Λένε ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Το Top Tips αναζήτησε και βρήκε 4 σάιτ που θα σου προσφέρουν πολλές ώρες online διασκέδασης όταν η κούραση από το διάβασμα ή την δουλειά χτυπήσει κόκκινο, με ακόμα πιο ξεκούραστη περιήγηση αν πλοηγείσαι με τις ασύλληπτες ταχύτητες μίας σύνδεσης Cosmote VDSL. Προσοχή όμως! Κόκκινο μπορεί να χτυπήσουν και τα νεύρα του αφεντικού σου -επειδή έφαγες την μέρα σου παίζοντας αντί δουλεύοντας- ή των κολλητών σου που σε περιμένουν για καφέ κι εσύ έχεις κολλήσει στον υπολογιστή.

 

1. PICA-PIC

 

Θυμάται κανείς πώς έμοιαζαν τα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, πριν κάνει την εμφάνισή του το GameBoy της Nintendo; Εάν ήσουν παιδί την δεκαετία του '80, όλο και κάποιο θα είχε πέσει στα χέρια σου, εάν δεν τα πρόλαβες τότε, ευκαιρία να μάθεις και να παίξεις τα πιο κλασσικά handheld games, όπως το Donkey Kong της Nintendo και καμμιά 20αριά ακόμα.

 

2. GEOGUESSR

 

Το παιχνίδι είναι απλό - κι αυτό είναι που το κάνει ιδιαίτερα εθιστικό. Επιλέγει αυτόματα μια περιοχή στο Google Street View και εσείς, βλέποντας την πανοραμική φωτογραφία, καλείστε να μαντέψετε -με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια- σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεστε. Μην βάλετε στοιχήματα. Είναι παραπλανητικό.

 

3. A LEAF ON THE WIND

 

Ευφυές, απλό, μίνιμαλ, εθιστικό. Απλά ελέγχετε με το αριστερό και το δεξί βελάκι του πληκτρολογίου σας ένα φτερό/φύλλο στον άνεμο προσπαθώντας να αγγίξετε τις πράσινες βούλες και να αποφύγετε τις κόκκινες. Κολλήσατε; Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!

 

4. AKINATOR

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι αλγόριθμος και πόσο μεγάλη βάση δεδομένων υποστηρίζει το akinator, αλλά το διάσημο (και λίγο κιτς από άποψη γραφικών) "τζίνι του Internet" μπορεί να μαντέψει με αρκετή ευκολία, όποια (μα, όποια!) προσωπικότητα κι αν βάλετε στο μυαλό σας, κάνοντάς σας ερωτήσεις σχετικά με το άτομο της, ακόμα κι αν είναι χαρακτήρας καρτούν, τραγουδιστής ή απλά celebrity.