Δείτε το ντοκιμαντέρ που καταγράφει το ταξίδι του Ai Weiwei με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και αθέατες στιγμές της ζωής του

0

Ο Ai Weiwei, του οποίου το έργο έχει αναδείξει με πάθος τις φρικαλεότητες και την ανθρωπιά της τεράστιας προσφυγικής κρίσης άφησε τις κάμερες να καταγράψουν ένα χρόνο της ζωής του. Η Eva Mehl και η Bettina Kolb, δύο δημοσιογράφοι, ακολούθησαν τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή στο στούντιό του, στην Ελλάδα και τη Γάζα και σε εκθέσεις του.

Το ντοκιμαντέρ «Drifted» ξεκίνησε γυρίσματα το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2016. «Από το 2014, περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες έχουν πεθάνει στη Μεσόγειο. Καταγράφω τα πάντα: νομίζω ότι τα ντοκουμέντα αυτά θα είναι χρήσιμα για τις επόμενες γενιές», λέει ο Ai Weiwei. «Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω αυτό. Προσπαθώ να δω πώς λειτουργεί ο πολιτισμός και η ανθρωπότητα, πώς αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους, πώς μοιράζονται τις πολύ ουσιαστικές αξίες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», προσθέτει.

Υπάρχουν επίσης σπάνιες στιγμές που επιτρέπουν την πρόσβαση στην πιο προσωπική ζωή του καλλιτέχνη και τον δείχνουν με το γιο του και τη μητέρα του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ