Πώς να αποτοξινωθείτε από κινητό και Facebook

Πώς να αποτοξινωθείτε από κινητό και Facebook Facebook Twitter
Mπορείς να μείνεις επί 15 λεπτά της ώρας χωρίς το κινητό σου; Τις αντέχεις τις σκέψεις σου;
0

Αν ψάχνεις ιδέες για το πώς να αποτοξινωθείς από το κινητό σου, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό το βιβλίο της Catherine Price. Στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν διαβάζεις βιβλία, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν συνταγές όπως αυτές για τις δίαιτες.


Για σκέψου το εξής: μπορείς να μείνεις επί 15 λεπτά της ώρας χωρίς το κινητό σου; Τις αντέχεις τις σκέψεις σου; Η συγγραφέας του παραπάνω βιβλίου αναφέρει έρευνα του Harvard που βρήκε ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να μείνουν με τις σκέψεις τους, -έστω για λίγο.


Α, μπορείς να βρεις προγράμματα τεσσάρων εβδομάδων για να νοιώθεις λιγότερο εξαρτημένος από τη ντοπαμίνη που εκκρίνει το μυαλό σου κατά τη χρήση του κινητού ή των social media.

Με την ευκαιρία, για τσεκάρισε μήπως έχεις ξεχάσει να διαβάζεις. Από την αδιάκοπη χρήση κινητών, το μυαλό ροντάρεται σε κοφτούς ρυθμούς, τσαλαβούτημα από ανάρτηση σε ανάρτηση του Facebook και αδυνατεί νάχει την 'υπομονή' που χρειάζεται ένα βιβλίο 100 σελίδων.


Υπάρχουν και εφαρμογές που εξουδετερώνουν τις άλλες εφαρμογές, πχ BreakFree, Flipd, AppDetox. Της μόδας είναι τα 'χαζά' κινητά, αυτά που δεν είναι smartphone. Σε αυτό ποντάρει και η μάρκα Nokia, που αφού έζησε την κατάρρευση, τώρα το ξαναπροσπαθεί, με τέτοια, 'πρωτόγονα' κινητά.


Επιπλέον, μπορείς να βρεις και προγράμματα σαββατοκύριακου για την αποτοξίνωση που ψάχνεις. Όλα, η ορολογία, τα 'πακέτα', οι πιθανότητες, μοιάζουν τόσο με τα προγράμματα απώλειας βάρους.


Μια ένδειξη ότι πάμε καλά είναι η αίσθηση ενοχής όταν κοιτάς το κινητό σου.


Αν θέλεις ενθάρρυνση, τότε σκέψου ότι κάποιοι από αυτούς που τα ευφήβραν, όπως ο Sean Parker , ένας από τους ιδρυτές του Facebook, πέρασαν 'απέναντι'. Ο Sean Parker πλέον μιλά ανοιχτά για το τι σημαίνουν όλα αυτά για την ισορροπία μας και τα μυαλά των παιδιών μας.

Are You Living an Insta Lie? Social Media Vs. Reality


Με την ευκαιρία, για τσεκάρισε μήπως έχεις ξεχάσει να διαβάζεις. Από την αδιάκοπη χρήση κινητών, το μυαλό ροντάρεται σε κοφτούς ρυθμούς, τσαλαβούτημα από ανάρτηση σε ανάρτηση του Facebook και αδυνατεί νάχει την 'υπομονή' που χρειάζεται ένα βιβλίο 100 σελίδων. Ο συγγραφέας Michael Harris, τό 'παθε αυτό και έχει να σου πει μερικά συμπτώματα. Και κάποιες συνέπειες.

Είναι πάντως σχετικά εύκολο. Δεν πονάει, δεν έχει παρενέργειες, και το κυριότερο, αν τα καταφέρεις σε αυτό, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να 'ξανακυλήσεις'.

Α, και μια ιδέα για το τι επιτρέπουν κάποιοι ειδικοί στα δικά τους παιδιά όσον αφορά τη χρήση κινητών και ξεσάλωμα στην TV.


Εσύ που τάχεις καταφέρει και κρατάς το μέτρο, κράτα και το κανάλι που σε συνδέει με τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Και μην ξεχνάς: όχι μόνο μηνύματα και mentions. Παίρνε τους και στο τηλέφωνο, να ακούς τον ήχο της φωνής τους. Πήγαινε να τους δεις από κοντά να δεις από κοντά για μια ζεστή κουβεντούλα. Με το τηλέφωνο στη λειτουργία πτήσης.


Όπως και στη δίαιτα για απώλεια βάρους, ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός που κάνεις ένα κλικ στο μυαλό σου.

Τότε απλά, χωρίς καταναγκασμό και ακραία στέρηση, περνάς στο πολυπόθητο μέτρο. Ισορροπείς στο σκοινί, που συνταιριάζει υγεία, ευζωία και απόλαυση. Νοιώθεις νικητής και χαρούμενος.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM