδεια και ειναι ο,τι σημαντικοτερο,αλλα μπορει να φανει χρησιμη μονο σε βαθος χρονου.Εφοσον οι λυκοι ειναι πραγματικοι,σημερινοι και δαγκωνουν,αναγκαστικα τους ριχνεις φολα...Το μολων λαβε ειναι καθαρα επιθετικο σλογκαν,και στην περιπτωση του μπρατσαρα ξυρισμενου,μαυροντυμενου δεν το θεωρω μια απλη συμπτωση ιδιαιτερα στις μερες μας.Σιγουρα δεν του αλλαξε μυαλο,αλλα οποιος σπερνει ανεμους θεριζει θυελλες και οι συγκεκριμενοι τοσο καιρο κανουν οτι μπορουν για να σπειρουν φοβο στους δρομους.
"Σιγουρα δεν του αλλαξε μυαλο,αλλα οποιος σπερνει ανεμους θεριζει θυελλες"Συμφωνώ. Και για τους Χ.Ατες και για τους -φανατικά- αντί. Κάθε άνεμος μια θύελλα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λογικός, εσύ μπορείς. ΚΑΝΤΟ και για τους 2 ffs...
http://www.youtube.com/watch?v=x6XSdC0q6Ig (1/5)http://www.youtube.com/watch?v=zG7bYK3GBzE (2/5)http://www.youtube.com/watch?v=z67M-T1FYrw (3/5)http://www.youtube.com/watch?v=QZDOGbuEi9o (4/5)http://www.youtube.com/watch?v=4VIXkweYTn0 (5/5)Γενικώς ο φασισμός σε καθημερινό επίπεδο εξαλείφεται με έναν και μόνο έναν τρόπο.Ψάχνεις φασίστες και τους λιώνεις στο ξύλο κάθε μέρα. Χωρίς υπερβολή. Όχι γιατί διαφωνείς μαζί τους, αλλά για αυτοπροστασία. Η φασιστική πρακτική έχει ως εξής: Προπαγανδίζουν με πράξεις ωμής βίας και επιβολής. Αν στην πράξη τους στερήσεις τον μοναδικό τρόπο προπαγάνδισης των ιδεών τους, τότε τους έχεις στερήσει το βασικό τους ιδεολογικό επιχείρημα. Ότι αυτοί (οι φασίστες) είναι οι δυνατοί που θα επιβάλουν με την βία το δίκαιο (τους).Πάρα πολλά ιστορικά παραδείγματα έχουν δείξει ότι ο μοναδικός τρόπος να εξαλείψεις την εμφάνιστη των φασιστών είναι η βία. Το λάθος είναι ότι όταν εξαφανίζονται, δεν δίνεται σημασία στο να καλλιεργηθεί αντιφασιστική κουλτούρα και νοοτροπία, γιατί ο κίνδυνος έχει φύγει (έτσι νομίζουμε). Όμως δυστυχώς δεν θα φύγει, όσο υπάρχει ένα σύστημα που οδηγεί σε αδιέξοδα και ο φασισμός δίνει την εύκολη λύση. "δεν φταις εσύ ανώτερε έλληνα, ιταλέ, γερμανέ οτιδήποτε, άλλοι φταίνε για την κατάντια σου, στήριξέ μας και εμείς θα σε οδηγήσουμε στην ένδοξη θέση που οφείλεις να έχεις".Και το πρόβλημα είναι ότι η ιδεολογία του φασισμού είναι η ιδεολογία της βίας. Που σημαίνει ότι δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις με κανέναν άλλον τρόπο, κάποιον που πιστεύει ιδεολογικά ότι πρέπει να σου ασκήσει συστηματική βία. Οι τύποι δεν πιστεύουν ότι η βία είναι το μέσον για να πετύχουν κάποιον σκοπό, για αυτούς η βία είναι αυτοσκοπός. Σε κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να απαντήσεις με ιδεολογική αντιπαράθεση μόνο. Όχι τουλάχιστον όταν έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους και κόσμος δέχεται βία και σκοτώνεται από τους φασίστες. Δυστυχώς η μόνη λύση είναι να ψάξεις να τους εκμηδενίσεις, να ακυρώσεις στην πράξη την μοναδική τους αιτία ύπαρξης, την βία. Κι αυτό δεν γίνεται μόνο με κείμενα.
Ακριβώς. Ορθώς εμίλησες (αν και καθήμενος). Οπως και ο ΤΝΚΣ παραπάνω, ο οποίος πρέπει να εκδόσει τη μακροσκελέστατη άποψή του, την οποία κάντε το κόπο και διαβάστε τη.
Θεωρώ οτι η βια είναι απαραίτητη σ αυτη την περίπτωση και το βιντεακι πρεπει να αποτελεί παραδειγμα προς μίμηση.Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με ανωτερότητες του τύπου '' δεν πεφτω στο επίπεδο σου , οποιος το λεει είναι , σου γυρνω την πλατη και αδιαφορω ''.
Ναι ... Δεν πελεμας τον φασισμο με τα οπλα του αλλα με το σπαθι των Thundercats ( συγνωμη για αυτο αλλα ηταν η πρωτη σκεψη που ειχα οταν διαβασα τον τιτλο)Ναι η βια ειναι η χειροτερη μορφη αντιδρασης .. BUT Ορισμενες φορες ειναι και η καλυτερη αντιμετωπιση των πραγματων!Για να εξηγουμαι :Οταν ηρθαν Γερμανοι, τουρκοι και τοσοι ( δεν θα στα πω ολα πια) δεν νομιζω να ειπαμε : sorry darling αλλα θα σε πολεμησω με την παιδεια μου ... Τραβηγμενο ε ;Κατσε σου εχω και απλουστερο :Αν σε αρπαξει καποιος στο δρομο γιατι απλα δεν του αρεσει που εισαι ... Οτι εισαι anyway ... Εσυ θα του πεις βαρα και αλλο γιατι εγω πιστευω οτι η βια ειναι αναρμοστη σαν επιλογη και εγω ειμαι ανωτερο ον γυριζοντας στωικα και το αλλο μαγουλο για να φας την μπουφλα;Ε αν το κανεις εισαι ο Jesus και απλα μας το κρυβεις ... Τι να πω ..
"Δεν πελεμας τον φασισμο με τα οπλα του αλλα με το σπαθι των Thundercats ( συγνωμη για αυτο αλλα ηταν η πρωτη σκεψη που ειχα οταν διαβασα τον τιτλο" Μην ζητάς συγγνώμη. Έτσι σου έχουν μάθει να σκέφτεσαι εκπομπούλες στην τηλεόραση που κάνουν χιουμοράκι με την Χ.Α