Καλά Χριστούγεννα (εκτός αν είσαι πρόσφυγας, οπότε κόψε το λαιμό σου αλλόθρησκε)

Καλά Χριστούγεννα (εκτός αν είσαι πρόσφυγας, οπότε κόψε το λαιμό σου αλλόθρησκε) Facebook Twitter
Η σύγχρονη φάτνη χωρίς μάγους και χωρίς δώρα
6

Την εκτίμηση που έχω στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την έχετε όλοι καταλάβει. Και επειδή πολλοί ρωτάτε, όχι δεν έχει μόνο η κυβέρνηση πρόβλημα, έχει και η αντιπολίτευση που τον τελευταίο καιρό έχει βαλθεί να μας τρελάνει προσπαθώντας να ξεπλύνει την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή που είναι ξεκάθαρα η υπαίτια για το ό,τι επακολούθησε. Και όσο η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν καταδικάζει αυτή τη διακυβέρνηση αλλά αντιθέτως θα κάνει το άσπρο μαύρο, εγώ θα κρατάω σαφείς αποστάσεις. 'Όμως τώρα κυβέρνηση είναι η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε κριτική σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Όταν με το καλό αναλάβει την εξουσία η ΝΔ, εδώ είμαστε και θα τα πούμε.

Θα μπορούσα να καταλάβω τις ψευδαισθήσεις που έτρεφε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την δυνατότητά τους να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μπορούσα να πιστέψω ότι όντως πίστευαν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο "με ένα νόμο και ένα άρθρο" όπως μας έλεγαν.

Μέχρι πότε θα παριστάνει τον Υπουργό ο κύριος Μουζάλας που δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για νεκρούς σαν να μην τρέχει τίποτα; Πού στο διάολο πήγε όλοι αυτή η ευαισθησία που μας έτριβαν στη μούρη τόσα χρόνια; Αλλά ένα πράγμα που μου έμαθε η ζωή είναι ότι τα μεγαλύτερα καθίκια είναι αυτά που πορεύονται με την ευαισθησία τους παντιέρα.

Θα δεχόμουν ότι ήθελαν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και την άδικη φορολογία, να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να ξαναδώσουν τον 13ο και 14ο μισθό. Μπορώ να δεχτώ ότι ήταν τόσο αφελείς που πράγματι πίστευαν ότι θα βαρούσαν τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν. Ακόμα και τα ινστιτούτα της Φλωρεντίας και τα βοσκοτόπια των καναλαρχών που θα τέλειωναν την διαπλοκή θα δεχόμουν γιατί είμαι αγνός και ρομαντικός ιδεολόγος όπως ο Καμμένος και ο Κατρούγκαλος.

Εν τέλει θα μπορούσα αν ήμουν ένα έμμισθο τρολ από αυτά που έχουν πλημμυρίσει τα σόσιαλ μίντια να υποστηρίξω όλες τις αναδιπλώσεις, τις οπισθοχωρήσεις, τις κωλοτούμπες της ένδοξης "πρώτης φοράς αριστεράς". Με 0,6 γιούρο το τουί, μπορείς να κάνεις θαύματα και να ξιφουλκείς νυχθημερόν στο τουίτερ εξηγώντας γιατί η offshore της Μαρέβας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Αυτό όμως που δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ, αυτό που είναι το μεγαλύτερο όνειδος της τραγικής αυτής διακυβέρνησης, είναι το έγκλημα που έχουν κάνει αυτοί οι απίστευτοι τύποι με τους μετανάστες/πρόσφυγες. Που ξεκίνησαν από το να σταυρώνουν οποιονδήποτε χρησιμοποιούσε τον όρο «λαθρομετανάστης» όταν ήταν στην αντιπολίτευση για να φτάσουν σήμερα να έχουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που κάνουν την Αμυγδαλέζα του Σαμαρά να μοιάζει με το Χίλτον.

Στο ενδιάμεσο μας μίλησαν για μετανάστες που λιάζονται, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα ζωσμένοι με σωσίβια, γκρέμιζαν φράχτες στον Έβρο για να τους ξαναφτιάξουν ψηλότερους και ισχυρότερους. Αλλά η πικρή, αδυσώπητη αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησαν την δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να αποσπάσουν ανταλλάγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργαλειοποίησαν το δράμα μικρών παιδιών για να πιέσουν και να εκβιάσουν πως «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές».

Τις προηγούμενες μέρες τα μεγάλα διεθνή μέσα, Wall Street Journal, New York Times, Deutsche Welle δημοσίευσαν άρθρα και βίντεο μέσα από τη Μόρια στη Λέσβο που αν τα δεις σφίγγεται το στομάχι σου. Μωρά, γυναίκες, άρρωστοι άνθρωποι μέσα σε λάσπες και περιττώματα να προσπαθούν να επιβιώσουν την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση έχει πάρει δεκάδες εκατομύρια ευρώ ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πού είναι αυτά τα λεφτά; Μέχρι πότε θα παριστάνει τον Υπουργό ο κύριος Μουζάλας που δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για νεκρούς σαν να μην τρέχει τίποτα; Πού στο διάολο πήγε όλοι αυτή η ευαισθησία που μας έτριβαν στη μούρη τόσα χρόνια; Αλλά ένα πράγμα που μου έμαθε η ζωή είναι ότι τα μεγαλύτερα καθίκια είναι αυτά που πορεύονται με την ευαισθησία τους παντιέρα.

Αύριο είναι Χριστούγεννα αλλά όχι για όλους. Όχι για αυτά τα παιδιά ενός άλλου Θεού.

Διάφορα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ