Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική

Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική Facebook Twitter
2

Το σκηνικό στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Homeland υποτίθεται ότι είναι ένας καταυλισμός Σύρων προσφύγων στον Λίβανο, όμως ένα από τα γκράφιτι μπροστά από τα οποία περνά η πράκτορας του CIA Κάρι Μάθισον γράφει στα αραβικά: «Το Homeland είναι ρατσιστικό».

Σε άλλες σκηνές του συγκεκριμένου επεισοδίου της σειράς, που μεταδόθηκε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, υπήρχαν και άλλα γκράφιτι με κρυφά μηνύματα στα αραβικά: «Δεν υπάρχει Homeland (πατρίδα)», «Το Homeland δεν είναι σειρά» και «Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία».

Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική Facebook Twitter

Τα γκράφιτι ζωγράφισε στο σκηνικό της σειράς, η οποία γυρίστηκε το καλοκαίρι στο Βερολίνο, ένα τρίο καλλιτεχνών με έδρα τη Γερμανία που αποκαλείται Arabian Street Artists.

  

Οι συντελεστές της σειράς τους ζήτησαν να κάνουν μια περιοχή στα περίχωρα του Βερολίνου να μοιάζει με έναν καταυλισμό προσφύγων στον Λίβανο και οι καλλιτέχνες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τον τρόπο που η σειρά παρουσιάζει τις προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Μέση Ανατολή.

Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική Facebook Twitter
Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική Facebook Twitter

Μετά τη μετάδοση του επεισοδίου την Κυριακή και αφού κανείς δεν πρόσεξε τα κρυμμένα μηνύματα, το τρίο των καλλιτεχνών αποκάλυψε τι είχε κάνει.

Καλλιτεχνικό σαμποτάζ στο Homeland: Συνθήματα στο σκηνικό καταγγέλλουν τη σειρά ως ρατσιστική Facebook Twitter

«Η σειρά έχει γίνει γνωστή ως η πιο μισαλλόδοξη στην τηλεόραση για τον ανακριβή, ιδιαίτερα προκατειλημμένο και ομοιογενή τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει όλους του Άραβες, τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς, καθώς και για τον απολύτως λανθασμένο τρόπο που απεικονίζει τη Βηρυτό και το Ισλαμαμπάντ, αλλά και τον μουσουλμανικό κόσμο εν γένει», εξήγησαν οι καλλιτέχνες, ο Χέμπα Άμιν, ο Κάραμ Καπ και ο Στόουν σε ανακοίνωσή τους στον ιστότοπο του Άμιν.

Από την πλευρά του ο συνδημιουργός του Homeland Άλεξ Γκάνζα δήλωσε: «Ευχόμαστε να είχαμε αντιληφθεί τις εικόνες αυτές προτού προβληθούν».

«Καθώς το Homeland πάντα προσπαθεί να είναι ανατρεπτικό και να δίνει έναυσμα για συζητήσεις, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε αυτή την πράξη καλλιτεχνικού σαμποτάζ», πρόσθεσε ο ίδιος.

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Stephen Colbert μιλά για το τέλος του Late Show και την πολιτική πίεση στο late-night

TV & Media / Ο Στίβεν Κολμπέρ αποχαιρετά το The Late Show: «Κάτι άλλαξε»

Λίγες εβδομάδες πριν από το τελευταίο επεισόδιο του Late Show, ο Stephen Colbert μίλησε στους New York Times για την ακύρωση της εκπομπής από το CBS, την οικονομική κρίση του late-night και τις υποψίες ότι η απόφαση επηρεάστηκε από το πολιτικό περιβάλλον γύρω από τον Donald Trump.
THE LIFO TEAM
Το House of the Dragon επιστρέφει στις 21 Ιουνίου με νέο trailer γεμάτο φωτιά και αίμα

TV & Media / Το House of the Dragon επιστρέφει στις 21 Ιουνίου με νέο trailer γεμάτο φωτιά και αίμα

Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer της 3ης σεζόν του House of the Dragon και ανακοίνωσε ότι η σειρά επιστρέφει στις 21 Ιουνίου. Ο πόλεμος των Ταργκάριεν περνά πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση, με τη νέα σεζόν να προαναγγέλλεται πιο σκοτεινή, πιο βίαιη και πιο φιλόδοξη από τις προηγούμενες.
THE LIFO TEAM
Το Euphoria έκανε τον γάμο του Nate και της Cassie έναν αιματηρό εφιάλτη

TV & Media / Το Euphoria έκανε τον γάμο του Nate και της Cassie έναν αιματηρό εφιάλτη

Το τρίτο επεισόδιο της νέας σεζόν του Euphoria κατέληξε σε μια από τις πιο βίαιες σκηνές της σειράς, με τον Nate του Τζέικομπ Ελόρντι να πληρώνει με αίμα τα χρέη του, τη νύχτα του γάμου του με την Cassie.
THE LIFO TEAM