Κάπως έτσι ήταν οι ιοί στους Η/Υ του 1995

Κάπως έτσι ήταν οι ιοί στους Η/Υ του 1995 Facebook Twitter
1

Γενικά μιλώντας, οι ιοί των υπολογιστών του σήμερα έχουν έναν αντικειμενικό στόχο: το να κάνουν πλούσιους αυτούς που τους έφτιαξαν, σίγουρα μέσω μίας παράνομης δραστηριότητας. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ανυποψίαστου χρήστη είτε «μολύνεται», καθώς αυτός πατά από link σε link, είτε απλώς προτίθεται να κάνει τα πάντα -εν προκειμένω και να πληρώσει- προκειμένου να «καθαρίσει» το μηχάνημα του, από αυτό που το καταστρέφει. Ωστόσο, υπήρχαν και αθώα χρόνια -εκεί κατά τα μέσα του '90- που ο ιός ήταν περισσότερο κάτι σαν πλάκα, που εξαπλωνόταν από υπολογιστή σε υπολογιστή μέσω κάποιας «μολυσμένης» δισκέτας, και σίγουρα όχι μέσω Internet.  

Από μια ματιά στις εικόνες, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι σήμαινε «ιός» για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του 1995, για παράδειγμα. «Τότε αυτοί που έφτιαχναν κακόβουλο -υποτίθεται- λογισμικό το έκαναν για χόμπι», εξηγεί ο φινλανδός εξπέρ σε ζητήματα ασφαλείας υπολογιστών, Mikko Hyppönen, ο οποίος είχε κρατήσει μερικές από αυτές τις εικόνες και τις μοιράστηκε με τους νοσταλγούς εκείνων των... ιών μέσω του περιοδικού ΤΙΜΕ. «Το βασικό κίνητρο όσων έφτιαχναν τέτοιο λογισμικό ήταν απλώς επειδή μπορούσαν να το κάνουν ή απλώς για να κάνουν φάρσα στα θύματα τους». 

 
Alex

Χρονολογία: Άγνωστη / Προέλευση: Άγνωστη


Walker

Χρονολογία: 1992 / Προέλευση: Κωνσταντινούπολη

Ambulance

Χρονολογία: 1989 / Προέλευση: Γερμανία

Crash

Χρονολογία: 1992 / Προέλευση: Ρωσία

 

Centipede

Χρονολογία: Άγνωστη / Προέλευση: Άγνωστη

 

Mars Land

Χρονολογία: 1986 / Προέλευση: Άγνωστη

HH_??

Χρονολογία: Άγνωστη / Προέλευση: Άγνωστη

V-Sign

Χρονολογία: Άγνωστη / Προέλευση: Άγνωστη

Spanska

Χρονολογία: Άγνωστη / Προέλευση: Άγνωστη

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM