Η μεγάλη μάχη των υπερ-ηρώων

Η μεγάλη μάχη των υπερ-ηρώων Facebook Twitter
Θες η περιέργεια, θες το χρέος που έχουμε απέναντι στους ήρωες της DC και της Marvel, θες η συνέχεια που δεν θέλουμε να διακοπεί, θες το κόλλημα που δεν εξηγείται με έλλογα επιχειρήματα, θες δεν θες, εμείς θα τα δούμε.
0

ADVERTORIAL

Η μεγάλη μάχη των υπερ-ηρώων Facebook Twitter

Όταν είδα για πρώτη φορά το τρέιλερ, αναφώνησα «σούπερ» και όχι λόγο Σούπερμαν καθότι ο μαυροφορεμένος μου κάνει καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχω δει όλες τις ταινίες με υπέρ ήρωες καθότι το παιδί που κρύβεται μέσα μου, μάλλον δεν έχει καλή κρυψώνα. Μια ταινία με σούπερ-ήρωες, το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι θα βγάλει τα λεφτά της. Δεν έχει να κάνει εάν είναι αριστούργημα ή όχι. Σίγουρα όλοι προτιμάμε την πρώτη περίπτωση, αλλά όπως και να έχει το φανατικό κοινό θα υποστηρίξει.

Θες η περιέργεια, θες το χρέος που έχουμε απέναντι στους ήρωες της DC και της Marvel, θες η συνέχεια που δεν θέλουμε να διακοπεί, θες το κόλλημα που δεν εξηγείται με έλλογα επιχειρήματα, θες δεν θες, εμείς θα τα δούμε. Όλα. Οπότε, γράψω δεν γράψω για αυτή την ταινία, οι κολλημένοι θα τη δουν. Θα την δούμε μέσα στις γιορτές στα Novacinema και στο Nova On Demand χωρίς επιπλέον χρέωση, παρέα με έναν κουραμπιέ.. Γιατί όπως για άλλη μια χρονιά θα παίξει το ντέρμπι κουραμπιές vs μελομακάρονο, έτσι και στην ταινία, θα δούμε τον νυχτερίδα να τα βάζει με τον εξωγήινο του Κρύπτον. Ποιος είναι ο κουραμπιές και ποιος το μελομακάρονο; Εγώ βαπτίζω κουραμπιέ τον Superman. Ούτως ή άλλως στη μάχη αυτή, όλοι βγαίνουν νικητές… ή όχι;

Για όλους όσοι δεν την έχουν δει, είναι ευκαιρία, να βάλουν κουβερτούλα για κάπα και να ξεκινήσουν τα σενάρια. Να είναι καλά τα Novacinema, που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Ειδικά τώρα που μπήκε τέτοιο κρύο είναι ιδανική συνθήκη. Παρέα, ταινιούλα, γλυκά και αλμυρά καλούδια, σχόλια και Wonderwoman. Ποια;

Το κερασάκι στην τούρτα, είναι αδιαμφισβήτητα η θεά που μπαίνει στο παιχνίδι. Αυτά τα πλάνα που γεμίζουν από την παρουσία και των τριών είναι από μόνα τους, αφίσες. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συνυπάρχουν σε ταινία και οι τρεις. Έκανα σπόιλερ; Όχι μωρέ, θα δείτε διάφορα και στο τρέιλερ.

Η μεγάλη μάχη των υπερ-ηρώων Facebook Twitter

Πάντως διαβάζοντας για τα παρασκήνια της ταινίας, μάθαμε διάφορα ενδιαφέροντα. Όπως για παράδειγμα ότι όταν ο Ben Affleck ζήτησε να κρατήσει τη στολή του Batman, η παραγωγή δεν του το αρνήθηκε με την προϋπόθεση να καταβάλει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων. Είπατε κάτι; Και ο Ben δεν είπε. Αρκέστηκε στο να τη βγάλει φωτογραφία… 

Και μιας και μιλάμε για τον Ben, να θυμίσουμε στους μη μυημένους ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ντύνεται υπέρ ήρωας. Τον είδαμε και στον μαρβελικό Daredevil (2003) ως Matt Murdock, σε μια παρόμοια ιστορία. Και σε αυτήν την περίπτωση μια οικογενειακή τραγωδία, όπλισε τον ήρωα με την ασίγαστη επιθυμία για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Παρόμοια κατάσταση έζησε και ο Ryan Reynolds φέτος υποδυόμενος τον χαρακτήρα της Μάρβελ Deadpool, ενώ προηγουμένως τον είχαμε πετύχει ως Green Lantern, χαρακτήρα της DC.

Ο Ben Affleck, ο ψηλότερος μέχρι τώρα Batman -να τα λέμε αυτά-, ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών για το ρόλο.  Ένα ρόλο, που τον υποχρέωσε να το ρίξει στην καθημερινή πολύωρη γυμναστική, φτάνοντας το ποσοστό λίπους μόλις στο 8%. Θα τον δείτε στην ταινία και θα καταλάβετε. Πιο καλός από ποτέ. Κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και στις συνέχειες που έρχονται. Τον έχουν ήδη κλείσει για τα Justice League (2017), The Batman, Justice League Μέρος δεύτερο, και πιθανόν δυο ακόμα νυχτεριδοταινίες.

Αλλά ας μοιραστώ μαζί σας και κάποια άλλα info για τους άλλους πρωταγωνιστές. Ο μοντελικός Henry Cavill, έφτασε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα 100 κιλά. Αλλά τι 100 κιλά. Η ταινία θα μπορούσε να παίζει στα γυμναστήρια ως οπτικό κίνητρο.

Αλλά και η Wonderwoman/Gadot έκανε μαθήματα Kung Fu, kick boxing, sword fight, jiu-jitsu και capoeira ως μέρος της φυσικής προετοιμασίας για τον ρόλο. Η Gal, όπως η προκάτοχός της στο ρόλο Lynda Carter (βλέπε 70s) έχει συμμετάσχει και σε καλλιστεία ομορφιάς καθότι είναι από τα πιο γνωστά μοντέλα του Ισραήλ. Θα την πετύχετε ως το πρόσωπο του αρώματος Gucci Bamboo, ενώ επιστρέφοντας στα κινηματογραφικά και στην σειρά ταινιών The Fast and the Furious. Πάντως, ως η πρώτη μη αμερικάνα Wonderwoman που βγαίνει στη μεγάλη οθόνη, δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

Κλείνοντας για λίγο με τους ήρωες, στο ρόλο του ανισόρροπου πλην ενδιαφέροντος χαρακτήρα Lex Luthor, ο καλός Jesse Eisenberg ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι δεν έχει δει την ταινία γιατί δεν του αρέσει γενικότερα να βλέπει τις ταινίες του. Μάλλον του έκατσε κουτί ο ρόλος. Στη λίστα της  Warner Bros. για αυτή την ιδιαίτερη φιγούρα υπήρχαν ηθοποιοί όπως οι Matt Damon, Bradley Cooper, Joaquin Phoenix, Adam Driver και Jean Dujardin.

Επιστρέφοντας στην ταινία που μάλλον βαραίνει προς την πλευρά της αγαπημένης μας νυχτερίδας, να πούμε ότι δεν ακούς το Batman συχνά, παρά το the Bat. Για την ακρίβεια, μόλις μια φορά ακούγεται το Batman από τον Perry White (nobody cares about Clark Kent taking on the Batman).  

Όσο για τον ρόλο, είναι η τρίτη φορά που δίνεται σε ηθοποιό βραβευμένο με Όσκαρ. Να θυμίσουμε ότι ο Ben Affleck έχει πάρει αγαλματάκι για το σενάριο στο Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997) αλλά και Καλύτερης ταινίας για το Επιχείρηση: Argo (2012). Ο Christian Bale επίσης έχει πάρει δεύτερου ανδρικού ρόλου για το The Fighter (2010), ενώ και ο George Clooney αντίστοιχα για το Syriana (2005), όπως και για το Argo (2012).

Αλλά και η ταινία μας δεν πάει πίσω. Θα δούμε να παρελαύνουν, στα 150 της λεπτά, τέσσερεις κάτοχοι του αγαλματιδίου (Ben Affleck, Jeremy Irons, Holly Hunter, Kevin Costner) και άλλοι πέντε υποψήφιοι (Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Michael Shannon).

Όπως είδατε, δεν αγαπάμε μόνο εμείς τους ύπερ ήρωες αλλά και οι μεγάλοι ηθοποιοί. Για αυτό μην την χάσετε.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM